Romantični načini za sagorevanje kalorija

by | novembar 24, 2014

Nema lepšeg osećaja od zaljubljenosti, maženja i grljenja sa voljenom osobom. Sve te male intimne stvari koje radimo sa partnerom su odlične za vezu. Međutim, one mogu biti i te kako dobar način za gubljenje viška kilograma. Predlažemo vam romantične aktivnosti koje će vam pomoći da sagorite dodatne kalorije.

ljubljenje

Ljubljenje: 78 kalorija po času

Članak se nastavlja posle reklama

Ma koliko vam posao bio stresan ili imate previše dnevnih obaveza, nemojte zaboraviti da izljubite svog partnera. Osim što je ova aktivnost veoma bitna za intimnost i jačanje veze, može vam pomoći i da sagorite višak kalorija.

Stručnjaci tvrde da se tokom jednog časa ljubljenja može sagoreti 78 kalorija. Ako vaš partner leži na leđima a vi ste iznad, možete u isto vreme raditi sklekove, tj. približavati se njegovim usnama kako biste ga poljubili i vraćati se u prvobitan položaj . Na taj način dobijate pravi trening, a možete sagoreti više dodatnih kalorija (sklekovi sagorevaju 171 kaloriju za 30 minuta).

Zavodljivi ples: 103 kalorije za 30 minuta

Članak se nastavlja posle reklama

Malo „prljavog plesa“ se može pretvoriti u pravi kardio trening. Parovi koji uzimaju časove plesa ili ga vežbaju u privatnosti svojih domova, potvrđuju ovu činjenicu.

Lagani ples je odlična vežba koja može postati još bolja ako je začinite malim iznenađenjima kao što su poljupci, grickanje vrata i dodiri. Zato, uživajte zajedno u egzotičnim ritmovima!

Članak se nastavlja posle reklama

Masaža: 80+ kalorija po času

Ako vašeg voljenog bole leđa, pomozite mu masažom. Pored toga što ćete ga učiniti srećnim, sagorećete kalorije.

Članak se nastavlja posle reklama

Kvalitetna masaža ubrzava rad srca i ubacuje telo u režim za topljenje kalorija. Kako biste postigli maksimum, ne trebate ubrzavati i biti grubi. Naprotiv, što je masaža sporija i senzualnija, aktivira se više grupa mišića, pa se time sagoreva i više kalorija.

Vođenje ljubavi : 144+ kalorija za 30 minuta

Članak se nastavlja posle reklama

Svi znamo da je vođenje ljubavi prava mala teretana međutim, da li ste znali da samo pola sata ove aktivnosti može da „uništi“ onu čokoladu koju ste pojeli posle večere?

Kako biste sagoreli što više kalorija tokom vođenja ljubavi, morate biti maštoviti i aktivni. Isprobavajte razne poze. Ako je vaš partner na leđima, njišite kukovima kao trbušne plesačice. Takođe, pokušajte da čučnete iznad partnera i pomerate se gore-dole. Ovo je odlična vežba za butine i zadnjicu, a može da sagori čak 207 kalorija za 30 minuta.

Autor: Life Content, Svetlana Divljakov

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: