Šta NE treba raditi tokom seksa: 14 stvari koji ubijaju romantiku!

by | februar 3, 2023
šta ne treba raditi tokom seksa

Otkrivamo vam šta ne treba raditi tokom seksa, a što većina nas nesvesno ipak čini. 

Čak i ako ste već u spavaćoj sobi, to ne garantuje da će seks biti savršen, jer postoji niz problema koje mogu pokvariti čitav doživljaj ovog procesa. Stoga vam u nastavku otkrivamo šta, prema istraživanjima, iritira muškarce i žene pre, tokom i nakon seksa.

Šta ne treba raditi tokom seksa

Šta nervira žene?

Pod tuš odmah posle čina

Naravno, higijena je važna, ali želju za tuširanjem odmah nakon seksa žena doživljava kao gadljivost i signalizira joj da su miris i osećaj partnera nakon telesnog kontakta generalno neprijatni.

Članak se nastavlja posle reklama

Pravac ka frižideru

Većina žena je iznervirana kada muškarac odmah nakon seksa odluči da treba hitno da jede. On ustaje iz kreveta i kreće na lagano putovanje u potrazi za hranom, dok njegova partnerka u ovom trenutku leži naga. Naravno, seksualni odnos oduzima mnogo snage i energije, ali ne treba žuriti da dopunite fizičke resurse uz užinu.

Šta ne treba raditi tokom seksa- predugački odnos

Ponekad je duga predigra i produženi snošaj divni, ali ne svaki put. Svi živimo u gustom rasporedu i ponekad u seksu tražimo priliku da se brzo otpustimo i dobijemo trenutno zadovoljstvo.

Nekorišćenje zaštite

Ponekad muškarcu treba nekoliko minuta da stavi prezervativ, a to je prilično dosadno i uznemirujuće. Dešava se i da partner tokom predigre stalno drži kondom u ruci (kao da se plaši gubitka), ili pobegne u najvažnijem trenutku i počne da ga traži po džepovima, što takođe ne doprinosi raspirivanju strasti.

Članak se nastavlja posle reklama

Neprikladna pitanja

„Da li si doživela orgazam?“;„Kako je prošlo?“; „Kako ti dopada?“ – kada partner postavlja takva pitanja nakon seksa, može izgledati da ste na ispitu, a od vašeg odgovora zavisi ishod daljih događaja.

Šta ne treba raditi tokom seksa- nespretna milovanja

Muškarci se vrlo često ne edukuju o seksu, jer veruju da dobro znaju kako se to radi. Zbog toga, mnogi ne znaju da se ljube, ne znaju kako da miluju grudi partnerke da to ne liči na mešenje testa, ali u isto vreme veoma žele da impresioniraju ženu, što ponekad izaziva ne samo iritaciju, već i fizički bol.

Članak se nastavlja posle reklama

Šta ne treba raditi tokom seksa prema muškarcima?

Pretvaranje

Glasni vriskovi, divlji jauci, veštačke poze – sve je to dobro za film, ali ne i za krevet. Muškarac želi da oseti da vam se sviđa ono što radi, da ste uključeni u proces, a ne da delujete kao da glumite u filmu za odrasle.

Pasivnost

Muškarci često govore o tome kako im se ne sviđa kada žena samo leži, ne kreće se, ne ispušta zvukove, ne pokazuje inicijativu. Tokom takvog seksa, partner se oseća kao da se kreće u mraku, dodirom, u pokušaju da ugodi ženi. Ali to je teško moguće – bez „saveta“ i povratnih informacija, on neće uspeti.

Članak se nastavlja posle reklama

Šta ne treba raditi tokom seksa- fokusiranje na nedostatkeMnogi muškarci ne vole kada žena ugasi svetlo, sakrije se ispod pokrivača, odbija da ima seks u bilo kom položaju, jer njeno telo ne izgleda onako kako bi ona želela. Isto važi i za nevoljnost da se razgovara o seksualnim preferencijama, da se dele fantazije. Važno je shvatiti da ako ste u krevetu sa muškarcem, onda mu se sviđate, a svi vaši nedostaci mogu postojati samo u vašem umu.

Nemogućnost fokusiranja na proces

Odgovaranje na telefonske pozive i poruke, pauze za proveru šminke/frizure, stalni razgovori o apstraktnim temama tokom seksa veoma su dosadni – odvlače pažnju, zbunjuju i čine da se partnerka oseća suvišnom.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Slatki nadimci i neprikladne šale

 

Ako niste sigurni da imate savršen smisao za humor, ne treba se šaliti u krevetu, jer svaka nepromišljena reč može dovesti do kolapsa celog procesa. Nema potrebe da pokušavate da budete sarkastični, pretvorite ono što se dešava u komediju, a partneru (i njegovom penisu) dajte nadimke. Vi ste odrasli i takvo ponašanje je jednostavno neprikladno.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Šta ne treba raditi tokom seksa- Neželjeni saveti

 

Naravno, tokom procesa je potrebno dati povratnu informaciju i usmeravati partnera, ali to ne bi trebalo da se pretvori u distribuciju jasnih uputstava. Ovaj pristup dezorijentiše i zbunjuje (usput, ne samo u krevetu).

Članak se nastavlja posle reklama

Poređenje sa bivšim

Takvo ponašanje ne samo da nervira, već i ponižava i vređa čoveka. Svako poređenje sa bivšim partnerom je neprimereno, netaktično i jednostavno neprihvatljivo.

Lažni orgazam

Lažiranje orgazma ne vređa samo partnera, već i vas same, jer na taj način lišavate sebe zadovoljstva. Bolje je da pokušate da proučite svoje telo i objasnite muškarcu šta želite u seksu nego da glumite.

Lepota i zdravljend3000/iStock/Getty Images Plus via Getty Images