Koji je pravi poljubac i ima li svaki od njih skriveno značenje?

Da li ste se ikada upitali ima li određen poljubac neku skrivenu poruku...

by | jul 21, 2020

Pravi poljubac je onaj koji vam najviše godi i nakon kojeg se osećate prplavljeni emocijama. Erotika, strast, uzbuđenje i nalet adrenalina u samo jednom dodiru usnama.

Ali, koji je pravi poljubac, onaj koji iščekujete? Da li je pravi poljubac onaj koji predstavlja uvertiru u seks ili je pak to onaj koji vam daje neka druga značenja?

Različite vrste poljubaca imaju svoja mala, skrivena značenja koja vam mogu mnogo toga reći. Ponekad poljubac koji dobijete može pružiti uvid u ono što se događa negde u dubini srca vašeg partnera. Takav poljubac je onaj pravi, onaj koji vam govori više od reči.

Otkrivamo vam 11 vrsta poljubaca i njihova skrivena značenja.

1. Poljubac u usne

Značenje: Istinski ceni vašu ljubav.

Brzi, suhi poljubac, često zatvorenih usta, zapravo je način na koji se osobe u ljubavnoj vezi pozdravljaju na dolasku i odlasku. Ako vas partner na ovaj način ljubi i kod kuće, gde to niko ne vidi, to je znak da ste postali bitan deo njegove rutine i života. Ako vas tako ljubi u javnosti, to je dokaz da je ozbiljan kada je u pitanju vaša veza.

pravi poljubac

2. Poljubac u vrh glave

Značenje: Želi da se brine za vas.

Kad muškarac svoju partnerku poljubi u vrh glave, to znači da se oseća zaštitnički. To znači da nije mogao da sebi pomogne – morao je da prestane s onim što radi i da vam da do znanja da mu je stalo do vas. Da voli da deli prostor s vama i da mu značite čitav svet.

3. Poljubac u ruku

Značenje: Koketira s vama.

Ako vas muškarac poljubi u ruku, možete biti sigurni u nekoliko stvari. Prva je ta da je izuzetno samouveren. Potrebna je hrabrost da muškarac poljubi ženu u ruku, osim ako niste članica kraljevske porodice.

Druga je ta da se radi o performeru. To ne znači nužno da njegovi osećaji nisu iskreni, samo se morate pripremiti na „gomilu“ udvaranja.

4. Poljubac u unutrašnju stranu zgloba

Značenje: Uskoro će situacija postati ozbiljno seksi.

Ako vas je poljubio s unutrašnje strane zgloba, možete biti sigurni u jednu stvar – jedini razlog zbog kojeg vam već nije strgao svu odeću je taj što se nalazite u javnosti. Ovim poljupcem muškarac vam daje do znanja da zna kako funkcioniše žensko telo, kao i da se ne boji to znanje da iskoristi.

pravi poljubac

5. Poljubac u vrat

Značenje: Ima snažna romantična osećanja prema vama.

Ova vrsta poljupca izuzetan je znak. Poljubac u vrat je romantičan je gest kojom govori da vas želi. Radi to bez ijedne reči, ali vrlo delotvorno.

6. Francuski poljubac

Značenje: Očaran je vama, u potpunosti.

Kada vas muškarac poljubi na ovaj način, posebno kada svojim rukama obuhvati vaše lice, bez obzira na to da li je svestan toga ili ne, otkriva vam koliko je očaran vama. Na taj način pokazuje vam i koliko ste mu privlačni.

7. Poljubac u obraz

Značenje: Njemu (zasad) baš i nije stalo.

Poljubac u obraz potpuna je suprotnost poljupcu s jezikom. Pokazuje vam da mu je stalo, ali (još uvek) ne na onaj način na koji biste vi to možda hteli.

8. Poljubac kraj oka

Značenje: Zaista vas ceni.

Poljubac kraj oka možda vam se može učiniti čudnim jer se, između ostalog, oko obično ne smatra erogenom zonom. Ali i u ovom poljupcu mogli biste istinski da uživate jer je on gest ljubavi i uvažavanja vašeg partnera.

9. Poljubac u čelo

Značenje: Voli vas na dubljem nivou.

Poljupcem u čelo muškarac vam daje do znanja da će biti tu i da želi da vas zaštiti. Sem toga, poručuje vam da voli baš sve na vama, a ne samo vaše telo. Poljubac u čelo zapravo je „poljubac u mozak“.

pravi poljubac

10. Poljubac u stomak

Značenje: prijatno mu je s vama.

Ako vas muškarac poljubi u stomak, to znači da se oseća sto odsto prijatno u vašem društvu i da veruje da se i vi osećate tako.

Takođe, svaka osoba nije sto odsto zadovoljna izgledom stomaka, pa vam muškarac koji vas poljubi tamo na neki način i zahvaljuje jer delite svoju ranjivost s njim. Takođe poljubac u stomak može da ima i mnogo ozbiljnije značenje – ono da može zamisliti da imate dete zajedno.

11. Poljubac u grudi

Značenje: Želi seks s vama.

Ovako intimnim poljupcem muškarac vam pokazuje da je pažljiv, ali i iskusan. Želi da uživate u svakom poljupcu koliko i on, kao i u svemu što će se dalje događati.

Lepotaizdravlje.rsGuliver/Getty