Merkur je u direktnom hodu: Preživeli smo najgore!

by | februar 13, 2022
Merkur je u direktnom hodu

Merkur je u direktnom hodu od 3. februara, a šta ova pozicija planete znači za svaki znak Zodijaka, otkrivamo vam u nastavku. 

Jedini način da se objasni važnost direktnog hoda Merkura, jeste da razumemo koliko retrogradni hod ove planete može da donese problema. Naime, niko ne može da pobegne od Merurovog hoda unazad!

Retrogradni položaj pogađa svaku planetu, ali kada je u pitanju Merkur, suočavamo se s poteškoćama u komunikaciji, doživljavamo probleme s tehnikom, a prisutne su i ljubavne trzavice.  Kada je Merkur retrogradan, svaki horoskopski znak doživljava poteškoće, neuspehe, finansijske gubtike, zdravstvene probleme, a mnogi baš u ovom periodu dobijaju i otkaze…

Stoga, sasvim ima smisla što se radujemo kada Merkur konačno krene direktnim hodom. Da, tada se stvari vraćaju „na normalu“, a svaki znak Zodijaka ovaj položaj Merkura doživljava na svoj način.

Merkur je u direktnom hodu

OVAN

Očekujte da rešite neke misterije koje su lebdele oko vas. Sva konfuzija i problemi će u ovom periodu početi da se rešavaju, sami od sebe. Iako će vam biti potrebno vreme da prihvatite promene, možete da računate na činjenicu da vam život više neće biti konfuzan. Fokusirajte se na sebe.

BIK

Vi ne žurite ni u jednom aspektu svog života. Tokom retrogradnog Merkura, ovaj stav vam je odgovarao, ali sada, kada je Merkur direktan, moraćete da se ubrzate. Očekuje vas finansijski dobitak, ali ključno je da se fokusirate. Ne prepuštajte se svojoj hedonističkoj (i lenjoj!) strani, uključite se u ovaj proces promena.

BLIZANCI

Konačno okolina počinje da vas razume. Dobićete mogućnost da nekome jasno stavite do znanja šta želite. Retrogradni hod Merkura je oduzeo sve vaše mogućnosti da progovarate, alisada je vreme da kažete naglas sve ono što vas je mučilo. Učinite to. Recite šta vam je na umu.

RAK

Za vas je najbolje da se prepustite događajima koji slede, bez obzira što nemate mnogo poverenja. Retrogradni Merkur vas je zaplašio i prestali ste da verujete ljudima, ali u ovom periodu, ne postoji razlog da se tako osećate. Tokom direktnog hoda ove planete, pokušajte da vratite ravnotežu u svoj život.

LAV

Stajali ste po strani i gledali oprezno na vašu finansijsku situaciju. Sada je vreme da se pokrenete. Sve u vezi sa finansijama će u ovom periodu biti uspešno. A vaše bolje rasuđivanje će tome i te kako doprineti.

DEVICA

Tokom direktnog Merkura, stvari na poslu će početi bolje da se odvijaju. Upravo je retrogradni hod Merkura uzburkao strasti u vašem poslovnom okruženju, a sada je vreme da se primirite i uživate u pozitivnijoj radnoj atmosferi jer će sve teći glatko.

VAGA

Dugo vremena ste sumnjali u sebe i u sve oko sebe. Sada je vreme da se malo opustite. Bili ste samodestruktivni i analizirali ste svaki vaš korak. Ali iz retrogradnog Merkura izvukli ste važne lekcije i sada je vreme da ponovo budete ono što jeste.

Pročitajte i… Završio se i retrogradni hod Venere, a evo šta to znači

ŠKORPIJA

Škorpije će posebno osetiti olakšanje sada kada je prošao retrogradni Merkur. U proteklom periodu bili ste nervozni i nestalni, ali direktan hod ove planete će vam doneti zasluženu pauzu. Prepuni ste pozitivne energije i to će se odraziti u svakom segmentu života.

STRELAC

Velike su šanse da ste pokušali da se sklonite, da pobegnete negde na neko vreme. Na zasluženi odmor. Ali svaka ta prilika vam je umakla. Sada, kada je Merkur direktan, sve te želje ćete ostvariti. Sloboda vam se vratila dragi Strelčevi i vi ćete biti presrećni što konačno možete da uživate u avanturama.

JARAC

Izbegavali ste velike kupovine i investicije, ali sada ste ponovo dobili želju da zaplivate u finansijskim vodama. Direktan Merkur uklanja sve loše procene i čisti put ka uspehu. Sumnje su uklonjene a vi se ponovo osećate kao opasan igrač.

VODOLIJA

Probudili ste se na drugoj strani retrogradnog Merkura i sada shvatate da ste izgubili prijatelja, da ste se svađali s kolegama i voljenom osobom. Ukratko, u prethodnom periodu ste izgubili sebe. Ali sve je to iza vas i ne postoji ništa što ne možete da prevaziđete.

RIBE

Ono što nije imalo smisla u prethodnom periodu, sada vam se čini jasnim kao dan. Direktan položaj Merkura će vas naterati da uklonite sve konfuzije, nesporazume i preemotivne reakcije. Osećaćete se jače i ono što je vama najvažnije- povratićete balans i mir u svoj život.

lepotaizdravlje.rs Dmitry Zyrin/iStock/Getty Images Plus via Getty Images