8 trikova za duži seks: Pomozite partneru kod prerane ejakulacije

by | april 7, 2016

Za rešenje ovog problema najčešće je samo potrebna praksa, ali i vaše razumevanje…

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Prerana ejakulacija kod muškaraca problem je koji svakako nije prijatan ni vašem partneru, ali i vama. Kada se javi, prerana ejakulacija može izazvati stid, stres, ali nezadovoljstvo oba partnera. Uzrok zbog čega se ona pojavljuje može biti preterana stimulacija, a najčešće se događa kod osoba koje nemaju ili imaju vrlo malo seksualnog iskustva, ili su pak ta iskustva retka s većim vremenskim razmakom. Naravno, postoje i izuzeci kada ovaj problem mogu izazvati razne zdravstvene tegobe.

Članak se nastavlja posle reklama

Pročitajte i… Pobedite rutinu: Mali “prljavi” trikovi za savršen seks

Bilo kako bilo, prerana ejakulacija najčešće se javlja kod mlađih muškaraca, koji su se tek upustili u seksualne odnose. U većini slučajeva potrebno je malo vremena i prakse u polnom odnosu kako bi se rešio ovaj problem.

Vi možete pomoći vašem partneru u tome, ne samo strpljenjem i razumevanjem, nego i tehnikama predigre i opuštanja što bi vrlo brzo moglo da urodi željenim rezultatima i dužem seksualnom odnosu.

Članak se nastavlja posle reklama

Na sledećim stranama pogledajte na koje načine možete pomoći partneru da reši problem prerane ejakulacije. 

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Članak se nastavlja posle reklama

1. Penetracija nije sve

Pre nego što počnete sa „klasičnom“ penetracijom, isprobajte i druge vrste seksualnog odnosa. Oralni seks, međusobna masturbacija ili čak samo stimulacija drugih erogenih zona koje ne uključuju polne organe. Neka se partner pobrine da vi svakako doživite orgazam pre penetracije ili se makar postarajte da budete na ivici da doživite orgazam pre smaog odnosa. Na ovaj način ćete smanjiti pritisak na partnera zbog njegovog „problema“, što će dovesti do opuštanja, a onda i s vremenom do dužeg seksualnog odnosa.

Članak se nastavlja posle reklama

Pročitajte i… Probudite strast: Erotske igrice koje će ga dovesti do ludila

Članak se nastavlja posle reklama
Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

2. Odaberite mesto

Odaberite s partnerom mesto na kojem nećete morati da žurite s seksualnim odnosom i na kom ćete se oboje osećati opušteno i gde će strast moći da se nakuplja postepeno. Osim što se ejakulacija kod muškaraca dešava zbog naglog naleta prevelikog uzbuđenja, te nemogućnosti njene kontrole, ona može biti izazvana i navikom. Naime, muškarci najčešće svoje prve orgazme doživljavaju masturbacijom, na mestima gde nisu mogli imati mnogo privatnosti (roditeljski dom i sl.) pa su to obavljali brzo i učinkovito. Nakon toga, potrebno je vremena da se ta „praksa“ prekine.

Članak se nastavlja posle reklama

Pročitajte i… Postanite prava lavica u krevetu: 6 stvari za kojima muškarci “lude”

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Članak se nastavlja posle reklama

3. Praktikujte tehnike opuštanja

Stres zbog prerane ejakulacije i nemogućnosti potpunog zadovoljenja partnerke može biti začarani krug. Pričajte o tome otvoreno i zajedno praktikujte tehnike opuštanja pre same penetracije. Takođe, partner može svakodnevno da radi Kegelove vežbe za muškarce, što prilikom penetracije može pomoći da se spreči prerana ejakulacija.

Pročitajte i… 7 stvari koje iskusne devojke rade tokom seksa

Članak se nastavlja posle reklama

4. Započnite s masažom

Odnos započnite s međusobnom masažom celog tela. Na ovaj način pomoći ćete partneru ne samo da s eopusti, nego i da kontroliše uzbuđenje. Uvek možete stati kada se partner previše uzbudi. Na ovaj način on će s vremenom steći kontrolu nad telom, pa tako i kontrolu nad ejakulacijom.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

5. Više seksa

Kao što smo već i naglasili, potrebno je samo puno prakse, posebno ako se radi o neiskusnom partneru. Budite strpljivi, na kraju će vam se trud višestruko isplatiti.

Pročitajte i… 6 tajni zavođenja koje svaka žena treba da zna

6. Multitasking

Ako se vaš partner previše fokusira samo na osećaj penetracije, verojatno će ejakulirati brže. Podstaknite ga na multitasking – ljubljenje po telu, maženje, prekidanje penetracije radi promene poze i drugih vrsta stimulacije. Kada partner oseti da je došao do ivice izdržljivosti neka prekine penetraciju, pričeka da prođe potreba za ejakulacijom (pritom neka koristi Kegelove vežbe), te nakon toga nastavi.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

7. Tantrički seks

Tantrički seks podrazumeva razne metode koje dovode do međusobnog zbližavanja i užitka u polnom odnosu, a njegova najveća prednost jeste da sma orgazam i nije toliko važan već se akcenat stavlja na sam seks. Isprobajte poze koje vam mogu pomoći da postignete intenzivniji užitak. Neka orgazam bude samo bonus, a ne krajnji cilj.

Pročitajte i… Tantrički seks: 7 saveta za duži i intenzivniji orgazam

8. Koristite kondome

Postoje kondomi namenjeni za intenzivniji užitak. Oni su načinjeni od nešto debljeg lateksa koji može sprečiti preteranu stimulaciju kod muškaraca. Vredi pokušati…

Tagovi: