5 evropskih gradova idealnih za praznično vikend putovanje

by | januar 21, 2020

Vikendi tokom hladnijih dana idealno su vreme da otputujete negde za vikend sa prijateljima, ili porodicom. Zato vam donosimo predlog nekoliko evropskih gradova do kojih ćete nakon nekoliko sati vožnje stići i uživati u divnoj prazničnoj atmosferi. Odabrali smo 5 gradova savršenih za produženi praznični vikend.

Beč

Na samo nekoliko sati vožnje čeka vas prava austrijska praznična avantura. Beč je tokom praznika pravi spoj euforije i istorije, što ga čini jednim od najatraktivnijih gradova tokom praznika. Na ulicama Beča možete kupiti divne suvenire, isprobati različite specijalitete, kao i učestvovati u prazničnim radionicama.

Prag

Ako još uvek niste posetili Prag, ovogodišnji praznici su savršena prilika za to. Pored ukusne hrane i pića, moći ćete da posetite i brojne muzeje, ali i da uživate u duhu praznika. S obzirom da tokom zime Prag posećuju turisti iz celog sveta, pozitivna energija je sveprisutna, a dobar provod zagarantovan.

Prague.eu

Poznan

Poznan je poljski grad idealan za praznični vikend izlet. Prošle godine prvi put je organizovana praznična dekoracija i odmah je ušao u spisak 10 najlepših evropskih destinacija. Poseban deo u centru grada posebno je posvećen ledu, jer se ovde održava festival ledenih skulptura, na kome učestvuju umetnici iz celog sveta.

Budimpešta

Grad ukrašen lampicama, besplatno klizanje, kao i ukusne kobasice su neizostavni deo avanture u Budimpešti. Tamo je bazar organizovan oko katedrale, gde je smeštena i velika jelka. S obzirom da se stiže veoma brzo, ovo je idealna destinacija za vikend putovanje.

Budapest Christmas

Leipzig

U Lajpcigu se krije jedna od najstarijih prazničnih čarolija u Evropi, ali i Nemačkoj. Gradski trg se pretvara u prazničnu idilu. Atmosfera je prijatna, praznična i prijateljski nastrojeni ljudi ugostiće vas i ponudiće vam pregršt domaćih specijaliteta.

Foto: Leipzig.travel

Još niste isplanirali svoje zimsko putovanje? Donosimo listu najboljih evropskih destinacija

Tagovi:

top