Sex i fitnes

by | april 21, 2009

Žene su poznate po svojoj sposobnosti da istovremeno rade dve (ili više) stvari. Onda, kad je već tako, zašto ne biste iskoristili tu multidisciplinarnost, ali u postelji? Dakle, dok uživate sa svojim partnerom, možete da sagorevate mnogo kalorija, zategnete mišiće i tako oblikujete telo. Zvuči vam sjajno? Naravno, u pitanju su dva užitka u isto vreme. Još bolja vest je to da produžavanje seksualne igre poboljšava efekte. Ipak, ne radi se samo o minutaži. Iako je tačno da za sat vremena može da se postigne bolji učinak nego za petnaest minuta, bitniji su pokreti koje izvodite. Ukoliko koristite svoju maštu i zauzimate nekoliko različitih poza, aktiviraćete nekoliko grupa mišića i tako zategnuti telo.

Na kraju, šta može da bude lepše nego da na kraju fizičke aktivnosti, praćene i emotivnim užicima, doživite snažan orgazam? Sjajno! Sad kad vam je sve jasno, zgrabite svog muškarca, umesto tegova i lopte, i dobro se oznojite!

Zagrevanje

Baš kao što nećete sesti na trenažni bicikl, ili početi čas aerobika bez zagrevanja, isto tako nećete započeti seks bez predigre (OK, možda samo u nekim izuzetnim prilikama). Započnite svoj seksualni trening laganim podizanjem telesne temperature, tako što ćete skidati jedan po jedan deo odeće. To će vam odneti nekoliko kalorija za početak. Prema određenim istraživanjima, otkopčavanje grudnjaka jednom rukom troši 18 kalorija! Samo zamislite koliko kalorija možete da sagorite dok otkopočavate i skidate kompletnu odeću. Za maksimalan učinak, pokušajte da obavite ove radnje samo jednom rukom, dok drugom dodirujte svog partnera. Naravno, ne zaboravite na poljupce. Razmenjivanje strasnih poljubaca, u trajanju od 50 minuta, može da sagori ceo kalorijski sadržaj jednog hamburegera i porcije pomfrita! Sad uradite sledeću, predseksualnu vežbu, koja je krajnje jednostavna, ali maksimalno efikasna. Vaš partner treba da legne na pod (na leđa, naravno!), a vi treba da se spuštate prema njemu (pokretima sklekova), ljubeći ga svaki put kad dodirnete njegovo lice. Nakon toga, zamenite položaje. Ova vežba je sjajna za zatezanje mišića ruku i grudi, a s obzirom na to da će i on želeti da pokaže svoje atletske sposobnosti, i poljupci će “pljuštati”! Na kraju krajeva, toliko nežnosti i poljubaca sigurno nikad nećete dobiti u fitnes centru (osim ako niste u strasnoj vezi sa instruktorom!)

Guzu gore!

Svi mi volimo da vidimo lepo oblikovane i zategnute guze, i to ne samo u filmovima, reklamama i u časopisima. Jedan od odličnih metoda da to i ostvarite, osim besomučnih vežbi u teretani jeste i seks, i to u kučećem položaju! Dakle, dok je vaš partner otpozadi, ispravite i podignite nogu u vazduh i zadržite je u tom položaju koliko možete. Uradite istu vežbu i drugom nogom. Osim toga što ćete ovim pokretom zategnuti mišiće guze, postići ćete i veći seksualni užitak, zbog bolje stimulacije klitorisa. Ukoliko vam na početku ovaj položaj stvara probleme, neka partner pridržava vašu nogu. Kad savladate ovu tehniku, uključite još jednu vežbu, koju vaš partner neće primetiti (bar, neće doživeti kao fitnes potez!). Dakle, lezite na leđa, raširenih nogu, savijenih u kolenima i sa stopalima spuštenim na krevet, ili pod. Dok vaš partner kleči između vaših nogu i penetrira, podižite zadnjicu stežući mišiće i spuštajte je opuštajući mišiće.

Butine su na redu

Čeznete za eksplozivnim seksom i vretenastim butinama? E, onda pravac spavaća soba, ili neko “egzotičnje” mesto! Dok vaš partner leži na leđima, čučnite iznad njega i, ukoliko vam je potreban oslonac, postavite ruke na njegove grudi. Potom se pomerajte goredole. Ovaj pokret će, ne samo zategniti unutrašnje mišiće butina i listova, već ćete moći da kontrolišite ritam i dubinu penetracije. Niski čučanj omogućiće dublju penetraciju i stumulaciju G-tačke, a ako se povijete unazad, osetićete veći pritisak na klitoris. Ovaj položaj možete da primenite i na stolici, stopala spuštenih na pod i lica okrenutog partneru. Ponekad je potrebno samo malo znoja i truda da biste postigli fantastične rezultate. Najbolji dokaz za ovu tvrdnju jesu ritmični pokreti nogu (širenje i skupljanje butina) koji će za vaše butine učiniti čuda, ali i omogućiti postizanje snažnog orgazma. Ovi pokreti uzrokuju trenje spoljašnjeg dela klitorisa i unutrašnjeg omotača vulve, u kojima se nalaze brojni nervni završeci. Skupljanje nogu olakšava zatezanje mišića bitina, što može da pomogne u postizanju orgazma.

