8 skrivenih psiholoških problema koji stoje iza ovoga: Da li proveravate partnerov mobilni telefon?

by | septembar 25, 2020
partnerov mobilni telefon

Budite iskreni – da li proveravate partnerov mobilni telefon?

Kratko zavirivanje u poruke supružnika može biti zaista primamljivo, pogotovo ako znate da on nikada neće saznati za ovaj mali nestašluk s vaše strane. Zapravo, studije pokazuju da 34% žena i 62% muškaraca s vremena na vreme „njuška“ po telefonu svog partnera. Suprotno mišljenju, razlog za to nije samo ljubomora. Ispostavilo se da postoje neki dublji psihološki motivi koji bi vas mogli naterati da proveravate kako i sa kim je vaš partner u kontaktu. (Pročitaj: Prijatelji ne prihvataju vašeg partnera? Postavite sebi ova pitanja)

8 skrivenih razloga zbog kojih proveravate partnerov mobilni telefon…

8. Imate nisko samopouzdanje

U većini slučajeva, kada neko zaviruje u partnerove tekstualne poruke, mejlove, DM-ove… zabrinut je da on nije dovoljan i ima potrebu da potraži potvrdu za to.

Čak i u stabilnoj, dugogodišnjoj vezi, neki ljudi veruju da njihov partner zaslužuje nekog boljeg i da vrlo lako može da ga privuče druga osoba.

7. Niste zadovoljni vezom

U zdravoj vezi, oba partnera bezuslovno veruju i poštuju prava na privatnost onog drugog. Ali, ako neko od njih oseti snažnu potrebu da uhodi, ovo bi mogao biti razlog koji će ozbiljno da dovede u pitanje vezu.

Možda niste sigurni da li veza ide u dobrom smeru ili još niste odlučili da li želite da budete sa njim ili ne? Razgovarajte što pre.

6. Razmišljate o tome da prevarite partnera

Nezdrava radoznalost prema njegovom ličnom prostoru može da znači i da razmišljate o nekoj drugoj osobi. Drugim rečima, ako sumnjate da će se nešto neprikladno dogoditi ili se već dešava, možda to radite zato što znate da ste i sami sposobni za tako nešto.

5. Imate problema sa poverenjem

Poverenje je temelj zdrave veze, a na to koliko je nekome lako verovati u velikoj meri utiču prošla iskustva.

Posle nekog lošeg iskustva, osobe obično postanu preosetljive i svaki nevin gest ili reč može da podigne alarm u glavi. Razmislite, to ima veze sa vama i time koliko ste nesigurni, a ne obavezno sa vašim trenutnim partnerom. (Pročitaj: Dosta vam je seksa koji je prosečan? Učinite ga fenomenalnim!)

partnerov mobilni telefon

4. Niste u stanju da postavite zdrave granice

U svakoj vezi treba da postoje granice i njihovo kršenje nikada nije u redu – to morate da razumete. Ako jasno stavite do znanja da poštujete svoj lični prostor i ne dozvoljavate nikome da ga napadne nemojte ni vi to da radite.

Po pravilu, kada neko ne obraća pažnju na jednostavne stvari koje su nekome važne, veća je verovatnoća da će prekršiti emocionalne, fizičke ili bilo koje druge granice koje su dogovorene.

3. Plašite se otvorenog razgovora

Ako proveravate njegov telefon umesto da otvoreno i iskreno izrazite svoja osećanja, budite iskreni prema sebi, nešto skrivate.

2. Potrebna vam je pažnja

U nekim slučajevima prekid komunikacije tera osobu da radi stvari na koje nije ponosna, na primer kada proverava partnerov mobilni telefon. Možda ste jednostavno radoznali da saznate šta se dešava u njegovom životu i želite da provodite više vremena s njim. Jasno i glasno mu to recite. (Pročitaj: Ovo su znaci da sa vašom vezom nešto nije u redu)

1. Niste spremni za ozbiljnu vezu

Ako proveravate njegov telefon iza leđa, radije nego da razgovarate sa njim, ovo bi mogao da bude znak da niste previše zainteresovani ili zreli za tu vezu. Umesto da se šunjate i „kopate“ po njegovom telefonu, zašto ne biste otišli direktno do izvora i pitali ga šta vas zanima.

Ako to ne možete da uradite kada su neke jednostavne teme u pitanju, zamislite kako ćete se osećati kada dođe momenat da razgovarate o ozbiljnijim temama.

Zato, pamet u glavu! Razgovarajte otvoreno sa vašim partnerom o onome šta vas zanima i muči ili preispitajte svoja osećanja i želje. Biti neiskren prema sebi i prema bliskoj osobi na duže staze nikome ništa nije donelo, naprotiv. Možete vi to!

lepotaizdravlje.rsGuliver/getty images