Oralni seks: 10 činjenica koje sigurno niste znali! (ili vas je bilo sramota da pitate)

by | septembar 15, 2022
Oralni seks

U 21. veku, oralni seks više nije sramotan čin o kome se može razgovarati samo šapatom i u mraku.

Na internetu rado pišu o vežbanju na bananama, krastavcima i drugim mnogostradalnim darovima prirode. Ali, nažalost, u tim tekstovima se propuštaju druge važne stavke. Što više informacija posedujete, veće su šanse da se zabavite i izbegnete neke rizike.

Oralni seks- mitovi i činjenice

Alergija na semenu tečnost

Prilično retka pojava, ali, nažalost, ponekad se dešava. Kao i kod drugih alergijskih reakcija, može se manifestovati u obliku svraba, osipa i crvenila. Po pravilu, to se dešava nakon vaginalnog seksa, ali je moguće i ako je partner ejakulirao na bilo koji deo ženinog tela, na primer, grudni koš ili stomak.

Infekcije

Svi znaju da ne možete zatrudneti od oralnog seksa. I skoro svi zaboravljaju da je rizik od prenošenja infekcija kod ove vrste odnosa veoma visok. Dakle bolje je pridržavati se mera predostrožnosti.

Oralni seks i upotreba kontraceptiva

Iz nekog razloga, tokom oralnog seksa sa neproverenim partnerom, gotovo niko ne koristi prezervative. A ovaj rizik može da dovede do brojnih infekcija i polno prenosivih bolesti.

Oralni seks i ukus semene tečnosti

Mnogi od vas se verovatno sećaju kako se Samantha iz serije „Seks i grad“ žalila na užasan ukus semene tečnosti svog ljubavnika. A ako se i vi suočite sa istim problemom, onda najverovatnije vaš partner nije dobrog zdravlja. Na ukus utiču ishrana, loše navike i bolesti.

Za najbolji oralni seks svih vremena potrebno vam je samo OVO

Predigra

U porno filmovima, po pravilu, žena odmah strgne partneru pantalone i počne sa oralnim zadovoljavanjem. U stvarnom životu, ovo nije uvek dobra ideja. Takođe je važno da se muškarac prilagodi zadovoljstvu i uzbuđenju, pa ne treba zanemariti predigru.

Oralni seks i lubrikant

Nežno, još nežnije – važno pravilo za oralni seks. Ovde se ne radi o brzini pokreta, tempo može biti prilično intenzivan. Da bi se pružile prijatne taktilne senzacije, pljuvačka nije uvek dovoljna. U ovom slučaju, ne morate pokušavati da „zapalite vatru trenjem“ već možete koristiti i jestivi lubrikant.

Dubina

Postoji velika verovatnoća snažnog refleksa povraćanja i nelagodnosti za partnera. I malo je verovatno da će muškarac postati srećniji ako povraćate u najvažnijem trenutku. Ako ipak odlučite da savladate nove dubine, zapamtite da to neće uspeti prvi put, moraćete da trenirate. Budite pažljivi prema sebi i svom partneru.

Oralni seks, kontakt očima i razgovori

Zaista, u klasičnoj verziji oralnog seksa nije uobičajeno da gledamo jedni u druge ili da razgovaramo, ali postoje i druge opcije za razvoj događaja. Uopšteno govoreći, ćutanje je sasvim normalno i pogodno za stidljive. Ali oni hrabriji mogu da održavaju kontakt očima i povremeno opisuju kako se osećaju u vezi sa procesom.

Dodatna stimulacija

Za oralni seks, dodatno maženje polnog organa rukama je odlična ideja. Ali polje aktivnosti je mnogo šire, mesto možete milovati i jezikom i prstima. Ova seksualna praksa, međutim, kao i svaka druga, treba da se odvija samo uz zajednički dogovor.

Oralni seks za žene

Žene takođe vole da imaju seks i rado daju i primaju oralna zadovoljstva.  Snaga seksualne želje ne zavisi od pola, već od temperamenta osobe.

Lepota i zdravlje Jacob Ammentorp Lund/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Tagovi: