Predrasude koje prate neudate žene u tridesetim

by | oktobar 28, 2014

Prešla je tridesetu, a neudata je – ona definitivno ima neki problem. Ovako okolina najčešće ocenjuje ženu koja je zagazila u četvrtu deceniju, a i dalje je bez partnera.

tridesete neudata

Tu su i sledeće „etikete“:

Članak se nastavlja posle reklama

„Previše je zahtevna“ i niko ne može da ispuni njena očekivanja. Ovo se odnosi i na one dame koje savršeno znaju šta žele, a šta ne. Imaju jasnu sliku o životu koji žele da vode i ne dozvoljavaju da im drugi nameću stil življenja i potrebe.

„Očajna je“ i traži svaku zgodnu priliku da „ščepa“ bilo kog muškarca kako bi je odveo pred oltar. Ovoj predrasudi su naročito skloni pripadnici jačeg pola, pa takve dame izbegavaju u širokom luku. Zabrinuta porodica, s druge strane, misli da je njihova mezimica previše izbirljiva. A istina je drugačija – odupiranje iskušenju da se udaju za nekoga ko nije po njihovoj meri, samo da bi stavile prsten kada se sve njihove drugarice venčaju, u stvari je za pohvalu. Imaju pravo da izaberu životnog saputnika koji njima odgovara i vrlo je moguće da im se putevi još nisu ukrstili.

„One ne znaju kako da budu u dugoj vezi“
i nisu sposobne da se u potpunosti posvete nekome i da prave kompromise. Ovo zaista nije tačno, jer ne znači da devojke koje nisu imale duge veze ne znaju kako se voli i živi sa partnerom. Da li je sposobna da se posveti nekome, saznaćete iz raznih situacija, načina na koji se ophodi prema roditeljima, sestri, deci koju sretne na ulici.

„Udala se za posao“ reći će pojedini za ženu koja zaista naporno radi. Ipak, uzmite u obzir da ona možda nije radoholičar, već samo želi da postigne nešto dok još nije srela „Gospodina pravog“. To definitivno ne znači da će ostajati duže i raditi preko vikenda, jer ako joj pružite priliku da vas zavoli – trčaće vam u naručje.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: superžena

Tagovi: