Kako provesti praznike – sami? Sve prednosti ove opcije

by | decembar 8, 2021
Kako provesti praznike sami

Kako provesti praznike – sami, bez obzira na to da li je ovo lični izbor ili splet okolnosti? Otkrivamo vam zbog čega to nije nužno toliko loša opcija. 

Zamislite dan u kojem možete da radite šta god poželite u svom domu. Možete da namestite krevet, ali i ne morate. Možete da presvučete pidžamu, a i ne morate… Možete da slušate glasnu muziku, da gledate šta god poželite na TV-u… Niko vam neće smetati. Niko vam neće ništa pričati. I nikome ne morate da objašnjavate zašto ste još uvek singl, zašto nemate decu ili ste dali otkaz…

Ovo zvuči idealno, zar ne? U nastavku otkrivamo prednosti koje ima soliranje za praznike.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako provesti praznike – sami?

Sami pravite raspored

U vreme praznika, uglavnom imamo mnogo obaveza, a malo vremena. Od ranog jutra žurimo da kupimo poklone, da stignemo na taj božićni ručak, da se spremimo za doček… Kada soliramo za vreme praznika, sami sebi organizujemo vreme. Možemo ustati kad god poželimo. Možemo da jedemo šta god poželimo i da sami kreiramo svoje vreme. To je samo po sebi dovoljan poklon, zar ne?

Kvalitetno vreme sa ljubimcima

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chili (@chili_the_golden_girl)

Članak se nastavlja posle reklama

Ukoliko imate psa ili mačku, a zaposleni ste, sigurno ne provodite dovovljno vremena sa njima. Sada je idealan period za to. Idite u šetnju s svojim psom, okupajte ga ili očetkajte svoju mačku. Mazite se, igrajte se… Uživajte u vremenu s svojim ljubimcima!

Samo naš televizijski program

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LoveMy Home Theatre (@lovemy_tv)

Članak se nastavlja posle reklama

Kada provodimo praznike sami, sami i biramo šta ćemo gledati na TV-u. Bilo da je u pitanju maraton Harija Potera, sve sezone Seks i grada ili pak neki horor film… Daljinski upravljač je samo vaš i ne morate da pravite kompromise.

Briga o sebi

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MASAHA (@masaha13)

Članak se nastavlja posle reklama

U toku praznika možete se posvetiti i sebi. Napunite kadu i pokušajte da se relaksirate. Uradite DIY manikir i pedikir. Pronađite brze meditacije na Youtubeu. Pišite dnevnik ili pročitajte knjigu. Opustite se i zaboravite na stres.

U zaostatku s serijama i filmovima

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BRADSHAW BABY! (@bradshaw_baby)

Članak se nastavlja posle reklama

U nedostatku vremena, niste pogledali serije i filmove o kojima svi pričaju? Praznici su idealno vreme za to. Iskokajte kokice i uživajte u ovim ostvarenjima.

Pročitajte i… Najbolji filmovi i serije koje nas očekuju ovog decembra

Volontiranje

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ruby Stripe (@rubystripe)

Ukoliko vas plaši da toliko dana provodite sami, iskoristite ovo vreme za humanost. Prijavite se da volontirate u narodnoj kuhinji. Sredite orman i stvari koje ne volite odnesite u sigurnu kuću. Napravite paketiće i potražite organizacije koje dele slatkiše deci ugroženih porodica… Ovime ćete usrećiti mnoge, a vi ćete se lepše osećati.

Članak se nastavlja posle reklama
lepotaizdravlje.rsTim Douglas via Pexels