5 načina kako da doživite orgazam baš svaki put

by | avgust 13, 2022

Otkrijte rešenje za ovaj frustrirajući problem… 

Postizanje orgazma ponekad se čini kao pravi izazov. Ok, da, i sam čin seksa pruža velik užitak, i nema veze što povremeno možda ne doživite vrhunac, ali ako se to sve više pretvara u trajno stanje – nedoživljavanje orgazma može biti prilično frustrirajuće. Kao nekakav tajni, ekskluzivni klub u kojem svi ostali, čini se, uživaju, a vi nikako da dobijete ulaznicu.

Pročitajte i… Eksplozija strasti: 10 saveta za kvalitetan seksualni život

Članak se nastavlja posle reklama

Iako medicinski problemi, poput problema s radom srca koji uzrokuje slabiji protok krvi prema vagini i klitorisu mogu otežati postizanje orgazma, to je zaista retko. Međutim, postoje i mnogo češći razlozi koji vas možda sprečavaju da doživite vrhunac u seksu.

Savete kako da doživite orgazam baš svaki put pročitajte na sledećim stranama…

1. Nedovoljna stimulacija klitorisa

Članak se nastavlja posle reklama

Klitoris je najčešće glavna zvezda u predstavi orgazma. Oko 70 odsto žena orgazam postiže kroz direktnu stimulaciju klitorisa, a ne vaginalnu penetraciju. To znači da, ako nikada niste doživeli vaginalni orgazam, niste usamljeni, a moguće je i da vam smao fali direktna stimulacija klitorisa. Isprobajte s ovim trikom – za vreme seksa se sami dodirujte ili neka to čini vaš partner. Još jednostavnija opcija je da u seks rutinu ubacite i seks igračke, kao što je vibrator.

Pročitajte i… 7 najvećih laži: Lekcije o seksu koje smo naučili iz serije “Seks i grad”!

Članak se nastavlja posle reklama

 

2. Previše stimulacije klitorisa

Članak se nastavlja posle reklama

S druge strane, moguće je i da ponekad vaša najosetljivija tačka na telu traži nešto manje pažnje. Što nije čudno jer u klitorisu ima čak 8.000 nervnih završetaka. Ako imate veoma osetljiv klitoris prekrijte ga mekanom ili svilenkastom tkaninom pre nego se počnete dodirivati ili zamolite partnera neka bude nežniji tokom njegove stimulacije.

Pročitajte i… Ovo su 4 najbolje poze za oralni seks

Članak se nastavlja posle reklama

 

3. Hormonski poremećaj

Ovo je moguće ako uzimate kontraceptivne pilule, što je u stvari užasno jer je zapravo i uzimate kao biste mogli bezbrižno da se prepustite seksualnom užitku. Pilula sprečava ovulaciju menjanjem nivoa estrogena, progesterona i testosterona. Te promene mogu negativno uticati na libido, zbog čega ćete imati smanjenu želju za seksom, ili problem s postizanjem orgazma. Porazgovarajte sa svojim ginekologom o ovom problemu te se konzultirajte o drugim mogućnostima kontracepcije.

Članak se nastavlja posle reklama

Pročitajte i… 5 negativnih posledica nedostatka seksa

Hormonski poremećaj može izazvati i previše stresa, ali i perimenopauza, koja se može javiti u kasnim 30-im ili 40-im godinama kada se telo priprema za menopauzu. U ovom slučaju opet se radi o poremećaju estrogena, progesterona i testosterona koji mogu smanjiti seksualni užitak i mogućnost postizanja orgazma. I u ovom slučaju konsultujte se s ginekologom koji vam može pomoći da rešite ovaj problem.

4. Dekoncentrisani ste

Članak se nastavlja posle reklama

Teško je doživeti orgazam ako za vreme seksa razmišljate o koječemu – šta sve morate obaviti sutra, jeste li uradili sve na poslu, šta ćete spremiti sutra za ručaki… Koncentrisanost na seks i na užitak koji doživljavate je ključan deo postizanja orgazma, anročito kod žena, gde je mozak glavni organ za postizanje vrhunca. Na svu sreću ovo je veoma jednostavno rešiti. Fokusirajte se na to što radite i kako se dobro osećate dok vodite ljubav s partnerom. Budite prisutni mislima i pokušajte da se zabavite najbolje što možete – jer možda vas upravo čeka najbolji orgazam vašeg života.

Pročitajte i… 6 vrsta poljubaca koji razbuktavaju strast

 

Članak se nastavlja posle reklama

5. Borite se s anksioznošću, velikim stresom ili depresijom

Sva ova psihička stanja mogu uticati na doživljavanje orgazma, naročito ako pijete lekove za nešto od navedenog. Serotonin, dopamin i norepinefrin uključeni su u reakciju tela na seksualni nadražaj i doživljavanje orgazma, ali oni su takođe pod uticajem lekova za anksioznost i depresiju. Čak i ako ne pijete lekove pokušajte da radite na opuštanju i rešavanju ovih problema. I nemojte se stideti da se konsultujete s doktorom o ovome. Žene bi trebalo da mogu da uživaju u seksu i stoga postavljajte stručnjacima otvorena pitanja bez osećaja stida.

Pročitajte i… Ovih 5 osobina treba da poseduje savršen ljubavnik

PeopleImages/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Tagovi: