Komadi koje morate imati ove sezone

by | oktobar 26, 2015
Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Svaki dan je ispunjen raznim aktivnostima i događajima koji mogu učiniti da se osećate kao da vam je potrebna nova odeća i izazvati večni ženski problem – nemam šta da obučem!
Za tim, stvarno, nema potrebe, jer su ove sezone modne kuće stvorile “it” komade koji se mogu nositi u raznim prilikama i kao takve možete ih vrlo lako kombinovati sa ostatkom garderobe.

Pogledajte kojih 10 komada su obavezni ove sezone. Na vama je da izaberete svoje favorite i krenete u shopping.

Foto: PR

Foto: PR

1. Iako su nas topli dani vikenda podsećali na rano proleće, a ne na jesen, šal je must have tokom hladnih dana. Ove sezone nose se dugi šalovi – možete ih lagano omotati oko vrata ili prebaciti preko ramena, dodati kaiš i nositi kao pončo koji je u trendu ove jeseni.

Ostatak teksta pročitajte na sledećim stranicama…

Foto: PR

Foto: PR

2. Čizme visine do bedara nisu novost u ženskoj garderobi, ali ove sezone definitivno su najpoželjniji modni dodatak. Da bi došle do izražaja u vašem looku kombinujte ih sa pelerinama, oversized džemperima, skinny pantalonama ili veoma kratkim suknjama.

Foto: PR

Foto: PR

3. Modni dizajneri kažu da su žene koje nose šešire, žene sa stilom. On ne samo da štiti od hladnoće već će vašu jednostavnu kombinaciju učiniti primetnom i na taj način izdvojiti vas iz mase, a idealan je za sve dame koje ne vole kape. Ove jeseni za savršeni finiš birajte boho modele – od retro stila 70-ih koji podsećaju na kaubojske, preko fedora sa obaveznom ukrasnom trakom do floppy sa širokim obodom.

Foto: PR

Foto: PR

4. Za jesen stižu dobre vesti za ljubitelje džinsa. On dobija novi izgled – nosiće se pačvork komadi koji daju vašem stajlingu urbani izgled. Da biste bile u trendu nije bitno da li birate skinny, boyfriend ili model sa tregerima, već da je sastavljen od različitih vrsta teksasa.

Foto: PR

Foto: PR

5. Rese se ove jeseni nameću kao jedan od glavnih trendova. Osim na torbama i obući možemo ih naći i na odevnim komadima poput pulovera, haljina, suknji i jakni. Ako ne želite da eksperimentišete sa ovim trendom onda je za vas idealno rešenje aksesoar sa resama.

Foto: PR

Foto: PR

6. Dolazak jeseni nametnuo nam je nove trendove, kao i večito pitanje u koji komad odeće uložiti novac. Budite bez brige jer nam za predstojeću sezonu ne treba puno novca – dovoljna je plisirana suknja da biste bile šik tokom hladnih dana. Izbor je veliki – od kratkih, preko kožnih do neobičnih sa zanimljivim printom. Bez obzira koju izaberete lako je možete ukombinovati sa oversized džemperom za dnevni outfit ili uz svileni top i visoke cipele za ludi noćni provod.

Foto: PR

Foto: PR

7. Jedan od dominatnih trendova za jesen/zimu koji smo videli na Alexander McQueen, Givenchy, Giambattista Valli revijama jeste viktorijanska elegancija. Bluze sa puno čipke, karnera i, naravno, visokim okovratnikom koji ističe nežan vrat pretvoriće vas u pravu damu sa stilom.

Foto: PR

Foto: PR

8. Hladne dane ne možemo da zamislimo bez lepog džempera. A da biste bile u trendu ove jeseni dodajte svojoj vunenoj kolekciji komad sa polurolkom. Oversized ili uz telo, duži ili crop modeli, sa grafičkim printom ili toplih jesenjih boja, idealna su kombinacija uz jeans, plisirane suknje ili, pak, retro zvoncare, a da su must have komad ove sezone pokazuju nam i poznate dame koje ih nose ne samo u casual varijanti, već i na crvenom tepihu.

Foto: PR

Foto: PR

9. Veleli smo je i tokom prolećnih dana, a na jesen stižu novi krojevi i nove nijanse. Velur kožu možemo videti u različitim modelima u toplim zemljanim tonovima koje su uvrstili Balmain i Gucci, intenzivnijim tamnijim kao kod Burberry Prorsum, Philosophy di Lorenzo Serafini, Anne Sui i jarkim koje su dostupne u Preen by Thornton Bregazzi i Loewe kolekcijama. A najbolja asocijacija za jesen je ništa drugo do mantil od velur kože.

Foto: PR

Foto: PR

10. Patike nisu više namenjene samo sportskim aktivnostima. One danas koketiraju sa kaputima i bundama od veštačkog krzna.

Ostale moje blogove možete pročitati OVDE.

Tagovi: