Pogrešno nanošenje ajlajnera: Kako da prestanete da pravite ovu uobičajenu grešku

by | 8 decembra, 2021
Pogrešno nanošenje ajlajnera

Pogrešno nanošenje ajlajnera, čak i u situacijama kada mislimo da smo konačno savladale ovu tehniku, češće je nego što mislimo. Ali, znate li koja je najčešća greška koju mnoge od nas prave?

Savladavanje nanošenja ajlajnera može biti mnogo zahtevnije nego što se na prvi pogled čini. Pored mirne ruke, što je ključno, moramo odrediti dovoljnu gustinu samog tuša, debljinu četkice, a onda i debljinu linije koju izvlačimo.

Ipak, ma koliko se izveštile, postoji jedna greška koju sve pravimo.

Pogrešno nanošenje ajlajnera

Nanošenje ajlajnera zasniva se na jednoj stvari – uglu pod kojim držimo četkicu. Upravo od njega i zavisi koliko će biti široka linija na kapku.

Što je četkica ili olovka ajlajnera paralelnija s kapkom, to će linija biti deblja. Pokušajte da je iskrivite pod uglom od 45 stepeni za tanje iscrtavanje.

Pročitajte i… Kako da ajlajner bude postojan ceo dan – trikovi i saveti

Lako možemo biti u iskušenju da držimo ajlajner paralelno, s linijom oka, ali što više pritiskamo, to će linija biti deblja. Kada nakrivimo četkicu, sam vrh će bolje prijanjati na kapak.

SAVET PLUS

Ukoliko i dalje niste savladale nanošenje ajlajnera, savet je da prvo iscrtate željenu liniju svetlijim kreonom, pa da tek onda, po tom liniji, nanesite ajlajner. Isprobajte!

 

lepotaizdravlje.rsMathilde Langevin via Unsplash

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.