Iz ugla fashion blogerke: Idealni modeli haljina za leto

by | jun 23, 2016
Autorka teksta: Tatjana Jovanović

Autorka teksta: Tatjana Jovanović

Što se mene tiče, za leto su haljine same po sebi kao komad garderobe idealne! Obožavam da ih nosim i na ravnu obuću, i na štikle. Moram priznati da u poslednje vreme mnogo češće nosim onu prvu varijantu, dakle ravne sandale, koje moraju biti jednako šik kao i štikle. Ipak, sve je do povoda i prilike, ali da ne dužim o obući, vraćam se na haljine.

Iako se čini da je lako pronaći laganu letnju haljinu u moru onoga što se nudi, meni to nije uvek lak posao. Pokušavam da pronađem model koji neće biti sličan onom koji imam od prošle, ali i pretprošle godine. Da li ste i vi pomislili na belu, lepršavu, pamučnu haljinu? Delim sa vama koji su mi sve modeli zapali za oko i zbog čega.

Foto: PR

Foto: PR

Haljina koja se spušta na ramena je trend i to onaj zbog kog mi ne smeta da imam ono što većina nosi. Udobno, praktično, slatko i letnje – mislim da svako od nas može pronaći dezen za sebe. I uz ravne sandale, štikle, patike ili rimljanke, ova haljina izgleda jednako dobro.

Foto: PR

Foto: PR

Slična kao haljina koja se spušta na ramena, kada su pratkičnost i udobnost u pitanju, ali ovu varijantu možete nositi i na posao. Balon-haljine najlepše izgledaju kada su u jarkoj boji, a uz njih su najbolji asesoari duge ogrlice sa kićankama ili jednostavnije.

Foto: PR

Foto: PR

Haljine-tunike zaista obožavam da nosim. Kada hoću da izgledam ležerno, a opet zanimljivo obučeno, opredeliću se za takav model. Dnevne varijante haljina mogu biti od pamuka ili lana u svetlim bojama, dok se za večernje varijante bolje opredeliti za malo upadljivije boje i materijale. Da li ćete biti u ravnom, na štiklama ili platformama nije važno, jer sve tri varijante odlično izgledaju uz ovaj model.

Foto: PR

Foto: PR

Kombinezon-haljine su veoma u trendu – a ja volim trendove! Ovakvu haljinu možete nositi i na običnu, pamučnu belu majicu i izgleda potpuno kul (setite se Kendal Džener).
Iako bih ja ovakav model nosila uz ravne sandale sa diskretnim kaiševima, uz zanimljive sandale na štiklu takođe može lepo da izgleda. Ovaj model dozvoljava poigravanje sa modom, pa nema razloga da to i ne činimo! Kako haljina, po mom sudu, ipak nije za dnevne varijante, najradije bih je nosila kada idem na večeru sa voljenom osobom ili prijateljima.

Uz ovakve modele haljina savetujem ležerne frizure, dakle, opušteno isfenirane lokne ili neobaveznu pletenicu na jednu stranu. Što manje gorite kosu – to bolje, a i šminka bi trebalo da bude blaga i lagana. Naravno, uvek sam za koralni ili pink ruž za usne!
Kakve god haljine odlučili da nosite ovog leta, trudite se da vam bude prijatno i udobno.

Ostale moje blogove pročitajte OVDE.

Tagovi: