Seksualne fantazije: Kako otkriti partneru šta zapravo volite u krevetu?

by | mart 22, 2023
Seksualne fantazije

Seksualne fantazije  su i dalje tabu tema… Ali, iskreni razgovori sa partnerom su važan deo veze, iako ovaj proces nije uvek lak. Evo kako da naučimo izrazimo svoje želje tako da se one ostvare u spavaćoj sobi.

Deljenje svojih seksualnih fantazija sa partnerom je zapravo zabavno, ali za mnoge parove to je relativno teška tema za razgovor. Bez obzira koliko je vaša veza poverljiva, razgovor o tome šta volite u krevetu može biti prilično stresan za vas. A kako da to izbegnemo?

Apsolutno svi imaju seksualne fantazije – ovo je potpuno zdrava pojava, ali uprkos tome, mnogima je i dalje teško da se otvore sa svojim partnerima. Poštovanje i razgovor o željama jednih drugih kao elementu harmoničnog seksualnog života je veoma važno. Međutim, kada razgovarate, važno je zapamtiti i razmotriti nekoliko važnih tačaka.

Članak se nastavlja posle reklama

Seksualne fantazije i kako pokrenuti taj razgovor?

Deljenje fantazija može da se obori. Potrebo je biti taktičan. Važno je ne nametati ništa, već samo nežno pozvati da partner sa vama podelite svoje želje. Najbolje je početi sa sugestivnim pitanjima i pozvati partnera da ispriča sve o svojim željama, a zatim i da doprinese.

Fantazije o ljudima koje oboje poznajete najbolje je ne iznositi iz očiglednih razloga, samo zadržite značenje fantazije i ostavite temu anonimnom. U suprotnom, imajte na umu da ono što vam se čini prijatnim može vašem partneru izgledati strašno. Važno je posmatrati reakciju sagovornika kako biste uhvatili sve signale koji će vam reći da li je vredno razvijati ovu temu. Pored toga, važni su jasnoća i spremnost da se odgovori na pitanja. Vi sami morate razumeti šta tačno želite.

Takođe je važno o čemu ćete tačno razgovarati. Morate da razumete koliko ekstremne stvari želite da pokušate i kako se to uklapa u vaš uobičajeni seksualni temperament. Stavite se na mesto svog partnera. Da li je moguće da ga vaše fantazije šokiraju, jer ste obično mnogo skromniji u krevetu? Ako je odgovor potvrdan, onda bi možda prvo trebalo da izgovorite nešto više kompromisa, nakon čega će biti prikladnije da razgovarate i isprobate ono što zaista želite. Hodati ovim putem zajedno i postepeno je mnogo bolje nego da se bacite glavom u bazen.

Članak se nastavlja posle reklama

Naravno, važno je i okruženje za ovaj razgovor. Javno mesto, žurba, nervozno uzbuđenje, nedavna svađa – ovi faktori mogu sprečiti vašeg partnera da vas čuje i razume. Izaberite trenutak kada ćete biti sami, u udobnosti, sigurnosti i miru. Izražavanje svojih fantazija tokom predigre ili čak tokom seksa ponekad je veoma prikladno, ali često partnera toliko iznenadi da nema govora o nastavku, pa je vredno rizikovati samo ako postoje pozitivni preduslovi.

Budite spremni i na činjenicu da razgovor o seksualnim fantazijama može otkriti neke druge probleme u vašoj vezi. Često porodična terapija počinje ovim i traje mnogo meseci. Ako ste suočeni sa osudom partnera, grubim odbacivanjem, licemerjem ili drugom neprikladnom reakcijom, moraćete da razgovarate o potpuno drugim pitanjima od kojih zavisi budućnost vaše veze.

Članak se nastavlja posle reklama

Nakon što podelite seksualnu fantaziju sa partnerom, možda ćete se osećati kao da je sledeća stvar da je odglumite. Međutim, ne treba žuriti. Zajedno razvijanje scenarija, kupovina rekvizita i odlučivanje gde, kada i kako da se to uradi često je zabavno kao i sam proces, tako da je u nekim slučajevima vredno odugovlačiti u ovom trenutku.

lepotaizdravlje.rsKatarzynaBialasiewicz/iStock/Getty Images Plus via Getty Images