Da li muškarci simuliraju orgazam?

by | jul 4, 2024
muškarci simuliraju orgazam

Lažni ženski orgazam je toliko česta tema za razgovor da smo do sada naučili i kako da ga prepoznamo i kako se sve to žene pretvaraju dok simuliraju zadovoljstvo. Ali, da li ste znale da i muškarci mogu da simuliraju orgazam? I ne samo da mogu, oni to i rade, baš kao i žene.

Po pravilu, u raznim diskusijama, čin simulacije orgazma se pripisuje samo ženama. Različite studije pokazuju različite rezultate, a neka od njih idu dotle da tvrde da je svaka žena bar jednom u životu odglumila orgazam. Za muškarce, čak i kada se postavi pitanje, brojevi su drugačiji.

Da li muškarci simuliraju orgazam?

Da, muškarci nedvosmisleno glume orgazam sa vremena na vreme. Bar ako je verovati Davidu V. Valu, psihologu koji je govorio za Psihology today. Po njegovim istraživanjima, svaki četvrti muškarac posegao je nekad u životu za simulacijom orgazma.

Članak se nastavlja posle reklama

Zašto muškarci lažiraju vrhunac?

Postoji nekoliko faktora koji ovo objašnjavaju, a vrlo su slični razlozima zbog kojih žene glume vrhunac. Ono što se razlikuje jeste sledeće: muškarci glumljenje orgazma koriste da prikriju prevremenu ejakulaciju.

Ipak, najčešći razlog je želja da se pomogne partnerki. Bilo da nju to stimuliše da i sama doživi vrhunac ili joj je neophodno da bi osećala samopouzdanje, tek – baš kao i žene, muškarci to rade da bi se partnerka osećala bolje.

Postoje i drugi razlozi. To uključuje gubitak interesovanja za seks, nezadovoljstvo ili čak produženi snošaj.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako muškarci simuliraju orgazam?

Čini se da je sve očigledno – muški orgazam je praćen ejakulacijom, dakle, sama ejakulacija ili njeno odsustvo je očigledan pokazatelj da li je muškarac doživeo vrhunac ili ne. Ali nije sve tako jednostavno.

Sve to prati pozorišna predstava uz ubrzano disanje, uvijanje i naprezanje tela. Sa ejakulatom je sve komplikovanije, ali kondom rešava sve probleme. Jednostavno ga uklonite.

Članak se nastavlja posle reklama

Umesto zaključka

Društvena očekivanja i percepcije o tome kakav seks treba da bude uništavaju seksualne živote i muškaraca i žena. Zbog toga je posebno pogrešno posmatrati orgazam kao neophodan deo seksualnog scenarija za muškarce. Orgazam ne treba smatrati konačnim ciljem seksa, a još više ga smatrati krajem seksualnog kontakta.

meg380/gettyimagesplus