Trendovi iz 2016. godine koje zaista želimo da zauvek zaboravimo!

by | decembar 26, 2016
Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Nova godina se bliži! Sumiraju se utisci sa revija, prepričavaju najveća modna iznenađenja, biraju favoriti među modnim trendovima koji će vladati tokom godine. I dok pojedini opstaju iz sezone u sezonu i opravdano nose epitet vanvremenskih, druge ispraćamo sa završetkom 2016, dok za pojedine bismo voleli da nisu ni bili aktuelni. O kojim trendovima je reč otkrijte u nastavku.

1. Čitava 2016. godina bila je u duhu komforne odeće. Pored nežnih odela u pidžama stilu i senzualnih slip haljina modne kuće su lansirale papuče sa krznom koje izgledaju kao sobne ali nisu namenjene da ih nosimo po kući. Popularno nazvane krznene slippersice mogle smo da vidimo u kolekcijama modnih kuća Miu Miu, Avec Modération, Antonio Marras, Maison Margiela. Čak je i Rijana predstavila za Pumu svoju verziju. Međutim, najveću pažnju među njima izazvao je Gucci model od kože sa karakterističnom šnalom brenda i postavljenim čupavim krznom. Gotovo da nije bilo trendseterke i modne blogerke koja nije prošetala ovaj ružni par, a trendu nisu odolele ni poznate dame pa smo ih mogle videti u stajlinzima Sienne Miller, Alexe Chung, Kendall Jenner, Mary-Kate Olsen. Pravo je vreme da se definitivno najružnije papuče povuku sa modne scene a sigurna sam da će ovu titulu u 2017. godini poneti Christopher Kane Crocs sandale.

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

2. “It” izrez na majicama i haljinama prošlog proleća bio je na pertlanje. Ovaj detalj dekolteu daje boemsku ležernost i diskretan izgled pa je vrlo brzo zavladao ne samo među poznatim damama već i trendesterkama koje su nosile majice ili haljine sa trakicom. Ali, ako pogledate malo bolje ovakav izrez nema baš nikakvog smisla – niti je ženstven, niti provokativan. Mogli bismo slobodno reći da je potpuno bezličan, zar ne?

Pročitajte i… Urbano, seksi, ženstveno i drugačije! Pet modela suknji koje morate imati ove zime

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Kliknite na sledeću stranicu… 

3. Haljine sa prorezima oduvek su privlačile pažnju ne samo muških već i ženskih pogleda. One su izazovne i seksi a namenjene su smelim damama koje se ne stide da pokažu svoje obline. Osim na crvenom tepihu haljine na kojima se isticao struk birale su i devojke kod nas za mature ili druge svečanosti. Drage dame, vreme je da obline pokažete na suptilniji, a ništa manje sekspilan način, jer će u 2017. godini must have biti kreacije sa visokim šlicem sa strane kojim je čitava noga otkrivena.

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

4. Od takozvanih choker ogrlica, mom jeansa, pa sve do jednodelnih kupaćih kostima i kaiša sa statement šnalom – moda 90-ih zauzima značajno mesto ove godine. Nizu neodoljivih krpica i modnih dodataka pridružila se pomalo neobična kombinacija. Reč je običnoj majici koja se nosi ispod nežne slip haljine. Pre 20 godina ovaj stajling nosile su Penelopa Kruz, Vinona Rajder i Ališa Silverston, a ovog proleća modne kuće N°21 i Courreges vratile su ga na modnu scenu. Mnogima se činilo da će trend ponovo pasti u zaborav, ali to se nije desilo, jer ga možemo videti na Moschino, Chanel, Wanda Nylon i Dries Van Noten jesenjim revijama.

Iako su haljinu i majicu ponele Džesika Alba, Sara Džesika Parker, Kendal Džener i druge zvezde moramo priznati da samo na tren ova kombinacija deluje cool. Vreme je da se vrati odakle je došla, a da slip haljina ponovo dobije epitet zavodljivog komada.

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

5. Svi mi volimo zanimljive neobične detalje koji donose “svežinu” klasičnom outfitu. Međutim, Fendi nemojte preterivati. Bilo je zabavno u kolekciji za jesen 2014. godine kada je Silvia Venturini Fendi, kreativna direktorka aksesoara pokazala talenat i pokrenula novi “monster eyes” trend ali mislim da je svima dosadilo da na luksuznoj torbi od par stotina dolara stoje oči kao iz crtanih filmova.

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

6. Patike i helanke više nisu namenjene samo sportskim aktivnostima, već koketiraju sa kaputima i bundama od veštačkog krzna a poznate dame ih nose i u elegantnom stajlingu. Međutim, Fitness Trackers narukvice su previše. Tačno, jedan od uslova za zdrav život jeste i redovna fizička aktivnost ali da li baš morate podsetnik koliko ste kilometara prešle, koliko koraka napravile, koliko kalorija potrošile da nosite stalno, kao modni detalj. Ako želite lepo telo pijte više vode, pazite na ishranu i idite na vreme na spavanje a umesto gedžet narukvice unesite malo romantike sledeće godine i birajte raskošne komade koje ćete poneti preko rukava, kao što predlažu Lanvin i Oscar De La Renta, ili preko elegantnih vunenih rukavica poput Chanel i Prada modela.

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

7. Najkontroverzniji mikrotrend po mišljenju mnogih kritičara jeste nošenje grudnjaka preko odeće. Lansirali su ga u prolećnim kolekcijama Dries Van Noten, Gucci, N 21, Dolce & Gabbana, Emilio Pucci, Fausto Puglisi, Derek Lam i MM6 Maison Margiela, a usvojile trendseterke sklone eksperimentisanju. Po mišljenju muškaraca ova kombinacija nije nimalo privlačna, već donji veš treba da se diskretno nazire ispod garderobe i da na taj način budi maštu. Zato dobro razmislite pre nego što svoj grudnjak obučete preko omiljene majice.

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Pročitajte i… Imamo savršeno rešenje za novogodišnji stajling! Neka vas inspirišu kultne toalete holivudskih diva


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

 

Tagovi: