Čije su kreacije poznate dame najviše nosile na crvenom tepihu u 2015. godini

by | decembar 28, 2015
Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Svedocimo smo tihe borbe među poznatim damama kada je reč o izboru toaleta za crveni tepih. Bez obzira na to da li je u pitanju prestižna dodela Oskara, Filmski festival u Kanu ili, pak, šetnja crvenim tepihom povodom premijere nekog filma, zvezde vode računa o kreacijama u kojima se pojavljuju. Za glamurozne događaje najčešće biraju duge haljine, mada, nije redak slučaj da se odluče za elegantni kombinezon ili odelo, dok nas one koje neguju ekscentrični i buntovnički stil poput Solanž Nouls i Kare Delevinj uvek iznenade neobičnim autfitima. Osim što vode računa o izboru garderobe, ove dame pažljivo biraju i modnu kuću čije će kreacije poneti. Iako nam se čini da crvenim tepihom dominiraju Dior, sa svojim ambasadorkama Dženifer Lorens i Natali Portman, ili Chanel sa nezamenljivim Karlom Lagerfeldom i svojom muzom, mladom glumicom Kristen Stjuart, zvezde su u 2015. godini, ipak, češće birale modele italijanskog dizajna. Reč je o modnoj kući Valentino.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Poznati dvojac Marija Gracija Kjuri i Pjer Paolo Picioli su dolaskom na čelo kreativnog tima 2008. godine podigli senzualnost i žensvenost u modi na sasvim nov, viši nivo. Kreacije pune čipke, tila i cveća sa modelima čija je kosa ispletena u pletenicu, i gotovo neprimetnim mejkapom, karakteristika su čuvene modne kuće. Nakon nežnih zemljanih nijansi u jesenjoj kolekciji, monohromatske igre crne i bele i lepršavog šifona i volana koji ležerno padaju, kreatori su za proleće spremili pravu etnografsku rapsodiju u miksu transparentnih tkanina i boho elemenata. Romantični modeli daju Valentino ženi dozu moderne prefinjenosti i senzualnosti pa ne čudi što je upravo ova modna kuća pobedila na crvenom tepihu.

U nastavku možete pogledeti 10 najlepših haljina brenda Valentino u 2015. godini.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Alesandra Ambrozio je u decembru prisustvovala premijeri filma Daddy’s Home. Nežnu čipkanu haljinu iz jesenje kolekcije stilizovala je ležernom punđom u romantičnom boemskom stilu.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Tesa Tompson je za premijeru filma Creed izabrala kratku haljinu iz aktuelne kolekcije. Mlada glumica je crno-zlatnu kreaciju upotpunila torbicom Swarovski, nakitom Rona Pfeiffer nakitom i prelepim sandalama Giuseppe Zanotti.

Ostale kreacije brenda Valentino pogledajte na sledećim stranama…

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Da joj godine ništa ne mogu Džejn Fonda je pokazala na premijeri filma Youth pojavivši se u prelepoj Resort haljini ukrašenoj nežnim cvetnim aplikacijama. Detalje sa haljine čuvena glumica savršeno je ukombinovala sa bordo torbicom, dok je kosu ukrasila elegantnom trakom u stilu grčke boginje.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Aleksa Čang je prisustvovala 95. rođendanu magazina Vogue. Za ovu priliku izabrala je haljinu iz kolekcije za proleće u pastelnim tonovima koja se vezuju tankim kaišem, čime je modna ikona istakla svoju vitku figuru. Stajling je zaokružila špicastim cipelama na vezivanje koje su odavno postale njen zaštitni znak.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Kasia Smutniak je na crvenom tepihu na otvaranju Filmskog festivala u Veneciji ponela jesenju kreaciju sa volanima i zlatnim vezom. Sofisticirani look upotpunila je klasičnom punđom i visećim minđušama.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Suki Voterhaus zna kako da privuče pažnju. Početkom jula, na žurki Serpentine Gallery Summer,to je učinila dubokim dekolteom koji je dodatno naglasila dugom zlatnom ogrlicom. Izazovnu haljinu u mint boji iz kolekcije za proleće 2015. stilizovala je torbicom M2MALLETIER od kroko kože.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Stajling vredan pohvale. Za razliku od prethodnih izazovnih izdanja Dženifer Lopez se na dodeli nagrada Tony pojavila u glamuroznoj haljini Valentino Spring 2015 Couture koju je stilizovala nakitom Harry Winston i zlatnom torbicom Jimmy Choo.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Valentino ne kreira samo romantične haljine, već i moderne u rok stilu. Jednu takvu iz kolekcije za jesen ponela je Šarliz Teron maja na Filmskom festivalu u Kanu. Spoj resica, kože i viktorijanskog stila bio je dovoljan da privuče pažnju prisutnih.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Olivija Palermo se na svečanosti New York City Ballet 2015 Spring Gala pojavila u kreaciji svog omiljenog brenda. Prelepa haljina od tila sa delikatnim vezom i kosa sakupljena u stilizovanu pletenicu pretvorili su je u modernu princezu.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Felisiti Džouns je početkom godine prisustvovala dodeli Producers Guild Awards. Za tu priliku izabrala je srebrnu haljinu ukrašenu sitnim kristalima iz kolekcije Pre-Fall 2015. Da bi prelepa haljina došla do izražaja glumica se odlučila za diskretni mejkap.

Ostale moje blogove možete pročitati OVDE.

Tagovi: