Raduje nas svaki novootvoreni vrtić! Sa Jelenom Đoković na otvaranju predškolske ustanove u selu Stopanja

by | oktobar 22, 2021
Jelena Đoković

Jelena Đoković je otvorila vrtić u Stopanji – Novak Đoković Fondacija nastavlja svoju misiju pomoći vrtićima i deci širom Srbije.

 Novak Đoković Fondacija je u selu Stopanja u opštini Trstenik zvanično otvorila predškolsku ustanovu Biseri, čija je zgrada prethodno rekonstruisana i kompletno opremljena. Svečanom otvaranju novog objekta prisustvovali su suosnivačica i globalna direktorka Fondacije Jelena Đoković, nacionalna direktorka Maja Kremić, direktorka vrtića Marina Petrović i  predsednica opštine Trstenik Milena Turk.

„“Biseri“ su vrtić sa dugom tradicijom koji će na ovaj način dobiti novi sjaj i sve što je potrebno kako bi se najmlađima pružili idealni uslovi za rast i razvoj u podsticajnom okruženju za učenje. Zbog ovoga se Fondacija trudi da sav nameštaj, oprema, didaktika i igračke budu u skladu sa priznatim metodama, te da prate pravilan razvoj svakog deteta. Stopanjci su divni ljudi i radujemo se što ćemo njima i njihovoj deci svakodnevnicu učiniti još lepšom,“izjavila je Jelena Đoković, globalna direktorka Novak Đoković Fondacije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf)

„Stopanja je jedno od retkih sela u Srbiji iz kojeg mladi ne odlaze i koje živi život punim plućima. Mesto je održavanja mnogih kulturnih, sportskih i poljoprivrednih manifestacija prepoznatih i izvan opštine Trstenik. Upravo su ovo razlozi zbog kojih se Novak Đoković Fondacija odlučila da uloži u ovaj vrtić i podstakne lokalne porodice da, zajedno sa svojim biserima, ostanu u Stopanji i nastave da čine ovo mesto jedinstvenim,“ dodala je Maja Kremić, nacionalna direktorka Fondacije.

„Naš vrtić postoji više od 60 godina i vremenom je prerastao u ustanovu vrednu pažnje i ponosa građana Trstenika i okoline. Ovaj vid saradnje sa Novak Đoković Fondacijom za nas predstavlja veliku čast i privilegiju, a sigurna sam i da će mališani još dugo pamtiti današnje druženje sa Jelenom, Majom i ostalim članovima Fondacije,“ istakla je Marina Petrović, direktorka vrtića “Biseri” iz Stopanje.

Do sada je Novak Đoković Fondacija rekonstruisala ili izgradila 47 vrtića i tako pomogla više od 47.000 dece, a ujedno i sprovela obuke za blizu 2.300 vaspitača i učitelja u Srbiji. Vizija i cilj ovog projekta Fondacije su jasni – da što više dece dobije pristup nužnom predškolskom obrazovanju, što je od presudnog značaja za njihovo pravilno odrastanje u jake, samosvesne i kreativne ličnosti i članove našeg društva.

Dalibor Danilović / PR Novak Đoković fondacija