Seksualna energija – da li je odašiljete?

by | april 4, 2023
seksualna energija

Seksualna energija uopšte nije ono što se troši na pronalaženje partnera za jednu noć. Ne radi se o unutrašnjem osećaju, izgledu i spremnosti na telesnu bliskost. Ovde zadiremo u oblasti kreativnosti, transformacije i unutrašnje slobode. Bez njih nema emancipacije koja toliko privlači. Kako da probudite seksualnu energiju u sebi?

Da li ste primetili kako svetle oči onih koji gledaju seksi i samouverenu ženu? Svi su spremni da umalo bace svet pred noge prelepoj strankinji koja šarmira jednim gestom. Devojke sanjaju da izgledaju isto, a muškarci su privučeni ovakvoj ženi čak i kada nosi samo obične farmerke, majicu i patike. Iza takve žene jednostavno se proteže harizma, koja ne prolazi nezapaženo.

Zašto ljudi potiskuju seksualnu energiju?

Seksualna energija je vrsta veze sa svetom, prirodom, ljudima, kao i spremnost da se deli unutrašnji sklad sa drugima. To je ono što muškarce privlači ženama. Problem leži u činjenici da mnoge devojke veruju da uopšte nemaju seksualnu energiju. Kao, jednostavno im to nije dato po prirodi, iako je ova izjava daleko od istine.

Članak se nastavlja posle reklama

Svi bez izuzetka imaju seksualnu energiju. Samo što je neki od nas ne koriste. Najčešće se to dešava zbog psihološke traume povezane sa roditeljstvom, nasiljem ili slomljenim srcem. U ovom slučaju, žena se zatvara od sveta i ne žuri da shvati svoju snagu i podeli je. U najkritičnijim slučajevima, obično povezanim sa fizičkim i emocionalnim zlostavljanjem, žena može smatrati takvu energiju prljavom i nedostojnom.

Takođe, majčinstvo može uticati na seksualnu energiju. Deca od jedne do 13 godina zahtevaju najveću pažnju svoje majke. Ili je okupirana svojom karijerom ili nekim hobijem do te mere da joj uzima bukvalno svo vreme i svu kvalitetnu energiju,

Kako otvoriti seksualnu energiju: 7 neočiglednih načina koji će vas naučiti da privučete sve poglede

Uvek odvojite vreme za sebe

Sloboda je pre svega izbor i prihvatanje svojih želja. Stoga vredi slušati unutrašnji glas. U brzom tempu života gubimo stvarne želje i snove, prilagođavajući se okruženju. Ali postoji način da se povrati unutrašnja sloboda.

Članak se nastavlja posle reklama

Svakog jutra postavite budilnik pola sata ranije i, kada se probudite, lezite u krevet bez sprava. Nema skrolovanja po društvenim mrežama, pregledanja SMS-a, sandučeta, vesti! Usredsredite se na svoje telo, mentalno prođite kroz sve mišiće i zglobove, istegnite se. Dišite mirno, opustite se i zamislite šta biste radili da ne radite.

Sada razmislite šta biste zaista želeli za doručak i ručak, koju odeću ćete izabrati, šta planirate da radite uveče. Dve nedelje su vam dovoljne da naučite da osetite svoje jednostavne istinske želje.

Članak se nastavlja posle reklama

Budite pažljivi sa hranom

Ovde se ne radi o pravilnoj ishrani. Umesto toga, radi se o razumevanju da je hrana takođe energija. Naučite se da uživate u hrani kod kuće i u restoranima.

Da biste to postigli, ostavite svoje uređaje na stranu tokom doručka i nemojte večerati ok slušate TV, radio ili čitate vesti. Uživajte u svakom zalogaju hrane znajući da je hrana odličnog ukusa. Svaki put uđite dublje u proces, na primer, pogađajući sastojke nepoznatih jela u restoranu. Jedite sa zadovoljstvom.

Članak se nastavlja posle reklama

Ne ograničavajte svoje pokrete

Ples je nešto što uvek pomaže da se opustite i bolje upoznate svoje telo. Možete se upisati u studio za tango, bačatu ili salsu, hip-hop, trbušni ples. Novo znanje, novi prijatelji i novi ritmovi nikad ne škode. Obucite udobnu odeću, uključite svoju omiljenu muziku i smislite sopstvene pokrete. Ko je rekao da je ples samo akademska klasika i ludo istezanje? Ples je vaš i samo vaš pokret. A šta će oni biti, oštri ili glatki, odlučuje plesač.

Budite kreativni svuda

Seksualna energija uvek podrazumeva kreativnost. Stoga, ako još uvek niste stekli neku vrstu hobija, pokušajte da pronađete nešto što vas inspiriše. Trčanje, mešenje, sakupljanje selfija slavnih ličnosti, posećivanje napuštenih vila — sve što vas čini srećnim i samopouzdanim će vam pomoći.

Članak se nastavlja posle reklama

Odišite samopouzdanjem i osmehom

Poslednji poen mnogi osvajaju posebno teško. Samopouzdanje ne dolazi odmah. Prve korake ka seksualnoj energiji pravite postepeno, počevši od prvih tačaka. Naučite da kontrolišete svoj glas, odvojite vreme da ostvarite svoje želje, zaplešite o novom danu, dostignite određene visine u svojim hobijima. I nakon svega ovoga, samopouzdanje će se vratiti, a sa njim će doći i osmeh. Pravi, pravi, iskreni osmeh koji privlači i muškarce i žene.

nd3000/gettyimagesplus