Vežbe za sjajan seks i eksplozivniji orgazam

by | avgust 7, 2023
vežbe za bolji seks

Ovo su vežbe za bolji seks koje će vam pomoći da doživite vrhunac.

Prema rezultatima brojnih istraživanja, od 40 do 60 odsto žena i devojaka ne doživljava orgazam tokom seksa, a neke od njih uopšte ne uživaju u seksu. Istovremeno, 95-98% njih kaže svojim partnerima da su doživeli orgazam i ne prijavljuju svoj problem. A emocionalna distanca i nemogućnost da se iskreno razgovara na temu seksa u paru jedan je od glavnih uzroka smanjenog libida, gubitka osetljivosti i anorgazmije.

Morate početi sa iskrenim dijalogom sa samim sobom. Da li doživite orgazam od masturbacije rukom ili igračkama? Sa dečkom/mužem ili samo sama? Ako prisustvo partnera u blizini ne utiče na osetljivost i sposobnost doživljavanja orgazma, najverovatnije je u pitanju fiziologija ili lični psihički problemi i emocionalni stres. Hajde da analiziramo prvu opciju.

Uobičajeni fiziološki uzrok ovog problema je nedovoljan tonus mišića karličnog dna. Ali nemojte paničariti pre vremena. U velikoj većini slučajeva, redovna jednostavna gimnastika je dovoljna da vrati osetljivost i živopisan seks.

Evo 5 vežbi koje će pomoći da seks i senzacije budu živi i nezaboravni!

Vežbe za bolji seks

Vežba 1

Neophodno je ležati na leđima (najbolje na prostirci za jogu) i staviti čvrsto umotan peškir ispod donjeg dela leđa. Zatim, uz izdisaj, podignite obe noge nagore, dok naprežete mišiće male karlice (kao da stežete vaginu da biste sprečili uriniranje) i stisnete zadnjicu. Na udisaju, spustite noge nadole.

Vežba 2

Morate ležati na leđima i savijati kolena, stavljajući stopala na prostirku. Zatim zatvorimo stopala, formirajući „leptir“ nogama, raširimo kolena u stranu. Ruke leže duž tela sa dlanovima nadole, delujući kao oslonac. Zatim počinjemo da podižemo karlicu nagore, stiskajući zadnjicu i vaginu u gornjoj tački na izdisaju, nakon čega ih spuštamo nazad na prostirku.

Vežbe za bolji seks- vežba 3

Važan je i tonus mišića zadnjice. Lezite na desnu stranu, naslonite se na podlakticu desne ruke i dlan leve ruke, a zatim podižite levu nogu nagore i spuštajte, spajajući s desnom nogom. Zatim ponovite vežbu na drugoj strani.

Vežba 4

Lezite na leđa, savijte noge u kolenima. Ruke se mogu postaviti duž tela ili ispod glave, po potrebi. Uvlačimo mišiće karličnog dna i držimo u ovom stanju 5-8 sekundi. Zatim se opustite 5 sekundi i ponovite.

Vežba 5

Vežba je slična prethodnoj. Takođe uvlačimo mišiće karličnog dna, ali se odmah opustimo i ponovo napremo, izvodimo „treptanje“. Pokušajte da izvedete poslednju vežbu tokom seksa, efekat je posebno primetan kada stimulišete glavu klitorisa. Čak i ako ne doživite orgazam prvi put, svetlije senzacije su zagarantovane!

lepotaizdravlje.rsTom Merton/iStock/Getty Images Plus via Getty Images