Otkrijte svoj faktor perfekcije u seksu (ili FPS)

by | jun 6, 2009

Istina je da svi želimo (svaki put!) „najbolji seks“ u životu. No, istovremeno je činjenica da čak i parovi koje vezuje najjače emocije i seksualna hemija, a uz to praktikuju najbolje tehnike seksa, imaju loše dane. Velika očekivanja obično izazivaju frustraciju i osećaj neostvarenosti.
Dakle, uradite naš test, otkrijte svoj faktor savršenstva u seksu i ostvarite harmoniju u postelji. Leto je pravo vreme da se prepustite seks-igricama.

 

lepota i zdravlje sex seks test

 

1. Kakav je vaš stav prema prvom seksualnom odnosu sa novim partnerom?

a) „Hajde da odmah uradimo to!“

b) Više vam je stalo da međusobnog što boljeg upoznavanja nego do „vatrometa“ u krevetu.

c) Želite da prikažete ceo svoj seksualni repertoar u jednoj noći – što će ga naterati da se vrati po još zadovoljstva.

 

2. Vaš partner jedno vreme nije zainteresovan za seks. Koji je najbolji način da ponovo probudite njegovu strast?

a) Verovatno se radi samo o lošoj fazi u njegovom životu, ili u vašoj vezi. Ako budete strpljivi, ubrzo će sve biti sjajno, kao što je bilo i ranije.

b) Opustićete ga masažom, ili nekom aktivnošću koja vas oboje relaksira, a onda ćete ga pitati šta ga muči.

c) Provešćete ceo dan u fitnes centru, ili kozmetičkom ili frizerskom salonu. Potom ćete iznajmiti film za „odrasle“, obući ćete seksi odeću i zavešćete ga!

 

3. Donji veš uvek mora da bude kompatibilan (gaćice i grudnjak uvek su usklađeni)?

a) Delovaće kao da se previše trudite zbog partnera.

b) Oduvek ste želeli da uparite gaćice i grudnjak, ali u praksi, setove nosite samo prilikom prvog randesa i za godišnjicu veze.

c) Radije biste bili bez donjeg veša nego što biste napustili kuću u gaćicama i grudnjaku koji se ne slažu (u boji, materijalu, stilu).

 

4. Kakav je vaš stav prema orgazmu?

a) Čini vam se da se dešava samo drugim ljudima.

b) Sjajno ako se desi, ali sasvim je OK i ako se ne dogodi – uz uslov da postoji ljubav i pažnja.

c) To vam je najvažnija stvar na svetu!

 

5. Da li masturbirate kada ste u vezi?

a) To je od esencijalnog značaja – drugačije nikada ne biste doživeli orgazam.

b) Ponekad. To što ste u vezi ne znači da su solo seksualne fantazije zabranjena stvar.

c) Da, i to pred partnerom, da biste ga uzbudili.

 

6. Na koji način stav prema sopstvenom izgledu utiče na vašu seksualnu želju?

a) Uopšte ne utiče. Nikada ne gasite svetlo dok vodite ljubav, niti se skrivate ispod pokrivača.

b) Poput mnogih žena, obično niste spremni za seks tokom „debelih“ dana, ali partner može da vas ubedi da je ljubav najvažnija.

c) Ukoliko niste u dobroj kondiciji, zategnutih mišića i mislite da ste se ugojili, radije pribegavate potpunoj apstinenciji.

 

7. Kad vam partner predloži novu, smelu pozu…

a) Otpozadi? Previše je smelo – neka, hvala!

b) Isprobaćete je. U najgorem slučaju, oboje ćete se dobro nasmejati. U najboljem, otkrićete nešto vrlo uzbudljivo, što će poboljšati vaš seksualni život.

c) Rado ćete prihvatiti njegov predlog. Uvek ste raspoloženi da eksperimentišete u krevetu.

 

lepota i zdravlje seks sex test

 

REZULTATI

 

Istražite sve mogućnosti!

Uglavnom odgovori pod A – niski FPS

Često razmišljate u stilu „zašto da oblačim seksi donji veš kad ću ga ionako odmah skinuti?“. Jedan od razloga zbog kojeg ne želite da igrate ulogu zavodnice jeste i to što smatrate da previše truda deluje lažno, izveštačeno i neiskreno. Na kraju krajeva, spontanost i ponašanje u skladu sa ličnom prirodom glavni su uslovi za dobar seks, zar ne?! Pa, ne uvek.

Svi koji su u dugoj vezi treba da ulože trud i da unesu neke novine kako bi oživeli strast. Posle prvog naleta požude, hormoni se smiruju i morate da osmislite nove načine da održite seksualnu želju i zadovoljstvo. Seks može da bude dobar kao na početku. Vi smatrate da je zlatna sredina, kada je u pitanju uloženi trud, ključna stvar za ostvarivanje zadovoljstva u seksu.

Dakle, zaista ne morate da budete previše ambiciozni. Ako se ne usuđujete da probate novu pozu u seksu, pokušajte da vodite ljubav na uobičajeni način, ali na nekom drugom mestu (na primer, u kupatilu ili na kuhinjskom podu). Znajte da trud u seksu ne podrazumeva isključivo instaliranje šipke za striptiz u spavaćoj sobi. Potpuna posvećenost seksualnom činu podrazumeva trud koji garantovano donosi rezultate. To može da bude nešto sasvim jednostavno, kao što je „pražnjenje“ glave od svih problema i svakodnevnih stresova pola sata pre seksa. Ne postoji ništa gore od toga da se, usred oralnog seksa, setite da niste platili račun za telefon! Lezite u krevet potpuno nagi i uživajte u osećaju koji vam pruža dodir posteljine i kože. Ili, slušajte muziku koja vas opušta i pojačava osećaj senzualnosti.

 

Prepustite se!

Uglavnom odgovori pod B – umereni FPS

Svesni ste da je za dobar seks neophodno uložiti određeni trud – od održavanja vitkosti i kondicije, preko toga da ste zadovoljni sopstvenim izgledom, do otvorenog razgovora sa partnerom o zajedničkim željama i potrebama. Takođe, svesni ste i činjenice da nećete dobiti ono što želite ukoliko to ne tražite. Održavanje na ovom nivou, uz dosta komunikacije sa partnerom, ključni je faktor za zadovoljstvo seksualnim životom.

Međutim, velike su šanse da prolazite kroz različite SPF faze, u zavisnosti od drugih stvari koje se odvijaju u vašem životu. Na primer, ako se osećate nesigurno, ili ste unapređeni na poslu. Ljudi često osećaju uvećanje SPF-a tokom faza nesigurnosti. Ako primećujete da se vaš partner udaljio od vas, verovatno ćete biti pod pritiskom da uložite veći trud i približite mu se. U tom slučaju, zapitajte se da li je seks ono što zaista želite, ili ćete voditi ljubav samo da biste ponovo osetili sigurnost i dobili potvrdu da ste voljeni? U takvim fazama života, iskren razgovor verovatno je bolja ideja.

Iako niste pravi primer perfekcioniste, teško vam je da se oslobodite ideje da je doživljavanje orgazama potvrda sjajnog seksa. Istina je, ipak, da se u seksu radi o emotivnoj ispunjenosti, dobroj komunikaciji i iskrenom uživanju kada osetite dodir partnerovih ruku na svom telu. Pokušajte da vodite ljubav ne očekujući orgazam i naučite da uživate u svakom partnerovom dodiru, ne doživljavajući ga kao uvod u seksualni vrhunac. I, kao što to u životu obično biva, kada prestanete da brinete i silno iščekujete orgazam, uspećete da se potpuno opustite, što je idealno stanje da se doživi vrhunac. Sve dok budete održavali ravnotežu između vaših potreba i zadovoljstva, vaš SPF biće idealan – a to će definitivno uneti mnogo više zadovoljstva u seksualni život.

 

Ne opterećujte se!

Uglavnom odgovori pod C – visok FPS

Prema mišljenju psihologa, osnovni moto svakog perfekcioniste u seksu treba da glasi: manje je bolje. Preterana ambicioznost u seksu neminovno stvara anksioznost i frustraciju, a seks uzrokuje stres, umesto da bude zabava i izvor zadovoljstva. Pokušajte da ne razmišljate o seksu kao o proveri svojih veština, neka vođenje ljubavi bude način da ugodno provedete vreme. Hormoni koje organizam oslobađa kada je pod stresom inhibiraju produkciju hormona „zaduženih“ za zadovoljstvo. Ako ste svaki put kada vodite ljubav opterećeni željom da doživite orgazam, i silno se trudite da to postignete, vrhunac se neće dogoditi.

Sasvim je OK da prihvatite činjenicu da ne možete biti savršeni sve vreme. Zapravo, iskazivanje male doze seksualne nespretnosti i ranjivosti podstaći će njegovu želju. Drugim rečima, nemojte opsesivno razmišljati o položaju svojih grudi dok se nalazite u određenoj pozi, ili da li on vidi vaš celulit. Osim što će vama biti neugodno, prenećete frustraciju i na partnera, što bi moglo da ga udalji od vas. Eksperti predlažu da isprobate tehnike i položaje o kojima se ne biste usudili ni da razmišljate. Uostalom, da li možete da se setite kada ste spontano, bez plana i priprema, vodili ljubav – na primer, odmah nakon dolaska s posla, ili da se prethodno niste istuširali? Lenji seks u nedelju ujutro, kada nijedno od vas nije opralo zube, nije se istuširalo, niti potpuno probudilo, može da bude prava prilika za fantastičan doživljaj!

 

 

Tekst: Nataša Ćovin; foto: Dreamstime

 

Tagovi: