Pravo je vreme za novi mantil!

by | septembar 30, 2015
Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Mantil je must have komad garderobe za kišne jesenje dane, a osmišljen je kao alternativa teškim kaputima koje su nosili pripadnici nemačke i engleske vojske za vreme Prvog svetskog rata. U svet mode uveli su ga Burberry i Aquascutum, uz tvrdnju da je prvi mantil izašao upravo ispod njihove šivaće mašine i to još 50-ih godina 19. veka.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Privlačnost klasičnog modela na dvoredo kopčanje nikada ne bledi, i možete ga nositi više godina pa zbog toga vredi investirati u kvalitetan mantil. Osim klasičnih modela neutralne boje koji se vrlo lako uklapaju u ostatak vaše jesenje garderobe, poznate modne kuće svake godine se poigravaju sa poznatom formom i na tržište donose najmodernije modele, koji se usprkos malim modifikacijama još uvek snažno oslanjaju na elegantnu žensku klasiku.

Foto: PR

Foto: PR

Tako smo animal print videli na Miu Miu i Vivienne Westwood revijama, modele sa metalik sjajem predstavili su Donna Karan i Saint Laurent, dok se nezamenljivi kožni komad našao se u Carven i Mugler kolekcijama. Ove sezone aktuelni su i maksi modeli kakve smo videli na Dries Van Noten i Burberry Prorsum revijama.

Raznolik izbor mantila za ovu jesen možete pronaći i u high street brendovima kod nas.

Ostale moje blogove možete pročitati OVDE.

Tagovi: