Seks bez ljubavi

by | jun 27, 2009

 

 

lepota i zdravlje seks bez ljubavi

„OBOJE IMAMO PRAVO DA SE ZABAVLJAMO SA STRANE“

Tanja (24), studentkinja, Željko (27), student

Priznaj, sasvim je glupo da se odričeš seksa i nežnosti samo zato što nemaš frajera! Tanja ima opušten pristup kada su u pitanju ljubav i seks. Dva puta mesečno, u posetu joj, a ona živi u Beogradu, dolazi „povremeni ljubavnik“ Željko iz Novog Sada, sa kojim ceo vikend provodi u krevetu. U međuvremenu, oboje su fokusirani na studije, a Tanja je i na praksi u jednoj marketinškoj agenciji. Amerikanci ovakve veze, kakvih i kod nas ima sve više, nazivaju „nonmonogamy“.
Varnice između nas sevnule već pri prvom susretu“, seća se Tanja koja je u to vreme raskinula troipogodišnju vezu te nije bila raspoložena ni za šta ozbiljno. „Plašila sam se da će me nova veza gušiti“. Željko je, nakon što se razišao sa devojkom, takođe razmišljao o nekoj neobaveznoj varijanti. „Shvatili smo da želimo isto“, kaže Tanja koja se nakon prve zajedničke noći sa svojim ljubavnikom dogovorila da svako od njih može da se zabavlja i „sa strane“.
To podrazumeva seks sa drugim partnerima. Do sada ipak nisam spavala ni sa jednim drugim frajerom, mada ne želim da isključim tu mogućnost“, naglašava ona. Tanji ne smeta što Željka, koji radi kao barmen, često muvaju devojke. „Ako neku i odvede kući, nema potrebe da mi priča o tome. Tako smo se dogovorili!“ Željko, takođe, smatra da je ovo idealan aranžman. „Naša veza je veoma jednostavna, nikada se ne svađamo, a opet imamo mnogo toga zajedničkog. To svaki naš susret čini drugačijim. Kasnije ću sigurno imati pravu, ozbiljnu vezu, oženiću se i dobiti decu. Ako ustanovim da je Tanja ona prava, možda će se to desiti baš sa njom. Naša veza je opuštena i ne opterećuje nas, što ima velike prednosti – pre svega, možemo dobro da se upoznamo.“

 

Trajanje veze: 10 meseci
Koliko često upražnjavaju seks: 6 puta mesečno
MotiviOn: nezavisnost
Ona: želi da ostvari karijeru


„ON IMA ONO ŠTO NEDOSTAJE MOM DEČKU“

Anja (29), socijalna radnica
Marko (35), trgovački putnik

„Marko je napustio posao, tetoviran je od glave do pete, iza sebe ima propali brak i uopšte se ne uklapa u profil frajera kakav meni odgovara. Odrasla sam u seoskoj sredini, godinama imam istog dečka kog su svi odavno prihvatili“. Ipak, Anja ne želi da se odrekne seksa sa Markom i svakih desetak dana odlazi kod njega. „Nije tačno da sam nesrećna sa svojim dečkom. Ali, nas dvoje smo kao stari bračni par. U mojoj vezi nema žestokog seksa i uzbuđenja. A sve to imam sa Markom“. Ana se ne plaši da će biti otkrivena. „Veoma sam diskretna i vrlo pažljivo planiram svaki susret sa svojim ljubavnikom“. Marku se dopada to što je Ana otvorena, ali joj je stavio do znanja da mu nije dovoljno da upražnjava seks svakih deset dana. „U redu je da se viđa sa drugim ženama. Samo da ja ne ispadnem iz kombinacije“, kaže Ana, dodajući da se Marko prošlog leta zaljubio, pa se u tom periodu nisu viđali tri meseca. Tek kada se ta veza okončala, ponovo ju je pozvao. Ironija sudbine: razlog za raskid bio je taj što je Markova tadašnja devojka imala „povremenog ljubavnika“.


Trajanje veze: 15 meseci
Koliko često upražnjavaju seks: od 2 do 4 puta mesečno
Motivi – On: razveden i nema stalnu vezu
Ona: nedostatak uzbuđenja u seksu sa dečkom

 

 

„SJAJNO SE SLAŽEMO ALI SAMO U KREVETU“

Jasna (26), lektor
Aleksandar (28), službenik u banci

„U stvari, bilo bi bolje da smo od početka imali ovako opušten odnos. Umesto toga, tri i po godine mučili smo se u ozbiljnoj vezi koja se na kraju okončala na vrlo ružan način. Svakodnevne svađe, prevelika očekivanja…“ Jasnina i Aleksandrova ljubav okončana je prošlog leta, a nedelju dana kasnije Aleksandar je pronašao novu devojku. „Tada smo počeli da upražnjavamo neobavezan seks. Iako je imao drugu, viđali smo se kod njega svakog vikenda. Krevet je jedino mesto gde se besprekorno slažemo,“ priča Jasna. Aleksandrova devojka nije znala za nju. „Naravno, bolelo me je to što ima drugu. Ali, bila je to samo povređena sujeta“, priznaje Jasna. „S druge strane, od Aleksandra sam dobijala ono najbolje“. Kada je on posle tri meseca raskinuo sa devojkom, nastavili su da se viđaju, upražnjavajući i dalje samo neobavezan seks. „Prošli smo mnogo toga i shvatili smo da nikada nećemo moći da budemo zajedno. Ali seks nam je sjajan i nema razloga da to prekinemo.“ Ipak, povremeno se javljaju senke prošlosti. „Dešava se da se posvađamo, i to burno kao kad smo se zabavljali. Ali to nas više ne povređuje, potraje nekoliko dana, a onda ponovo poželimo da se vidimo. Sjajna je stvar kad ne morate da se opterećujete planiranjem zajedničke budućnosti.“

 

Trajanje veze: 8 meseci
Koliko često upražnjavaju seks: 15 puta mesečno
Motivi – On: nedostatak vremena za ozbiljnu vezu
Ona: ne želi da se razočara u novog frajera

 

Tagovi: