Seks nakon razvoda: 10 saveta kako da sve protekne glatko

by | jul 26, 2022
seks nakon razvoda

Seks nakon razvoda može biti težak poduhvat: i sa bivšim mužem ali i sa novim muškarcem. 

Nema ništa loše u seksu sa bivšim. Na kraju krajeva, znate dovoljno o ​​međusobnim seksualnim sklonostima da ne morate da brinete. Dakle, lako možete preskočiti fazu „ispitivanja terena“ u spavaćoj sobi.

Međutim tu postoji zamka povratka staroj ljubavi. A bivša ljubav je bivša sa razlogom. Ipak, ukoliko pratite ovih pet koraka, seks s bivšim partnerom ne mora biti loš.

Članak se nastavlja posle reklama

Seks nakon razvoda

1. Ne sviđa mi se

Nikada ne mešajte dva pojma – seks i ljubav. Vi samo zadovoljavate svoje fiziološke potrebe, ništa više. Seks s bivšim partnerom, o kojem znate sve, može lakše da vas dovede do vrhunca zadovoljstva.

2. Ništa lično

Važno je da svako čuva svoj lični prostor. Bivši supružnik ne mora da zna šta se dešava na vašem poslu, kako provodite večeri , sa kim idete na sastanke… Niste više u braku s ovom osobom, pa sačuvajte detalje o svom životu za zaista bliske ljude. Jedini izuzetak od ovog pravila su zajednička deca. Međutim, seksa, bolje je ne pokretati takva pitanja.

3. seks nakon razvoda- Iskreno priznanje

U svakoj vezi, čak i kada je samo seks u pitanju, mora postojati  iskrenost. Dakle, pre nego što uđete u vezu sa bivšim, razgovarajte o tome kakav je odnos u pitanju, šta oboje očekujete od, kako će se odvijati sastanci. Ovo vas može spasiti iluzija. I, naravno, ovaj nivo komunikacije će omogućiti da se iskreno najavi prekid sastanaka ako se na horizontu pojavi novi partner koji obećava.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Ne gradite zamkove od peska

Nemojte gajiti iluzije o svom odnosu sa bivšim. Ništa se neće oživeti, ništa neće početi ispočetka, ništa neće preći na novi nivo. Vaš brak je gotov, ali sigurno nećete vratiti muža samo seksom. Ponovo pročitajte savet iz prvog pasusa i odvojite seks od ljubavi. Zbog toga ne bi trebalo da pokušavate da povežete isečeni čvor. Bolje usmerite svoju energiju na oporavak.

5. Bez nasilja

Ako osetite psihološki pritisak ili bilo kakav vid agresije, odmah zaustavite sve. Odmah! Manipulacija seksom, ucene, obezvređivanje, fizička sila nisu norma čak ni za vezu „zbog zdravlja“. Poštujte sebe i udaljite se od nasilnika.

Članak se nastavlja posle reklama

Seks nakon razvoda sa novim partnerom

Mnoge žene nakon razvoda priznaju da o seksu razmišljaju sa strahom. Novi partner je novo polje istraživanja, i to sa obe strane. Moraćete da objasnite šta volite, a šta ne, saznate šta vaš partner voli .Neke razvedene žene se stide čak i da se skinu pred izabranikom.

Da, ulazak na nepoznatu teritoriju je zastrašujuć. Ali ako vas je novi muškarac izabrao i došlo je do seksa, onda mu sve odgovara. U suprotnom, vaše poznanstvo se jednostavno ne bi nastavilo. Pored toga, predstavnici jačeg pola u uzbuđenju ne pokušavaju da kritički procene ženski izgled. Nikada se nije desio takav slučaj da je muškarac, tokom seksa uzviknuo: „Šta je ovo, celulit ? Strije na stomaku?!”

Članak se nastavlja posle reklama

Evo kako da seks sa novim partnerom ne bude zastrašujuć.

1. Bezbednost na prvom mestu

Nemojte žuriti da odmah nakon razvoda padnete u zagrljaj drugog muškarca. Za početak, imajte barem nekoliko sastanaka bez seksa, uverite se da je vaš prijatelj pouzdan. Nakon razvoda mnogo smo ranjiviji.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Seks nakon razvoda- vreme oporavka

Sasvim je u redu i ako niste spremni na seks. Dajte sebi vremena da se oporavite, dovedete svoje blagostanje u balans . Tokom ovog perioda, možda ćete morati da plačete, družite se sa prijateljima, delite svoj bol. U teškim slučajevima, obavezno potražite pomoć psihoterapeuta. Kada konačno obnovite svoje unutrašnje stanje, harmonija će se vratiti u vaš život, i sami ćete shvatiti  kada je trenutak za seks. Samo zapamtite prvu preporuku i stvorite sigurno okruženje za prvu vruću noć nakon razvoda.

3. Oženjeni muškarci su zabranjeni

Ne žurite sa prvom osobom koju sretnete, proverite bračni status čoveka  Ne rizikujete da   uronite u novu vezu i zaljubite se u oženjenog muškarca. Statistika pokazuje da oženjeni muškarci ne žure da napuste svoje žene. Dakle, u ovom slučaju igra nije jednaka. „Oženjen“ dobija zadovoljstvo u potpunosti, a vi – još jedan stres.

4. Novi partner mora biti bolji od bivšeg

Posle razvoda potražite partnera koji će biti bolji od prethodnog. Ili radikalno drugačiji. Štaviše, ovo „bolje“ može da se odnosi i na izgled i na životni standard. I, naravno, novi partner bi trebalo da vam pokaže više pažnje i brige od bivšeg supružnika. Ne zadovoljavajte se onim što ste već imali.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Ne delite sve

Nije neophodno deliti tužnu priču o razvodu sa novim muškarcem. Pogotovo ako ga ne razmatrate za dugoročnu ozbiljnu vezu. Slobodni ste da ukratko prepričate svoju prošlost ne ulazeći u detalje. Kada shvatite da ste spremni sa nekim ne samo za seks, već i za izgradnju odnosa, postepeno se možete otvarati sve više i više.

lepotaizdravlje.rsPeopleimages/iStock/Getty Images Plus via Getty Images