Ona ima magiju u prstima: Šminka, kreativnost, talenat i gotova maska (video)

by | oktobar 30, 2020

Noć veštica, američki praznik koji se slavi 31. oktobra i koji je nastao od drevnog paganskog praznika pre više od 2000 godina, kada se verovalo da mrtvi tada tumaraju zemljom, danas je popularniji nego ikada.

Poslednjih godina, on se obeležva u vidu proslava, žurki i u ostatku sveta i to baš zbog svog zanimljivog koncepta – maskiranja. (Pročitaj: Nasmejaće vas i preplašiti jer je njen talenat nestvaran)

Naime, nekada su Kelti oblačili zastrašujuće kostime da bi duhovi mislili da su jedni od njih i da ih ne bi dirali ili im delili slatkiše u zamenu za mir. U srednjovekovnoj Evropi katoličko sveštenstvo je prihvatilo ove običaje i svoje članove obučene u kostime slalo da idu od kuće do kuće i traže male poklone.

Članak se nastavlja posle reklama

Danas, deca u Americi idu od vrata do vrata i potrazi za slatkišima dok sve odiše simbolima ovog praznika. Ukrašava se sve, ulice, stanovi i kuće, javna mesta i danima se isčekuje Noć veštica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HAIR & SFX MAKE UP (@nina__bajin) on

Ako ste i vi među onima koji koriste ovaj američki praznik da na jedno veče postanu neko drugi i švrćakaju se pod maskama; ili jednostavno uživate u razgledanju kostima, kretaivnosti i veštim prstima umetnika širom sveta koje Noć veštica posebno inspiriše, donosimo vam nešto posebno.

Članak se nastavlja posle reklama

Ona ima magiju u prstima

Naša mlada umetnica, frizerka i šminkerka koja već godinama živi i radi u Dubaiju, Nina Bajin oduševila nas je svojim umećem.

24-godišnja mlada dama koja, sigurni smo, može da parira poznatim svetskim maskerima, na svoj Jutjub kanal postavila je nekoliko inspirativnih maski. (Pročitaj: Korisni beauty trikovi: 11 najboljih saveta za šminkanje koje smo naučili na TikTok-u)

Članak se nastavlja posle reklama

Pogledajte kako to Nina radi, pa iako nemate veštinu kao i ona, neka vam bude motivacija da se više posvetite svom ovogodišnjem kostimu za žurku. Na kraju ćete biti zadovoljni i imati fotke za pamćenje! Malo dodatne zabave ovih dana svima treba.

Pogledajte:

Članak se nastavlja posle reklama

Članak se nastavlja posle reklama

lepotaizdravlje.rsInstagram/nina__bajin/printscreen