Kako razgovarati o seksualnim fanazijama s partnerom

by | novembar 25, 2023
Kako razgovarati o seksualnim fanazijama sa partnerom; partneri se ljube

Mnogim ženama je neprijatno da otkriju svoje najdublje želje partneru. Kako razgovarati o seksualnim fanazijama sa partnerom?

Šta vas sprečava da pričate o svojim željama? Razloga može biti više – od banalnog osećaja stida do nedostatka takvog iskustva i straha da na neki način ne uvredite partnera. Ako mislite da će pričanje o fantazijama narušiti vaš odnos, varate se. To što ćete mu otkriti vaše fantazije, to ne znači da on nije dobar ljubavnik.

Neizražene želje dovode do toga da svaki od partnera živi u svojim fantazijama i ne ostvaruje ih u praksi, lišavajući i sebe i parnera/ku željenog zadovoljstva. Kao rezultat, partneri se udaljavaju jedno od drugog.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako razgovarati o seksualnim fanazijama: Uputstvo za stidljive

Započnite poljupcem

Ako želite da poboljšate svoj seksualni život i naučite da pričate o svojim najdubljim željama, počnite sa malim – ljubljenjem. Poljupci simbolizuju poseban tretman i duboku ljubav.  Parovi čiji je odnos zahladneo, prestaju da se ljube i pre nego što prestanu da spavaju jedno sa drugim. Dakle, poljubac nije samo simbol nežnih osećanja, već i prave strasti. Obratite pažnju na svog partnera. Kako on doživljava poljubac? Da li se manje ljubite nego na početku veze? Da li vam prija kada vas partner ljubi?

Poljubac u usne je ponekad emotivniji od dodirivanja genitalija. Iako se ovo drugo može pokazati mnogo prijatnijim. Mnogi od nas doživljavaju takav poljubac kao nešto intimnije, nešto lično. Ali da li nas partner uvek ljubi onako kako sanjate? Naravno da ne. Niko ne može da pročita vaše misli i da vam pruži zadovoljstvo na način na koji ste zamislili ako to ne kažete.

Najvažnija stvar koju možete da uradite kada se ljubite je da zamolite svog muškarca da vas poljubi onako kako bi on želeo. Iznenadićete se koliko ćete saznati o svom partneru u jednom kratkom poljupcu.

Članak se nastavlja posle reklama

Isti trik može da se uradi i sa drugim aktivnostima – možda ga nežna milovanja uzbuđuju mnogo više od snažnog izliva strasti. Ne znamo uvek da razgovaramo o intimnim temama čak ni sa osobom sa kojom smo jako bliski. Stoga je ponekad lakše pokazati nego reći naglas. Sledeći put promenite pravila igre i pokažite mu kakve dodire, poljupce i milovanja volite.

Pokažite na primeru

Osećaj stida kada razgovarate o erotskim fantazijama u velikoj meri ometa vezu. Svako nezadovoljstvo će pre ili kasnije kulminirati i dovesti do razdora. Zapitajte se: koliko je prošlo otkako ste sa svojim partnerom razgovarali o erotskim fantazijama? Koja osećanja doživljavate? Da li ste mogli iskreno da opišete šta želite? Ako vam je neprijatno da pričate o takvim temama, pokušajte da dođete iz drugog ugla. Pokažite mu šta i kako želite. Pustite neki film koji prikazuje tačno ono što želite.

Članak se nastavlja posle reklama

Dodajte romantiku

Prvo što se izgubi u vezama jeste romantika. A ona toliko mnogo znači. Kada ste poslednji put iznenadili partnera nekom sitnicom? Poljupcem u prolazu? Zagrljajem? Sve to može da učvrsti klimavu vezu i probudi uspavanu strast. U takvoj atmosferi mnogo je lakše otvoreno i bez straha govoriti o intimnosti i izneti svoje seksualne fantazije. Ako vašoj vezi nedostaje romantike, setite se kako ste provodili vreme na početku veze. Paru sa 10 godina bračnog životnog iskustva romantičan je i odlazak u bioskop, jer izlazak iz svakodnevice nije tako lak.

Unesite neke novine u svakodnevicu

Monotonija je glavni neprijatelj seksualnog života. Ako ste već dugo umorni od svega što se dešava u vašoj spavaćoj sobi i tačno znate algoritam akcija, okrenite igru. Nema potrebe da plašite čoveka kostimom domino dame ako niste u tom fazonu. Nekim parovima pomaže da se opuste igrajući društvene igre ili gledajući filmove koji podstiču razgovore o seksu.

Članak se nastavlja posle reklama

Naučiti da otvoreno razgovarate o svojim seksualnim željama sa svojim partnerom nije lako.  Ne znate sa kojim rečima da započnete i kako da učinite razgovor udobnim za oboje. Stoga će odgovarajuća pozadina postati vaš pomoćnik. Prelistajte časopis, pogledajte film, igrajte erotsku igricu – izaberite prijatan događaj koji će vas podesiti na pravu frekvenciju. Tada razgovor može početi jednostavnim pitanjem: „Da li bi želeo da isprobamo ovo?“ ili „Da li ti se ovo sviđa?“

A šta ne treba da radite

Ono što definitivno ne bi trebalo da radite je da počnete sa pritužbama ili prigovorima. Fraza poput „Ne zadovoljavaš me“ ili „Ne sviđa mi se kakav je naš seks postao“ izazvaće otpor. Definitivno nije moguće razgovarati o svojim željama u uzavreloj atmosferi.

Članak se nastavlja posle reklama

Zapamtite: ako vaš partner, kao i vi, ćuti o svojim fantazijama, to ne znači da ih nema. Možda on nema hrabrosti niti priliku da pokrene ovo pitanje. Ponudite mu jednu i vaša veza će dobiti dragocenu infuziju. Govoreći o sebi, ne zaboravite da iskreno pitate svog partnera: šta voli, šta bi želeo da proba, šta ga više uzbuđuje? Početni razgovori mogu biti neugodni i ostaviti vas oboje ranjivim. Kritika i ismevanje fantazija mogu da odlože ponavljanje ovog iskustva na duže vreme. Zato nemojte tako brzo odbaciti njegove ideje i ne očekujte da će vas čuti iz prvog pokušaja.

insta_photos/gettyimages.co.uk