Srećna veza – Deset znakova da ste u idealnom odnosu

Zajedno je lepše

by | mart 31, 2020
ljubav par veza

Srećna veza je najveća želja svih parova. Možda ste tek stupili u brak ili svoje godišnjice i ne brojite, međutim već na početku postoje jasni znakovi koji otkrivaju da li će vaša zajednica opstati.

Srećna veza je ono čemu većina parova teži. Ponekad nije dovoljna samo ljubav, već i dobra komunikacija, uzajamno poštovanje, umešnost u pravljenju kompromisa. Kako do toga doći i dostići tu varijabilu sreće pročitajte u nastavku.

Među vama je dobra komunikacija

Veza u kojoj partneri imaju dobru komunikaciju i znaju da pričaju i u teškim vremenima, o teškim temama je predodređena za uspeh.

U zdravom braku ljudi pričaju o ponekad nezgodnim temama kao što su finansije, ponašanje sa članovima porodice i slično. Dobra komunikacija je najvažnija stvar. Koliko god su zajednički interesi bitni za brak, toliko je važno da partneri imaju odvojene hobije.

Članak se nastavlja posle reklama

Prisutna je prisnost u vezi

Nije u prirodi mnogih parova da javno pokazuju osećanja, ali pokazivanje osećanja je dobro. To će im pomoći da se dodatno zbliže i da prebrode teška vremena kada ona dođu.

To su oni parovi koji su prisni, ali ne i uvek strastveni. Ako se drže za ruke i ljube, to je znak da su u zdravoj vezi.

Seks kao lek za telo i dušu: Zašto treba voditi ljubav što češće

Srećna veza je kad pravite kompromise

Sposobnost da se tokom rasprave nađete na pola puta s partnerom je dobar znak za vašu vezu. Odluke ne treba donositi isključivo i impulsivno. Naprotiv, cilj je postići kompromis koji će odgovarati oboma.

Članak se nastavlja posle reklama

Probate nove stvari zajedno

Svež, uzbudljiv i ispunjen pustolovinama, takav brak ima ogromne šanse za uspeh. Samo planiranje novih dešavanja je parovima uzbudljivo, zabavno i podstiće stvaranje novih uspomena.

Isprobavanje novih stvari će vas podsetiti na ono početno uzbuđenje koje ste osetili kada ste tek upoznavali svog partnera i započeli vezu, piše zadovoljna.hr.

Članak se nastavlja posle reklama

par zajednicka interesovanja

 

Članak se nastavlja posle reklama

Zajedno se smejete svemu

Zajednički smisao za humor velika je pomoć u održavanju braka zdravim i snažnim. Smejanje u paru smanjuje stres i osećaj teskobe, plavi telo endorfinima, zbog čega stvaramo pozitivne veze s drugom osobom.

Imate različite hobije

Zajednički interesovanja mogu da pomognu u vezi i braku, ali je takođe bitno da partneri imaju svoje posebne hobije. Odvojena interesovanja omogućavaju partnerima da ostanu svoji, mada je u tome važna međusobna podrška.

Članak se nastavlja posle reklama

Imate poverenje u partnera

Ako partneri svim srcem veruju jedno drugome tu nikako neće doći do raskida ili razvoda. Bez poverenja nema kvalitetne veze.

par zajednica ljubav

Poštujete se

Često se govori da se dobar brak gradi na temeljima komunikacije, poverenja i poštovanja.
Obostrano poštovanje neophodno je za bilo koji uspešan brak, dok je gubitak poštovanja jasan je znak da se bliži kraj..

Članak se nastavlja posle reklama

Imate iste ciljeve

Novac je jedan od čestih uzroka razvoda pa je izuzetno važno da partneri imaju sličan pogled na zarađivanje i raspolaganje novcem.

Ako oba partnera žive unutar svojih finansijskih mogućnosti, osećaće se kao da dele zajednički cilj odnosno da žive lepo, prijatno, bez stresa od velikih dugovanja.

ljubav mladic devojka horoskop

Članak se nastavlja posle reklama

Imate slične životne navike

Brak je težak i u najboljim okolnostima. Ali ukoliko jedan partner ima nezdrave navike kao što su droga ili alkoholizam, veza će biti u velikom problemu. Zbog toga najbolje šanse za uspeh imaju oni parovi koji su emocionalno zdravi i koji znaju da se bore sa nevoljama i problemima koji im život donese.

lepotaizdravljeGuliver/Getty