Šta vaši zubi otkrivaju muškarcu?

by | avgust 5, 2012

Prema najnovijem istraživanju, beli i pravilni zubi ukazuju na izvrsno zdravlje. Beli osmeh naročito žene čini mnogo privlačnijim. Zdravi i jaki zubi znače da osoba ima jak genetski potencijal za kojim svi podsvesno teže kada tragaju za idealnim partnerom s kojim žele da zasnuju porodicu.

Muškarci naročito primećuju zube kod žena, procenjujući tako njihovu dob i potencijalne bolesti, kao i sposobnost rađanja. Naravno, i ovo se događa isključivo na podsvesnom nivou.

Članak se nastavlja posle reklama

Britanski naučnici pokazivali su neobrađene slike manekenki ispitanicima oba pola. Od njih je traženo da procene njihovu privlačnost na osnovu zuba. Očekivano, pokazalo se da su im obojeni i nepravilni zubi bili odbojni. U sledećem zadatku pokazane su im iste fotografije ali prerađene, tako da su manekenke imale izbeljene i ravne zube. Svi ispitanici su se složili da su na ovim fotografijama devojke izgledale mnogo lepše.

Ipak psiholog sa Univerziteta u Lidsu Kolin Hendri smatra da beo osmeh nije nista privlačniji od prirodnih nijansi zuba i da su lepota i privlačnost sadržane u mnogim elementima.

Tagovi: