Oralni seks: 10 činjenica koje sigurno niste znali! (ili vas je bilo sramota da pitate)

by | septembar 15, 2022
Oralni seks

U 21. veku, oralni seks više nije sramotan čin o kome se može razgovarati samo šapatom i u mraku.

Na internetu rado pišu o vežbanju na bananama, krastavcima i drugim mnogostradalnim darovima prirode. Ali, nažalost, u tim tekstovima se propuštaju druge važne stavke. Što više informacija posedujete, veće su šanse da se zabavite i izbegnete neke rizike.

Oralni seks- mitovi i činjenice

Alergija na semenu tečnost

Prilično retka pojava, ali, nažalost, ponekad se dešava. Kao i kod drugih alergijskih reakcija, može se manifestovati u obliku svraba, osipa i crvenila. Po pravilu, to se dešava nakon vaginalnog seksa, ali je moguće i ako je partner ejakulirao na bilo koji deo ženinog tela, na primer, grudni koš ili stomak.

Članak se nastavlja posle reklama

Infekcije

Svi znaju da ne možete zatrudneti od oralnog seksa. I skoro svi zaboravljaju da je rizik od prenošenja infekcija kod ove vrste odnosa veoma visok. Dakle bolje je pridržavati se mera predostrožnosti.

Oralni seks i upotreba kontraceptiva

Iz nekog razloga, tokom oralnog seksa sa neproverenim partnerom, gotovo niko ne koristi prezervative. A ovaj rizik može da dovede do brojnih infekcija i polno prenosivih bolesti.

Oralni seks i ukus semene tečnosti

Mnogi od vas se verovatno sećaju kako se Samantha iz serije „Seks i grad“ žalila na užasan ukus semene tečnosti svog ljubavnika. A ako se i vi suočite sa istim problemom, onda najverovatnije vaš partner nije dobrog zdravlja. Na ukus utiču ishrana, loše navike i bolesti.

Članak se nastavlja posle reklama

Za najbolji oralni seks svih vremena potrebno vam je samo OVO

Predigra

U porno filmovima, po pravilu, žena odmah strgne partneru pantalone i počne sa oralnim zadovoljavanjem. U stvarnom životu, ovo nije uvek dobra ideja. Takođe je važno da se muškarac prilagodi zadovoljstvu i uzbuđenju, pa ne treba zanemariti predigru.

Članak se nastavlja posle reklama

Oralni seks i lubrikant

Nežno, još nežnije – važno pravilo za oralni seks. Ovde se ne radi o brzini pokreta, tempo može biti prilično intenzivan. Da bi se pružile prijatne taktilne senzacije, pljuvačka nije uvek dovoljna. U ovom slučaju, ne morate pokušavati da „zapalite vatru trenjem“ već možete koristiti i jestivi lubrikant.

Dubina

Postoji velika verovatnoća snažnog refleksa povraćanja i nelagodnosti za partnera. I malo je verovatno da će muškarac postati srećniji ako povraćate u najvažnijem trenutku. Ako ipak odlučite da savladate nove dubine, zapamtite da to neće uspeti prvi put, moraćete da trenirate. Budite pažljivi prema sebi i svom partneru.

Članak se nastavlja posle reklama

Oralni seks, kontakt očima i razgovori

Zaista, u klasičnoj verziji oralnog seksa nije uobičajeno da gledamo jedni u druge ili da razgovaramo, ali postoje i druge opcije za razvoj događaja. Uopšteno govoreći, ćutanje je sasvim normalno i pogodno za stidljive. Ali oni hrabriji mogu da održavaju kontakt očima i povremeno opisuju kako se osećaju u vezi sa procesom.

Dodatna stimulacija

Za oralni seks, dodatno maženje polnog organa rukama je odlična ideja. Ali polje aktivnosti je mnogo šire, mesto možete milovati i jezikom i prstima. Ova seksualna praksa, međutim, kao i svaka druga, treba da se odvija samo uz zajednički dogovor.

Članak se nastavlja posle reklama

Oralni seks za žene

Žene takođe vole da imaju seks i rado daju i primaju oralna zadovoljstva.  Snaga seksualne želje ne zavisi od pola, već od temperamenta osobe.

Lepota i zdravlje Jacob Ammentorp Lund/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Tagovi: