Oooh, (ne) zavedi me…

by | mart 5, 2013

Kad nešto razmislim, seks je precenjena kategorija. „Vodič za rad na muškarcu, Kako ga zavesti u tri poteza, Otkrijte njegove erogene zone, Poze koje morate probati, Seks pre braka, u braku, van braka… Kamasutra za početnike…“ Kamasutra – malo sutra.

‘To je dobra knjiga’, rekla je Gaga. Prevrnula sam očima. ‘Molim te, otkako si E.L. Džejms proglasila za ozbiljnog pisca, više ti ništa ne verujem’. ‘Ova i nije tako loša, zabavna je’, pravdala se. ‘Aha, kako da ne, to si onda i za onu rekla’. ‘Dobro, nemoj da si nakraj srca. Ako ništa drugo, ova ima i slika’.

Da su me puškom terali, ne bih mogla da smislim toliko načina da zavedem Vladu. Al’ dobro, nekad je narodu bilo dosadno. Danas ti stvarno treba mozak genija da osvežiš vezu. Ljudi su spremni da svašta probaju. Sve je već viđeno.

Scena prva: Pretvaraju se da ne poznaju jedno drugo. Ona sedi u pabu za šankom, pijucka nekakvo vino, on prilazi i prosipa joj neku banalnu priču koja bi u slobodnom prevodu najviše ličila na ono naše „zašto dama sedi sama“. Prošle nedelje su proslavili 20 godina braka, ali se i dalje igraju. ‘Ko si ti’, pita se ona. ‘Poznajemo li se?’ ‘Ne’, odgovara on. Ali to nas ne sprečava da završimo u krevetu.

Scena druga: On njoj sprema zasedu u sopstvenoj spavaćoj sobi. Zatim idu u hotel. Posle toga na kratak izlet u Pariz. (Lako je vama, mislim se, kad vam je Pariz preko puta…) Uspeva da je nagovori da postave i ogromno ogledalo pored kreveta. Zatim to rade u bioskopu, uz par bezobraznih replika, i sve tako, dva puta nedeljno (to mu dođe kao nekakva norma?).

‘Kao da je to lako’, breca se Gaga. ‘Lako je. Pristati na seks i nije tako strašno. Mnogo je gore smišljati načine kako da ga eskiviraš. E, za to tek treba biti ekspert’.

Umorna sam. Takva je gužva bila danas na poslu, ne mogu da ti opišem. Bole me noge. Boli me glava. Boli me svaki deo tela, pravo je čudo da sam još živa. Vidi mi kosu (lice, podočnjake, bore…) – ako se sebi ne sviđam, kako tebi mogu da budem privlačna?… Vruće mi je…. Hladno mi je… Piški mi se… Čekaj da završim knjigu, nije mi puno ostalo (samo još stotridesetsedam strana i beleška o piscu). Pogledaj kakva je kuća, ako sad ne sredim kuhinju, sutra ćeš kuvati kafu u ekspres loncu…, idi ti lezi, sad ću ja… Veš? Veš mi je u mašini, ako ga ne izvadim u roku od tri sekunde, moraću sve da peglam. Moram da pripremim šta ću sutra na posao. Veliš, zvao si mamu na ručak? Baš lepo od tebe… (za neupućene, prisustvo bilo čije majke u susednoj sobi predstavlja najsigurniju zaštitu od seksa). Sita sam, nije mi trebao onaj burek u ovo doba, ne mogu da se pomerim… Kud baš sad da mi pukne nokat?! Nemam vremena… Kako to misliš, nema ni jedanaest? Znaš li ti da ja ustajem u šest? Pokvarićeš mi frizuru. Opet si jeo luk?! Nisam. Jesi. Nisam. Dobro, onda si pio pivo. Jesam, al’ samo jedno… Jesu ti to one čarape od juče? Krajnje je vreme da promeniš afteršejv… Ali, žeeeeelim da gledam film. Počeo je pre dva sata? Nema veze, onda želim da gledam boks, i mačevanje, prenos šampionata u golfu, stonom tenisu, takmičenje u okretnim igrama, šta god, samo me ne diraj… Gle, kakva divna emisija o insektima… jesi li znao da se bubašvaba na latinskom kaže Macropanesthia rhinoceros? Otkada ja volim bube? Zar me toliko ne poznaješ? Uostalom, boli me glava… Imao si naporan dan? Znam, i ja sam. Ili sam to već rekla?

Nema tu neke preterane mudrosti. Muškarci koriste seks da bi rešili probleme. S druge strane, žene, pre nego se prepuste čarima – moraju prvo da reše sve probleme koji ih muče, uključujući i one o globanom zagrevanju, rupama u ozonskom omotaču i izumiranju retkih vrsta beloglavog supa u prirodnim rezervatima kanjona Tare.

Jedanaest je uveče. Boka Juniors gubi na poluvremenu. Reklame se dernjaju, hoću da smanjim, ali daljinskog ni za lek. Vlada se budi. ‘Ko si ti?’, pita me. ‘Poznajemo li se odnekud?’ ‘Ne’, odgovaram, ‘ali to nas ne sprečava da završimo u krevetu’.

Tagovi: