Šta način na koji držite ruku partnera otkriva o vašoj vezi?

by | jul 27, 2016

Međuljudski odnosa su jedan od najvažnijih delova života. Sa svojim partnerom, decom ili prijateljima – kvalitet odnosa često određuje kvalitet života.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Kako bi se bolje procenio sopstveni odnos, dovoljno je obratiti pažnju na male stvari. Na primer, način na koji držite ruku partnera.

Prikupili smo različite tipove držanja za ruke i rećićemo vam šta oni znače.

Pročitajte i… 3 saveta za srećnu i dugotrajnu vezu

1. Dlan o dlan

Možda je jedan od najčešćih vrsta! Ko u ovom slučaju bude sa gornje strane, on takođe ima sličan, dominantni, položaj i u vezi.

Šta o vašoj vezi otkriva drugačije držanje za ruke pročitajte na sledećim stranama… 

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

2. Zamršeni prsti

Parovi koji vole ovaj položaj ruku, žele uvek biti što bliže jedno drugom. Oni su veoma povezani putem čisto fizičke privlačnost, ali takođe, i mnogo dublje. Nemaju problema s tim, da dragoj osobi pokažu svoju ranjivost.

Pročitajte i… Ljubavni horoskop: Otkrijte gde ćete upoznati srodnu dušu

3. Oslonac za prst

Oba partnera su nezavisne ličnosti koje imaju svoje lične strasti i interese izvan odnosa. Uživaju u samostalnosti i važno im je da sačuvaju neku slobodu. Ali ipak, postoji duboka veza u odnosu to dvoje ljudi.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

4. Držanje za prst

Ovde je po sredi veoma opuštena veza! Možda ne izgleda tako intimno, ali je zapravo vrlo romantična i uigrana.

Pročitajte i… Ovih 6 stvari muškarci nipošto ne žele da čuju u vezi

5. Preko ramena

Radi se o jako bliskom odnosu. Ovo je mnogo više od prostog držanja za ruke. Ovde se kontakt prenosi i na celo telo. Deluje zaštitnički, jer prebacivanjem svoje ruke preko ramena, odajete utisak zaštitnika.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

6. „Pasivno“ držanje za ruke

U ovom slučaju, partner odlučno uzima ruku onog drugog. Nema oslanjanja jedno na drugo, i sve deluje jako nedefinisano. Nije iskazana nikakva naklonost jednog prema drugom, i emocije slabo dolaze do izražaja.

Pročitajte i… 6 saveta kako da ga navedete da se ponovo zaljubi u vas

7. Moja damo

Često viđan na venčanjima, i u filmovima u kojima se prikazuju kraljevski balovi i poziv na ples. Svedoči o zdravoj vezi, punoj poštovanja, koja ja izgrađena na poverenju i divljenju.

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

8. Olabavljeno držanje za ruku

Možda najsamouvereniji način držanja za ruku. Pokazuje veliko poverenje između partnera i vrlo stabilan odnos. Iako je stav vrlo opušten, opet je intiman i daje priliku da se približite još bliže.

Pročitajte i… 8 signala da među vama postoji jaka hemija

9. Držanje za zglob

Ovaj pokret se može činiti pomalo agresivan. Zapravo je suprotno: ovde nisu isprepletane samo šake, već i cela ruka. Dakle, stav je i više nego intiman i strastven.

Tagovi: