Feng šui pravila: Najbolje biljke za dom

Biljke prema feng šui učenju predstavljaju element drveta, a koje su najbolje, saznajte u nastavku.

by | 12 maja, 2021

Prema feng šui pravilima, biljke predstavljaju element drveta i trebalo bi da budu smeštene na jugu, jugoistoku ili u severnom delu doma. Svaka biljka u prostor unosi drugačiju energiju, a koje su najbolje, saznajte u nastavku.

Najbolje feng šui biljke

Pahira

Pahira je jedna od najpoznatijih feng šui biljaka, a privlači bogatstvo i prosperitet. Postavite je u jugozapadni deo doma (prema tzv. bagua mapiranju, deo povezan s bogatstvom) kako biste u potpunosti iskoristili energiju ove biljke.

Sabljica

Pored toga što je poznata kao neverovatan prečistač vazduha (uklanja toksine i alergene iz doma), ova biljka donosi živost i novu energiju u prostor. Savetuje se da je smestite u kancelariju ili u prostor za učenje, a izbegavajte da je držite u spavaćoj sobi.

Paukova aloja

Slično sabljici, aloja ima šiljaste, sukulentske listove i donosi razigranu ali i zaštitnu energiju u prostor. Uz to, pročišćava vazduh, što je, generalno, sjajna osobina, i to ne samo prema feng šuiju.

Filadendron

Skromni filadendron donosi opuštajuću feng šui energiju. Najbolje je postaviti ga u jugoistični ili istočni deo doma, koji je, prema bagua mapiranju, zadužen za bogatstvo i zdravlje.

Gumijevac

Ova biljka uklanja toksine iz vazduha i unosi opuštajuću i mirnu energiju. Najbolje je da je držite u istočnim i severoistočnim delovima doma. (Pročitajte i… Feng šui uređenje bašte: Napravite svoju oazu mira)

Fikus

Prema feng šuiju, ova biljka potpomaže zdravlju, a u isto vreme poznata je i kao sjajan prečišćavač vazduha.

Zlatna puzavica

Ona „oživljava“ energiju u onim delovima doma gde je u stagnaciji, poput ćoškova i kuhinjskih elemenata. Lako se održava, a unosi pozitivnu energiju u životni prostor.

Kalateja

Pored toga što je veoma dekorativna, kalateja donosi prosperitet u delu doma koji se povezuje sa slavom i reputacijom. Zato, najbolje je da je držite u južnom delu stambenog prostora. Uz  to, uklanja toksine iz vazduha.

 

lepotaizdravlje.rs KatarzynaBialasiewicz/iStock/Getty Images Plus via Getty Images