Iz ugla fashion blogerke: Počnite već sada sa pripremama za more

by | 12 maja, 2016
Autorka teksta: Tatjana Jovanović

Autorka teksta: Tatjana Jovanović

Ukoliko ste odlučili da ovog leta idete na more, trebalo bi već sada da obratite pažnju na nekoliko stvari. Smatram da je važno na vreme sve isplanirati i tako biti siguran da će sve proći sjajno. Ipak, ponekad nije loše ni rizikovati i sve rezervisati u poslednjem trenutku…i proći možda još bolje! Bilo da ste avanturisti ili igrate na sigurno, trebalo bi da obratite pažnju na sledeće, pre nego što se približi vreme za put…

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Pre svega, gde biste išli?

Ja biram spram onoga što će biti ugodno mojoj porodici i meni. Ukoliko putujete sa prijateljicama, birajte zanimljiva mesta, sa voljenom osobom uživajte u magičnim predelima a ukoliko, kao ja, imate malo dete, neka vam bude sjajno u nekom mirnom, porodičnom mestu gde ćete daleko od gužve provesti divne trenutke.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Čitajte forume i osluškujte preporuke. Na društvenim mrežama pronađite heštegove mesta koja vas zanimaju ili konkretnih hotela i apartmana, pa procenite šta je najbolji izbor za vas spram onoga što sebi možete da priuštite.

Ne zaboravite, rane rezervezacije, ali i one uoči putovanja umeju da budu veoma povoljne.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Šta je važno da pripremite na vreme od stvari?

Na primer, kada vidim sjajno sniženje kupaćih kostima ili losiona za sunčanje, kupiću ih, pa neka sačekaju koji mesec. Tako ću proći mnogo bolje, a i neće me boleti glava kada se putovanje približi. O da, letnji meseci skoro da kucaju na vrata!

Takođe, pogledaću šta mi zaista treba da ne bih kasnije shvatila da imam tri vrlo slična kupaća kostima…jer sam zaboravila na dva!

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Kako pripremiti svoje telo?

Trebalo bi da ste već odavno počeli sa vežbanjem ali, ako ste kampanjac, neka to sada budu intezivniji treninzi praćeni laganijom i zdravijom ishranom. Verovatno, kao i ja, želite da izgledate lepo na plaži. S druge strane, ukoliko niste time opterećeni – još bolje. Ipak ste na odmoru i treba da se opustite.

Ako znate da ćete za mesec ili dva ići na more, nemojte se šišati tako da vam tamo bude mučno da se fenirate i nameštate frizuru. Kosa neće porasti tako brzo.

Isplanirajte i kada će vam doći „oni dani“ jer je to, složićete se, veoma važna stavka.
Ako zaboravite na to, odmor neće proći kako ste želeli.

Dakle, to su neke „sitnice“ koje već sada možete pripremiti i tako se spasiti nervoze kasnije. Kada se približi letnja sezona, podeliću sa vama malo konkretnije savete.

Ostale moje blogove pročitajte OVDE.

Tagovi: