Kako da ajlajner bude postojan ceo dan: Trikovi i saveti

by | 28 oktobra, 2021
Kako da ajlajner bude postojan

Kako da ajlajner bude postojan ceo dan može biti izazov, ali ne nedostižan izazov. Potrebno je samo naučiti određene trikove. 

Nema ništa gore nego kada se potrudimo da napravimo savršene „majčije“ oči, a onda se mejkap, tokom dana razlije ili ga pak koža upije, te u potpunosti nestane. Ipak, postoji nekoliko jednostavnih trikova kako ovo da sprečimo.

Kako da ajlajner bude postojan ceo dan

Prava formula

Za početak, važno je da izaberete ajlajner koji je vodootporan. Ovo je ujedno i najbolji način da osiguramo da će nam mejkap ostati na mestu ceo dan.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели STASIA SAMOSADKINA💄 (@eroinas01)

Priprema kože

Čista i hidrirana koža kapaka neophodna je da bi se ajlajner održao. Stoga, pre nanošenja mejkapa, očistite lice od nečistoća i masnoća i nanesite kremu. Tek kada je koža upije, vreme je za dalje korake.

Pročitajte i… Retro ajlajner se ove jeseni nosi ovako

Magični prajmer

Ukoliko imate masnu kožu, prajmer će biti barijera između masnoća i ajlajnera. Zato ne zaboravite da ga nanesete na kapke.

Prvo puder

Nakon prajmera, na kapke nanesite puder u prahu. Tako ćete stvoriti dobru podlogu za idealn iscrtavanje ajlajnera, a produžićete i njegovu postojanost.

Trik s mat puderom

Prvo nanesite tanki sloj ajlajnera, a zatim na liniju, tankom četkicom, nanesite mat puder. Sačekajte da se puder upije, pa onda iscrtajte željenu liniju.

Fiksirajući sprej

Ovaj preparat pomoći će da vaš mejkap bude postojan.

lepotaizdravlje.rsTaylor Heery via Unsplash