A, sada, rukice!

Niste zadovoljni izgledom svojih ruku, naročito nadlaktica i ramena? Onda pokušajte sledeći trik – sedite na pod ruku postavljenih iza leđa oslanjajući se šakama na njega. Neka vas zatim partner opkorači (na sve četiri!), a vi treba da se podižete prema njemu, ispravljajući ruke u laktovima, i spuštate se na pod ponovo savijajući laktove. Ponavljate ove ritmične pokrete onoliko dugo koliko možete. Ukoliko želite da intenzivirate efekete ove vežbe, neka se vaš partner osloni na vas, tako ćete podizati deo težine njegovog tela. Za izvođenje ovih vežbi tokom seksa, zaista nije potrebno da vladate akrobatskim veštinama. Vežbe za ruke mogu vrlo lako da se implementiraju u klasičnu misionarsku pozu. Potrebno je samo da rukama uhvatite naslon kreveta i snažno ga stišćete, a potom popuštate stisak. Možete i da podižete i spuštate jastuk obema rukama ali, hm, možda bi to moglo da dekoncentriše vašeg partnera?

Zategenite mišiće stomaka

Seks je jedan od najboljih načina da zategnete mišiće stomaka. Jedna poza, koja ne zahteva mnogo truda, naročito je pogodna za ostvarivanje ovog cilja. Neka vaš partner najpre sedne na pod. Potom vi sedite na njega, podignite noge i ruke postavite oko njegovog vrata (zbog oslonca) dok se on ritmično pokrećete nared-nazad. Takođe, možete da probate sledeći položaj – lezite na postelju, licem okrenutim ka jastuku i raširenih nogu. Vaš partner, potom, treba da podigne vaše noge, a vi da ga obuhvatite nogama oko struka i prekrstite stopala, zbog boljeg oslonca. Osećate li da vam se zatežu mišići stomaka? Aktiviranje stomačnih mišića takođe povećava seksualni užitak, jer se u ovoj oblasti nalazi centar orgazmične snage! Tokom ljubavnog čina, pokušajte da uradite i po neki “nevidljivi” mini-trbušnjak – zategnuti mišići stomaka izvršiće pritisak na klitoris, što će ubrzati i pojačati orgazam. Predivne noge Zahvaljujući seksu, vaše noge, a naročito listovi, ovog leta izgledaće sjajno. Seks u stojećem položaju najbolja je opcija za oblikovanje zavodljivih listova. Još jedan trik za vežbanje mišića listova jeste da se, dok vas on uzima otpozadi, podižete na prste i ponovo spuštate na pod. Ako tokom ove vežbe noge držite skupljene, užitak će biti veći i za vas i za njega. Postoji još jedan mali trik koji možete da učinite da biste imali lepo izvajane listove. U pitanju je poza pod nazivom “trougao”, u kojoj ćete uživati dok vam on pruža oralni užitak. Dakle, neka vaš partner sedne na stolicu (krevet), a vi stanite njemu okrenutih leđa i raširenih nogu. Potom počnite da se spuštate tako da prstima dodirnete svoja stopala i osetite zatezanje u mišićima listova. Ostanite u tom položaju koliko možete, dok vaš partner iskazuje sve veštine oralnog seksa. Naravno, ako se već dovoljno dugo poznajete!

Smirivanje

Da ste vežbali u nekoj teretani, sad bi bio pravi trenutak da radite opuštajuće vežbe istezanja i da se nakon toga osvežite tuširanjem. No, nakon seksa nema razloga za žurbu, kao što nema ništa lepše od postorgazmičnog maženja i opuštanja. Takođe, ovo je trenutak (kad smo već u fitnes materiji), za još malo vežbi. Sedite oboje na pod, okrenuti licem jedno prema drugom i savijenih kolena ispred vas. Nakon toga, uhvatite se za ruke, ispravite noge i spojite stopala, a potom lagano i istovremno podižite noge sve dok u vazduhu ne formirate obrnuto slovo “V”. Zadržite se u tom položaju tri sekunda, a potom spustite noge na pod i ponovite vežbu tri puta. Takođe, istegnite leđa da biste se oslobodili tenzije. Kleknite na pod i spustite zadnjicu na stopala. Iz tog položaja, spustite torzo na butine i ispružite ruke ispred sebe, opuštajući mišiće duž kičme. I još jedna vežbica – neka vaš partner stane iza vas, a vi se nežno oslonite na njega. E, sad, što se tiče završne faze – tuširanja – ostavljamo je vašoj mašti na volju! Nakon tuširanja možete da se obučete a možete i da nastavite u istom tempu!

Tagovi: