Kako se ponašaju emocionalno nezreli muškarci

by | avgust 22, 2023
Kako se ponašaju emocionalno nezreli muškarci

Kako se ponašaju emocionalno nezreli muškarci? Svaka veza ima svoje izazove. To je za očekivati, a ne možete ih uvek predvideti.

Ako izlazite s momcima kojima nedostaje emocionalna zrelost, počećete da primećujete da se ista ponašanja pojavljuju iznova i iznova.

Kako se ponašaju emocionalno nezreli muškarci: Obratite pažnju

1. Ekstremna ljubomora

Ovo je normalna ljudska emocija, ali kada izmakne kontroli, može ukazivati na dublji problem – kao što je emocionalna nezrelost. Muškarci koji su takvi imaju tendenciju da dopuštaju ljubomori da prevlada u vezi, što dovodi do napetosti, sukoba i nedostatka poverenja. Ovo ukazuje na više od trenutne nesigurnosti. U stvari, to pokazuje potrebu za kontrolom, ili možda dubok nedostatak samopouzdanja.

Članak se nastavlja posle reklama

Može biti teško znati kako postaviti granice koje istovremeno pokazuju obzir prema njegovim osećanjima i štite vašu slobodu. Međutim, to će biti neophodno ako želite da veza napreduje. Otvoreno razgovarajte s partnerom o tome šta izaziva njegovu ljubomoru i zašto je to tako snažno pogođen. Takođe podelite sa njim kako ovo utiče na vas.

2. Pasivna agresija

Pasivna agresija još je jedan znak emocionalne nezrelosti koji se može ispoljiti u vezama. To je način izražavanja nezadovoljstva ili ozlojeđenosti, a da se direktno ne kaže šta nije u redu. Možda ćete ovo prepoznati ako vidite da se vaš momak iznenada „ugasio“. On insistira na tome da je „sve u redu“, ali mali sarkastični komentari ili kolutanje očima govore drugačije. Ohrabrite svog partnera da izrazi svoja osećanja, a ne da ih krije. Jasno mu stavite do znanja da cenite iskrenost i da pasivnu agresiju neće tolerisati.

3. Svojim potrebama daju prioritet u odnosu na vezu

Davanje prioriteta nečijim potrebama nije samo po sebi loša stvar. Na kraju krajeva, svi moramo da se brinemo o sebi. Ali u vezi je ključna ravnoteža. Ako muškarac dosledno svoje potrebe i želje stavlja iznad vaših, to bi mogao biti znak emocionalne nezrelosti.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Izbegava ozbiljne razgovore

Kako vaš momak reaguje kada pokušate da pokrenete ozbiljnu temu? Da li je otvoren za razgovor ili skreće na „laganije teme“? Ako to konstantno radi, moguće je da je reč o emocionalno nezrelom muškarcu.

5. Traže stalnu pažnju

Da li vaš partner želi da stalno provodite vreme s njim ili da radite stvari umesto njega? To može biti posledica nedostatka emocionalne zrelosti.

Članak se nastavlja posle reklama

Vikend brak: Šta je brak u gostima i kome je namenjen?

 

Članak se nastavlja posle reklama
vadimguzhva/gettyimages.co.uk