Categories Stil života

3 stvari kojih se treba odreći za mentalni i fizički detox

1. Slatkiši

Osim što menjaju cifru na vagi, slatkiši su odgovorni za mnoge procese koji se događaju u našem telu. Šećer je jedan od glavnih uzoročnika akni i masne kože, ali i umora kog se nikako ne možete rešiti, ma koliko god spavale. Smanjite unos nezdravih slatkiša i ugljenih hidrata i nakon samo nekoliko dana osećaćete promnu i dobiti energiju.

2. Nepoželjne osobe na društvenim mrežama

Iako vas neprestano živciraju i izbace iz takta, vi i dalje pratite osobe koje ne podnosite i tako se iz dana u dan punite lošom energijom. Ponekad i vi sami sebi postanete nepoželjna osoba zbog svih onih savršeno istreniranih tela koja vas bombarduju na news feedu. Stanite tome na kraj, prestanite pratiti ljude koji vas nerviraju ili utiču na to da se loše osećate u vezi sebe i posvetite se izgrađivanju sebe kao osobe koja se upoređuje samo sa sobom iz prošlosti, a ne s drugima.

3. Negativna energija

Iako se ne radi o fizičkoj stvari, negativna energija uzročnik je svih negativnih emocija koje osećamo. Prostor u kom provodite najviše vremena osvežite eteričnim uljima lavande, obavezno ga održavajte čistim i urednim pa se u slobodno vreme posvetite meditaciji i čitanju motivacionih knjiga.

Pročitajte i…Fotka iz snova: Trikovi za savršen osmeh na fotografiji

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Foto: Thinkstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA