Kejt Midlton najavila povratak tijare na modnu scenu

by | decembar 14, 2015
Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Pre dve godine dvojac Dolce & Gabbana na velika vrata vratio je tijare kao glavni deo nakita. Godine 2014. trend je podrazumevao look po uzrou na antičke boginje sa tijarama napravljenim u vidu zlatnih novčića, a mogli smo ih videti ne samo na filmskom platnu i glavama prelepih nevesta, već i na crvenom tepihu. Helena Bonam Karter, Mišel Vilijams, Skarlet Johanson i mnoge druge poznate dame prošetale su najlepše modele na raznim događajima, dok su trendseterke rado kopirale ovaj stil i nosile ih u večernjim ili nekim drugim, svečanim prilikama. Sa dolaskom 2015. dizajneri su ovaj aksesoar ostavili po strani zamenivši ga asimetričnim minđušama koje su na najbolji način skretale pažnju na vaše lice. Međutim, Kejt Midlton ovog meseca ponovo je privukla pažnju svojim stajlingom i podsetila nas na divni modni dodatak.

Naime, vojvotkinja od Kembridža pojavila se na Kraljičinom godišnjem diplomatskom prijemu u Bakingemskoj palati noseći Lover’s Knot, tijaru princeze Dajane koja je prvi put nakon njene tragične smrti 1997. godine ugledala svetlost dana. Osim što je izborom aksesoara ganula ljude širom sveta, Kejt je još jednom potvrdila titulu modne ikone, a samim tim i ponovo privukla pažnju modnog sveta na tijare.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Ako i vi volite da nosite modni dodatak kojim ćete zaseniti sve oko sebe, onda će vas obradovati vest da su brojni kreatori za sezonu proleće/leto 2016. u svoje kolekcije uvrstili tijare. Raznovrsni modeli koji će zadovoljiti ukuse i najprobirljivijih dama ne moraju čekati posebne prilike da ih ponesete, već ih možete nositi u kežual varijanti kako predlaže modna kuća Saint Laurent. Njen kreativni direktor Edi Sliman ističe da tijaru možete nositi sa bilo čim – od džinsa do duge, elegantne haljine. Za narednu sezonu on je trenutno aktuelni grandž trend nadogradio nežnim ukrasom u kosi. U stilu rok bendova 80-ih i 90-ih godina i stajlinga koji podseća na look Kortni Lav, Saint Laurent nudi kombinacije bajkerskih čizama, teksasa ili, pak, vojničke jakne sa tijarom. Zvuči neverovatno, ali ako ste dovoljno hrabre možete prošetati jedan ovakav neobični autfit.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Za razliku od čuvene francuske modne kuće, Miu Miu nudi šik cik-cak tijare kombinujući ih sa komadima u ekstravagantnom stilu, modele poput tankih srebrnih traka predlaže Chanel, koji u kombinaciji sa neobično naglašenim očima pružaju pravi futuristički look, dok je japanska manga poslužila kao inspiracija Nikolasu Geskijeu, kreativnom direktoru Louis Vuittona. Pink kožna jakna, rukavice bez prstiju, flatforme i torbica sa nitnama u kombinaciji sa metalnom tijarom, njegova su vizija moderne japanske ratnice. Nasuprot Louis Vuittona, Alice + Olivia predlaže savremenu rimsku ratnicu sa zlatnim tijarama u antičkom stilu i gladijator-sandalama do kolena sa visokom štiklom u istoj nijansi.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Naravno, tijare su prisutne i u kolekciji Dolce & Gabbana. Poznati kreatori otišli su korak dalje i, nakon novčića i cveća, svoje modele ukrasili su raznim vrstama tropskog voća koje se našlo i na masivnim minđušama. Pravi prolećni duh mogli smo videti na revijama Gucci i Moncler Gamme Rouge. Romantične cvetne tijare savršeno su ukombinovane sa kreacijama ukrašenim cvetnim aplikacijama i nežnom čipkom koje nude ove modne kuće.

Bez obzira na to da li negujete buntovnički, rok stil, elegantni ili neobični, ekstravagantni, nemojte čekati proleće, već je novogodišna noć pravo vreme da ponesete svoju omiljenu tijaru.

Ostale moje blogove možete pročitati OVDE.

Tagovi: