Seks nakon porođaja: Evo šta Ešli Grejam ima da kaže na ovu temu

by | novembar 6, 2020
seks nakon porođaja

Seks nakon porođaja – tema koja muči mnoge mame

Postoje određeni delovi novopečenog majčinstva koji su toliko poznati svima da ih možemo recitovati: nedostatak sna, dan ispunjen plačom i pranje veša kome nema kraja… Zatim postoje stvari o kojima se ne priča toliko koliko bi trebalo: koliko dojenje može biti teško, hormoni koji su neravnoteži posle porođaja i koji utiču na to da se dugo ne osećate kao vi – emocionalno, mentalno i seksualno.

Ne postoji neki univerzalni vremenski okvir kada žena se „vrati sebi“. Neke dame ovo prebrode kasnije, a neke ranije, kao na primer manekenka Ešli Grejam. (Pročitaj: Aktivna i sa bebom – Ešli Grejem ne odriče se sporta (video))

Ešli je u iskrenom razgovoru sa People, devet meseci nakon što su ona i suprug Džastin Ervin dobili sina Ajzaka, podelila svoje iskustva na temu – seks nakon porođaja.

– Mnogo žena me je pitalo: `Da li si se plašila ponovnog seksa?` Nisam! Znam da je moja vagina stvorena da iznese bebu na ovaj svet i znala sam da će se vratiti na staro (na ono kakva je bila) – odogovorila je Grejam na pitanje budućih mama koje su opravdano u strahu.

– Sve je još tu, osećaj je isti, samo je nameštaj verovatno malo preuređen – objasnila je duhovito manekenka i nije krila kako ona i njen suprug pronalaze vremena za seks.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham) on

Seks nakon porođaja – tema koja muči mnoge mame

– Kada imate novorođenče, ono obično spava nekoliko sati, to je vreme koje koristimo za akciju ispod pokrivača – objasnila je.

Grejam je ispričala za strane medijie i kako su ona i Ervin rezervisali dan za sebe, pa tako svakoga četvrtka imaju „dejt“. (Pročitaj: Ešli Grejem otkrila par trikova za savršene obrve)

– Prošetamo, odemo na večeru, provozamo se. To je zaista sjajno, jer je inače sve usmereno na Ajzaka, a oboje smo i zaposleni roditelji, pa nam je potrebno dodatno vreme samo za nas – ispričala je manekenka i dodala:

– Osećam se kao super mama. I ranije sam bila veoma organizovana, ali sada je to na novom nivou. Imam torbu Meri Popins u kojoj je sve, uključujući i pumpu za izmuzavanje mleka koja izgleda poput mini robota koji dolazi sa mnom – bila je duhovita ova poznata mama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham) on

lepotaizdravlje.rsJared Siskin/Getty via Guliver