Nasmejaće vas i preplašiti jer je njen talenat nestvaran

by | 2 septembra, 2020
Kreativno šminkanje

Eni Tomas je već dobro poznata na društvenim mrežama i možete je naći iza profila creative.cliche. Ova umetnica provodi sate kako bi se transformisala u prepoznatljive likove iz crtanih filmova, a kreativno šminkanje lica je ono čemu je posebno posvećena. (Pročitaj: Uživate u zalasku sunca? Onda će vam se sigurno dopasti ovaj makeup trend)

Samouka šminkerka oduševljava pratioce svojom sposobnošću da na licu oživi voljene likove iz crtaća. Od Šreka i Super Marija, preko Gice Prasice i Lise Simpson, ne postoji junak koga ne može uverljivo da predstavi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Annie Thomas (@creative.cliche) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Annie Thomas (@creative.cliche) on

Kako je izjavila u razgovoru za strane medije, sve je počelo interesovanjem za specijalne efekte. U jednom trenutku, stvari su krenule u drugom pravcu. Svoj fokus prebacila je na junake iz filmova i knjiga, a objavila je stotine fotografija i brojne snimke nadahnute baš njima.

Talentovana šminkerka kaže da ceo proces nastanka radova teče spontano, bez detaljnog planiranja, mada postoji uopšteni redosled koga se najčešće pridržava. Stvaranje započinje prikrivanjem obrva i stavljanjem kapice, što joj pomaže da se fokusira na ono što želi da oslika. Nakon toga, sledi skiciranje lika pomoću senki za oči, a tada određuje i proporcije onoga što će crtati. Zatim popunjava ono što je unutar kontura i time je proces završen. (Pročitaj: Umete li da raspoznate lepotu?)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Annie Thomas (@creative.cliche) on

Za kreativno šminkanje potreban je talenat

Za prosečnu sliku treba joj između tri i pet sati, a najduži rad oslikavala je čak 12 časova. Iako mnogi misle da, pre nego što objavi sliku, više puta crta isti motiv kako bi ga usavršila, ona kaže da je situacija zapravo obrnuta. Sve radi iz prvog pokušaja. Ako je nezadovoljna izgledom slike, popravljaće je sve dok joj se ne dopadne.

– Ako sam uložila četiri sata da nešto uradim, uložiću još dodatna dva da to izgleda onako kako treba. Drugi pokušaj za mene nije opcija – kaže Eni.

Za uverljiv izgled svojih kreacija ona koristi namenski pravljene boje koje su veoma efektne, ali ne oštećuju kožu i ne zapušavaju pore. Uklanjanje šminke i svega ostalog što doprinosi njenom drugačijem izgledu podjednako je zanimljivo kao i sami radovi.

@creative.clicheCEO of this sound, I know 😂 ##ShowAndTell ##dobby ##harrypotter ##makeupremoval ##halloweenmakeup ##foryou♬ WHERES MY ORIGINAL TAG – lauraisnotfunny

@creative.clicheWho’s your favorite Toy Story character?##makeupremoval ##moodflip ##HurtMyFeelings ##sfxmakeup ##satisfying ##fyp ##toystory♬ WHERES MY ORIGINAL TAG – lauraisnotfunny

lepotaizdravlje.rsYoutube, Instagram, TikTok printscreen