Vidi šta čita i reći ćemo ti kakav je!

by | jun 5, 2009

Vegetarijanci često koriste izreku: „Ono si što jedeš!“, a naš narod ume da kaže, vrlo mudro: „S kim si, onakav si!“. Novo doba donosi nova otkrića kada je reč o „otkrivanju“ nečijih osobina: poput forenzičara iz serije CSI nepogrešivo ćete detektovati karakter i namere muškarca, na osnovu tragova koje (obavezno) ostavlja iza sebe – recimo, časopisa koje čita…


lepota i zdravlje musi magazini


Magazin CKM

Kakav je ON? Čitalac CKM-a voli da veruje da je buntovan, pomalo pankerski neukroćen. Krug obožavalaca ovog magazina veoma je šarolik – od hiperinteligentnih momaka pomalo uvrnutog uma, koji ne mogu da se snađu u korporativnom svetu, do muškaraca koji sasvim dobro „plivaju“ u tranziciji.

Šta voli? Voli bizarno, ne stidi se ružnih reči, a humor mu je često crn! Obožavalac je crtanih filmova kao što su „South Park“ ili „Beavis i Butthead“, a ukoliko vas povede na „Exit“, zaustavljaćete se pored bina sa najbizarnijom muzikom! „Niži tip“ se zadovoljava maštanjem o seksu sa dve mađarske porno dive i video-igricama.

Kako se ponaša u vezi? Veoma je koncentrisan na sebe, pri tom nemaran i nonšalantan! Iako se treba čuvati ovog primerka, on može biti i veoma zanimljiv. Dobra vest je to što svoju „tamnu stranu“ uglavnom ispucava čitajući omiljeni CKM i cerekajući se na redakcijske komentare, nekonformističke, surove i urnebesno duhovite. Neka svoj način „protestovanja protiv društva“ iskaže čitanjem CKM-a, i sve će biti u redu.

Vrline… On će vas zasmejavati na nesvakidašnji način. Danas će vam izložiti svoj plan o zajedničkom putovanju u Pariz, sutra će maštati o letovanju u Uzbekistanu, a prekosutra o trekingu u Nepalu. Dopadaju mu se neobična mesta i zavisnik je od adrenalina.

Mane… Nemar i neurednost (u njegovom stanu prljave čarape razbacane su na sve strane) shvata kao vrhunsku „mušku vrednost“. Ćelavost i kilograme viška predstaviće kao ekstremno muževne, a na Breda Pita škrgutaće zubima, nevoljno priznajući da je „jedini tip koji je bolji do njega“. Moraćeš sama u pozorište i operu, naročito ako je u pitanju „niži tip“.

Kako ga osvojiti? Recite mu: „Oh, sjajno je što si ostao sa drugarima u kafani i gledao Ligu šampiona! Popili ste šest gajbi piva? To je tako muževno!“. Muškarac mora da bude alfa-mužjak, čak i ako to nije. Tolerišite mu verbalnu hraborst i nove ideje.

Zašto će vas ostaviti? Ako oseti da ga sistem „jede“ (a vi ste deo toga), pobeći će i od vas i od sistema. Ako insistirate „na letovanju u Grčkoj svake godine“, vreme provodite po salonima i tržnim centrima, imitirajući Keri Bredšo, gotovi ste. Ostaviće vas zbog „bolje“ ribe, neopterećenije i „luđe“.

 

 

Kakav je on? Starinski tip šmekera. Pomalo voajer i veliki hedonista, ali na onaj „džemsbondovski način“. Voli tradiciju, ali joj se ponekad suprotstavlja, taman koliko za začin životu. Elegantan je, i možete ga zamisliti kako puši kubanske cigare uz bazen… dok mu lepotice u bikiniju dodaju piće. Tako zamišlja raj.

Šta voli? Skupe, brendirane stvari. Voleo bi da je Hju Hefner, makar i uz „vijagru“, samo da je pun para. Ne zapostavlja obrazovanje, želi da investira u sebe. Kupuje „Playboy“ da bi dokazao da je izdvojen iz kaste „onih koji žele samo golotinju“. Čitaće intervju sa Basarom i Kisindžerom, bez problema.

Kakav je u vezi? Džentlmensko ponašanje njegova je prednost. U suštini, to je porodičan tip, ako se zanemari težnja za švrljanjem. On će celog života voleti i poštovati svoju devojku ili ženu, ali će joj biti neveran. Veruje da ima stila. Ume da bude galantan, ako mu to mogućnosti dozvoljavaju.

Vrline… Pouzdan je i boriće se za svoju vezu i svoju porodicu, iako će „zevati“ za modelima sa duplerice. Razgovor sa njim ume da bude dubok, sadržajan i zanimljiv i nikada vas neće osramotiti na prijemu, svečanoj večeri ili nekom slavlju. Drži do sebe taman toliko da vas neće iznervirati.

Mane… Želi da ima moć i veruje da je nezamenljiv. Njegova tromost i uglavljenost u sistem mogu da postanu dosadni. To je čovek koji vidi samo „grudi i zadnjicu“, zna koje se marke tompusa prave na kojem karipskom ostrvu, kako se kreće cena barela nafte na svetskom tržištu, ili šta je novo napisao neki nobelovac. Ako recituje Jesenjina, ne znači da pored sebe ne želi Džesiku Albu.

Kako ga osvojiti? On voli lepe žene koje su uz to podatne i poslušne. Podgrupa čitalaca „Playboya“ mnogo voli sponzoruše koje se „lepe“ na novac i ne prave probleme. „Viši tip“ će biti zaluđen kombinacijom lepote i pameti, ali grudi moraju biti bar za broj veće od „trojke“.

Zašto će vas ostaviti? Ostaviće vas ako niste dovoljno „dobra riba“.

 

 

Kakav je on? Voli da misli da je „građanin sveta“ i u sebi nosi buntovničku energiju. Nema velike amplitude u životu, nije preterano ekstreman u emocijama i ponašanju. Ali, definitivno je svoj.

Šta voli? Teško da mu se dopada „mainstream“ muzika i zabava kakvu voli 80% žena. Lepa mini suknja i puštena kosa ono su na šta padaju svi muškarci… pa i on. Nije vulgaran, pokušava da živi i kao „autsajder“ i kao „insajder“, balansira između ova dva sveta, čuvajući svoj integritet.

Kakav je u vezi? Ne očekujte da bude baš stopostotno obziran. Umeće da se izvuče iz vašeg zagrljaja da bi gustirao pivo u društvu drugara i gledajući u duge noge konobarice, ali to može biti vrlo beningno. Smatrajte to „zdravom separacijom“ posle koje će vas još više voleti.

Vrline… Svestan je toga da se u svetu živi od novca i izgleda, pa se trudi da se uklopi u taj trend. Zanima ga sve i svašta, a to želi da sazna na ozbiljan način. On je gladan novih informacija, nemirne je prirode i sklon iznenađenjima.

Mane… Misli da je „savršen spoj“ buntovnosti i konformizma, i veruje da je uvek u pravu. Površnost je takođe njegov veliki „greh“: gomilu malih, nekorisnih i bizarnih informacija predstavljaće kao sjajnu obaveštenost i obrazovanje.

Kako ga osvojiti? Budite zanimljivi, tolerantni, urbani, pokažite da umete da se igrate. Možete biti i pomalo buntovnica, imati bizarne hobije, gledati sa zadovoljstvom serije poput „Dekstera“ ili piti pivo iz flaše uz „Placebo“ – to će mu dati osećaj da ste „srodne duše“.

Zašto će vas ostaviti? Kao i svi čitaoci muških magazina, i on će, zato što mu se servira slika „idealne žene“, smatrati da je Andželina Džoli najlepša žena u kosmosu. Dakle, napustiće vas ako sretne atraktivniju ženu, koja ipak mora da ima „nešto više“…

 

Kakav je on? Ako postoji klasa japija u Srbiji, onda je ovo časopis za njih i za sve one koji bi to želeli da postanu. Ovaj muškarac misli da je junak serije „Seks i grad“, i sa još tri prijatelja, koji su u odličnoj formi i perfektno skockani, krstariće gradom tražeći „žrtve“.

Šta voli? Teretanu, kancelariju, prodavnice zdrave hrane. Gledaće „National Geographic“ i „Travel Channel“. Ako je „viši tip“, biće avanturista koji se ne libi da luta ulicama Maroka i da spava u hotelima sa jednom zvezdom u Mauritaniji. Ako je „niži tip“, smatraće da je znak „Sergio Tacchini“ na majici pokazatelj dobrog ukusa.Voli da se diči svojim telom.

Kakav je u vezi? Tolerantan, ali često odsutan. Može se desiti da će vaša veza biti „vidimo se kad se vidimo i kad smo oboje na istom mestu“. Pružiće vam mnogo ljubavi i pažnje, ali tek pošto, u tom smislu, zadovolji samog sebe. Vi ste deo njegovog statusa, zbog toga će vas podsticati da radite na sebi. Međutim, može da se desi da bude neveran.

Vrline… Vodi računa o svom izgledu, koristi sve najnovije kozmetičke preparate, a vas će podsticati da redovno odlazite kod frizera i kozmetičara. Obožava šoping, a pošto je svestan važnosti karijere, neće vam zvocati što ostajete u firmi prekovremeno. Brine o novcu i smeši mu se blagostanje.

Mane… Može biti „muška Samanta“, običan nezasiti „lovac“ kojem ćete biti samo recka, ili toliko opsednut karijerom i izgledom da brak i deca nikada neće doći na red. Može da se desi i da bude odsutan, i duhom i telom, kada vama bude zatrebalo „rame za plakanje“. „Sve sam ti pružio, šta hoćeš više!“, reći će u kriznim situacijama.

Kako ga osvojiti? Recite mu da vam se veoma dopada to što je ambiciozan, da ste i vi takvi, da nemate nameru da ostarite i da ćete uvek biti fit. Dodajte da želite da proputujete ceo svet i postanete „neko i nešto“.

Zašto će vas ostaviti? Zbog toga što niste cakum-pakum, što ste se ugojili i ne farbate izrastak u kosi, nosite istu haljinu već tri sezone ili ste izgubili volju za seksom, koji je njemu stožer veze. Nije više ponosan kad vas izvede. Našao je mlađu i lepšu.

Tekst: Žikica Milošević; Foto: Dreamstime

Tagovi: