Opuštene, moderne i za svaki dan: Kakve kape se nose ove zime?

by | januar 23, 2017
Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Htele mi to ili ne, sneg i temperature ispod nule vladaju oko nas. I dok su prošlih godina hladni dani bili znatno topliji, neki čak podsećali na rano proleće, ove godine zima je rešila da pokaže svoje pravo lice. Osim slojeva tople odeće, sezona je i zimskih modnih dodataka, a među njima najomiljenije svakako su kape i šeširi koji ne služe samo kao zaštita od hladnoće već su i trendi detalj kojim upotpunjujemo stajling. Kakvi se modeli nose otkrijte u nastavku.

Beretka

Foto: Cover Images

Foto: Cover Images; Instagram/orlakiely

Beretka je tokom godina i godina vladavine na modnoj sceni dobila epitet vanvremenskog aksesoara, koji smo mogle da vidimo na mnogim poznatim damama, a ove sezone zahvaljujući Nedeljama mode dobila je sasvim novi smisao. Glavni trend – pliš osim na odeći i obući zahvaljujući Giorgio Armaniju i Mari Hoffman našao se na ovom aksesoaru.

Klasičnu pletenu ali u aktuelnoj Spicy Mustard boji predlaže Orla Kiely, dok su Trina Turk i Simonetta Ravizza predstavile krznenu.

Bez obzira da li ste business dama, domaćica ili studentkinja izaberite jedan od prelepih modela beretki i zakoračite u poetske trenutke po snegu. Dodatni plus – ovo je kapa koja odgovara bilo kojoj frizuru i dužini kose.

Boho šešir

Foto: Cover Images

Foto: Cover Images

Ove zime za savršeni finiš birajte boho modele – od retro stila 70-ih koji podsećaju na kaubojske, preko fedora sa obaveznom ukrasnom trakom do floppy sa širokim obodom.

Inspirisani Don Korleoneom i gangsterskim filmovima XX veka modne kuće Philipp Plein, Faith Connexion i Daks predstavile su klasične crne fedora šešire sa trakom iste boje, Marcelo Burlon je kožnu traku ukrasio zanimljivim detaljima u vidu starinskih novčića, dok Wendy Nichol model predstavlja spoj grunge i futurizma. Ženstvene fedora modele u različitim crvenim nijansama mogle smo da vidimo na Trussardi i Gucci revijama.

Za romantične cure pravi izbor su Elie Saab, Mara Hoffman i H&M floppy modeli. Ovi šeširi sa manjim obodom našli su se u kolekcijama Ace & Jig i Vivienne Westwood, a kako da budete šik kaubojka pogledajte predloge modnih kuća Alice + Olivia i Ralph Lauren.

Pročitajte i… U koji modni komad morate da investirate u 2017. godini? Neka vam horoskop kaže!

Kliknite na sledeću stranicu…

Krznene kape

Foto: Cover Images

Foto: Cover Images; Instagram/katespadeny

Hladne dane ne možemo da zamislimo bez toplog krzna. Osim raskošnih šalova i bundi od prirodnog i veštačkog krzna, ove zime prošetajte statement krznenu kapu. I dok su Louis Vuitton i Sonia Rykiel predstavili oversized modele koji prekrivaju uši, Vika Gazinskaya nudi blažu verziju u veselim bojama. Za šik večernje izlaske birajte klasične šubare koje su lansirali Valentin Yudashkin i Kate Spade, a ako na trenutak želite da se vratite u detinjstvo tu je slatki Anya Hindmarch model sa ušima.

Posebnu pažnju među krznenim aksesoarima privukle su revije modnih kuća Ermanno Scervino i Blumarine čije su manekenke prošetale kape od krzna koje neodoljivo podsećaju na doba ruskih bajki i Ane Karenjine.

Šešir u mornarskom stilu

Foto: Cover Images

Foto: Cover Images

Military look se provlači svake sezone modnom scenom. Međutim, ove godine kreatori su trend podigli na viši nivo dajući mu upečatljiv navy vajb, koji će vas svojom impozantnom formom i upečatljivom bojom izdvojiti iz mora jednoličnih outfita. Gotovo da nema modne kuće koja nije lansirala svoju verziju vojničkog kaputa ili kratke jakne.

Prada je otišla korak dalje predstavivši mornarsku kapu koju je ukombinovala kako sa kaputima u istom stilu tako i sa balon suknjama i korsetima.

Pročitajte i… Brend koji je osvojio sve žene sveta i ukrao slavu Zari. A vaš sud je?

Šešir sa velom

Foto: Cover Images

Foto: Cover Images

Probudite romantični duh sa dvora u najpoželjnijem aksesoaru za kosu. Reč je o malim šeširima ukrašenim velom. Budite hrabre, nemojte čekati posebne prilike da ih ponesete, već ih kombinujte sa džemperima, mantilima ili, pak, boho haljinama kao što predlažu Isabel Marant, Gucci, Antonio Marras.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Tagovi: