Ovi mitovi o seksu mogu vam upropastiti vezu

by | 15 septembra, 2014

Mnogi su uvereni da u seksu znaju sve, pa čak i u ozbiljnim godinama veruju u mitove i ne znaju kako stvari u seksu zapravo funkcionišu. Razotkrivamo najčešće mitove koji upravljaju seksualnim životom, a nismo ih ni svesni.

čarape

Žena ne može da zatrudni tokom menstrualnog ciklusa

Istina je da je manje verovatno da će žena zatrudneti tokom menstruacije, ali nije nemoguće. Moguće je imati ovulaciju i može doći do oplodnje, ali šanse da se oplođena jajna ćelija ugnezdi manje su nego u vreme kada nije period menstruacije.

Zbog seksa možete doživeti srčani udar

Sigurno su svi čuli barem jednu priču o starijem muškarcu koji je imao srčani udar tokom vođenja ljubavi. Ako niste pušači ili nemate dijabetes, šanse da umrete od srčanog udara tokom vođenja ljubavi su jedan prema milion. Osim toga, seksualna aktivnost dobra je za kardiovaskularno zdravlje.

Razlika između polnog vrhunca muškaraca i žena je deset godina

Verovanje da muškarci seksualni vrhunac imaju u dvadesetima, a žene u tridesetima nije sasvim tačno. Polna želja nije konstanta i povezana je s mnogo drugih faktora, a ne samo s godinama.

Samo je pitanje vremena kada će muškarac prevariti

Kao prvo, nevera nije nešto što se nužno mora dogoditi. Drugo, godine nisu bitne kada je reč o prevari. Žene i muškarci skloniji su prevari nezavisno o godinama, ako nisu sretni u svojim vezama ili ako su seksualno inkompatibilni.

Seks u čarapama nije seksi

Iako mnogi veruju da seks u čarapama zna da deluje kao hladan tuš, jedna bizarna studija pokazala je kako ljudi koji vode ljubav u čarapama doživljavaju više orgazama.

Muški nagon je jači od ženskog

Ovo uverenje vlada godinama, ali najnovija istraživanja pokazuju da je ono pogrešno. Naime, i žene imaju i te kako jak polni nagon.

Izvor: tportal.hr, M. G.

Tagovi: