Beograđanka pokazala kako joj ove besplatne, „ženske“ stvari olakšavaju život

by | decembar 24, 2019

Prošla je era kada smo internet koristili isključivo i samo za igrice, kasnije za saznavanje prvih vesti, kao i „praćenje“ poznatih i nepoznatih lica na društvenim mrežama… Postoji nešto mnogo dublje od pukog provođenja vremena za računarima i telefonima i razonode uz pomoć njih.

Gedžeti su definitvno postali sastavni deo naših života i bez njih jednostavno ne možemo da zamislimo dan, nedelju, odmor, a nove generacije ni čitav život. Iako ponekad izgleda da smo postali robovi tehnologije, ne možemo je baš u svemu kritikovati. Moderno doba nosi promene, a decenije koje nam predstoje možda će u ovaj svet „umuvati“ još neki „šta će nam ovo“ momenat, koji će se kasnije pokazati kao stvar bez koje ne znamo kako smo ranije uspevali da obitavamo.

Ranije su, usaglasićete se, kompjuteri i internet bili deo muških poslova, dok su danas žene te kojima su internet i društvene mreže „pod prstima“. Pored standardnih aplikacija koje svi koriste, žene ipak imaju „svoje“ aplikacije, koje njihove živote svakodnevno čine lakšim.

Članak se nastavlja posle reklama

Ovo su moji favoriti:

My Calendar

Svakog meseca žene muku muče sa ciklusom. Ranije smo početak i kraj menstruacije upisivali u kalendare ili na papiriće, ali danas nema potrebe za tim. Aplikacije kao što su My Calendar ili WomanLog vode evidenciju o terminu menstruacije, ali vas obaveštavaju i za koliko dana nastupa sledeća. Pored toga, aplikacije govore kada su plodni dani, a u posebnom delu možete i da popunite kako ste raspoloženi, da li pijete neke lekove, koliko imate kilograma, imate li promene raspoloženja i slično.

Članak se nastavlja posle reklama

My Diet Coach

Ako mučite muku sa kilogramima, ovo je jedna od najboljih aplikacija za mršavljenje. Uz pomoć nje bićete motivisaniji i brzo ćete izgubiti kilograme. Osim što pred vas postavlja različite izazove, daje vam i podsetnike, kao i motivacione fotografije i obaveštenja uz koja ćete biti što uspešniji u mršavljenju.

Članak se nastavlja posle reklama

Recepti – kuvar

U vremenu kada ljudi jedva imaju vremenu da priušte sebi kvalitetan obrok, dobro dođe pomoć u vidu aplikacije. Kada nemate ideju šta da spremite za ručak ili večeru, možete da se oslonite na sve što nude u ovoj aplikaciji Sadrži detaljno uputstvo za pripremu, kao i spisak namirnica. Pored svakog obroka priređena je i slika, a radi lakše preglednosti, hrana je podeljena u kategorije.

Članak se nastavlja posle reklama

Omiljene recepte možete i da sačuvate, a ono što želite možete i da podelite sa prijateljima.

Pocket Yoga

Članak se nastavlja posle reklama

Joga je, takođe, postao sastavni deo života kod većine žena. Zbog obimnih polsova, dame, pa i muškarci, ne stignu da se opuste na pravi način. Treba imati na umu da upravo zbog mnogo obaveza, žene ne stižu da odlaze na treninge joge. Zbog toga je ova aplikacija kao stvorena za njih.

U svakom trenutku ona nudi oko 150 raznih poza.

Find your VS Shade

Članak se nastavlja posle reklama

Ne znamo da loi ste imali prilike da se pozabavite ovom aplikacijom. Sve što je potrebno da uradite jeste da skinete apliakciju Find your VS Shade i potom se slikate, ocrtate ivice kose i potom testirate koja vam nijansa određene boje idealno pristaje. Da sve bude još lakše, slika sa vašom novom bojom kose biće prikazana odmah pored originalne za savršeno upoređivanje.

Calorie Counter

Calorie Counter je aplikacija koja jednostavno predstavlja brojač kalorija. Ukoliko pokušavate da smršate, ova aplikacija pomoći će vam u tome prateći svaki vaš napredak, predviđajući tako koliko vam je potrebno kako biste postigli željeni cilj. Sadrži jednu od najvećih baza sa više od tri milona namirnica, kako bi umesto vas u svakom trenutku izračunala koliko kalorija ste potrošili, a koliko uneli određenog dana.

Članak se nastavlja posle reklama

Bezbedna

Ova aplikacija omogućava ženama da u trenutku kada su ugrožene pošalju hitan poziv za pomoć najbližima, ali i da pozovu policiju, hitnu pomoć, centar za socijalni rad ili SOS telefon u svom gradu. U aplikaciju se unose brojevi telefona osoba/zaštitnika kojima korisnica želi da pošalje SMS sa pozovom u pomoć u trenutku ugroženosti. Jednim klikom zaštitnici dobijaju poruku da je neko njima blizak u opasnosti, kao i automatsku informaciju o njenoj lokaciji, te će biti u prilici i da organizuju pomoć.

Aplikacija se može povezati sa bluetooth narukvicom, a poziv za pomoć se može poslati samo pritiskom na dugme na narukvici, što daleko olakšava slanje poziva u pomoć u opasnim situacijama. Nadamo se da smo vam barem malčice pomogli da obavljate svakodnevne rutinske polsove i da same sebi olakšate život koliko god je to moguće u modernom svetu. Uvek treba imati na umu da tehnologije ipak imaju neki svoj razlog i svrhu u našim životima… Mi smo ih otkrile, red je na vas!

Članak se nastavlja posle reklama

Getty Images

Tagovi:

top