Pazite šta želite, možda se i ostvari!

by | septembar 18, 2013

ZanaNe mogu da verujem! Pojavili su se u novogodišnjoj noći. Njih četvorica„, zebezeknuto ponavlja za mnom moja prijateljica na našem prvom ručku u novoj godini. „A ja sam gledala novogodišnji program, obukla najlepšu haljinu, išla na zabavu s mužem i umrla od dosade. On se napio toliko da je zaspao u kolima. Dala bih sve da se vratim u single period… Samo nakratko„, dodaje jer sam je pogledala upitno. Možda i prekorno. Svi me se plaše nešto ovih dana…

Pazi šta želiš, rekla sam ti više puta. I šta izgovaraš. Toliko smo radili na tome da uopšte izgradiš s nekim vezu. U čemu je sad problem? Honeymoon is over?„. Šta da radim, moj posao očigledno nikada ne prestaje, nema više običnog čavrljanja. Neprimetni coaching više nije neprimetan. Soulfood sesije dešavaju se svake nedelje u zakazanim terminima, ali i na običnim ručkovima, slavama, u vožnji… Imam i novi prostor u kojem održavam sesije – neverovatno, ali upravo takav sam i poželela – shabby chic u Beogradu. Taj prostor zovemo Shabby & Happy i uredio ga je neko drugi, ali potpuno po mom ukusu. Kao da sam ga ja sređivala, ista pasija ka belom nameštaju, oživljenim starinama, cosy living, art deco, puno detalja…

Mesto gde spavam dok sam u gradu i gde održavam sesije. Ja sam to tako i zamislila. Imam još lokacija gde radim neke druge stvari: ranč u prirodi koji će biti zgodan za prolećne radionice, ali i divno mesto na Fruškoj gori za radionice sirove hrane. Naravno, u svakom od mojih prostora SoulKitchen se dešava spontano i sve što zamislim nekako dođe do mene. Dobijem na poklon i fantastičan Gorenje sokovnik VitaWay, koji je ujedno i milk-maker, taman za gradsku lokaciju.

Jednom mi je indijski astrolog rekao da jednostavno moram sve duplirati ili umnožavati, te stoga nije ni čudo što imam i dva mesta na kojima živim, dva blendera, dva sokovnika, dve kuhinje, čak i u kući imam jednu raw kitchen i drugu koja ima štednjak na gas. Dva kupatila, dva automobila, više kompjutera naravno… Isto tako, imam uvek i više partnera. Kod mene je kao u srednjovekovnom komadu. Kao da sam bogata princeza kojoj otac kralj traži odgovarajućeg partnera, pa ko pobedi u igrama bez granica… Ili kao da sam kraljica udovica, te se bore oko toga ko će naslediti kralja. Umem ja da se zabavljam sama na svoj račun, primetili ste.

Moji prijatelji znaju da Nove godine uglavnom slavim sama sa sobom i da mi jako prija taj moj self-love ritual. Napravim sebi nešto divno, popijem čašu vrhunskog vina. Jednu. I sumiram godinu, zahvalim se kakva god da je bila i – zamišljam kakva će mi biti sledeća. Šta želim da postignem sledeće godine? A šta zamislim to i ostvarim. Pretprošle godine htela sam Christmas i Novu godinu u Londonu… sve je bilo tako, ali niko nije bio očajniji od mene. Nisam dobro formulisala želju – i ja grešim i učim tokom ovog divnog života koji nas s vremena na vreme iznenadi još divnijim ljudima, stvarima i osećanjima da jedino što možemo jeste da, kad se probudimo, kažemo hvala.

Zato se ove godine nisam dala prevariti. Lepo sam svima objasnila zašto volim da budem sama za Novu godinu, pogotovo ovu kad se igram „nikad nije kasno za srećno detinjstvo“ te pravim sama sebi čudesnu i svetlucavu novogodišnju noć budući da se ne sećam da sam ikada u detinjstvu imala takvu. I rado ću se posle ili sutradan sa svima družiti, svi ste more then welcome, ali tog dana me pustite da imam svoj ritual. To sam rekla svakome od mojih pretendenata na presto. Posle ponoći svi su se pojavili. Jedan za drugim, bez prethodne najave jer – svi znaju da volim iznenađenja!

Volim kad mi zakažu sastanak u Rimu, pa onda sve organizuju, volim kad urade nešto tako spektakularno da ostanem bez daha. Prethodno, naravno, svima objasnim šta žene žele i vole. A ja pogotovo. Amaze me! a da ne moram ništa ni da signaliziram niti da ubacujem neke kodirane poruke. Jednom kad tako postaviš svoja uverenja i verovanja – tako i bude. Moj svet brine o meni, moj svet za mene bira sve najbolje. I sve vrhunsko – društvo, poslove, partnere i naravno stvari, dok živimo u ovoj materijalnoj dimenziji uživaću u svim stvarima. Dazzle me!

Naravno, svima je bio amazement – zapanjujući trenutak, kombinacija stida, zabezeknutosti, ljutnje i neverice. Možda sam na trenutak i pomislila kako li ću se izvući iz ovog, ali nakon ovoga odoše svi planovi za sunčanje na tropskim lokacijama tokom zime, pa i sastanak za stranim izdavačem u mondenskom skijalištu ode k vragu. Međutim, ubrzo sam shvatila da fakat moj svet za mene bira sve najbolje. I oni jesu najbolji. Samo je trebalo da tražim najboljeg.

Budite i vi deo zabave, zakažite svoju Soulfood sesiju u Shabby & Happy prostoru i naučite kako da postavljate svoje ciljeve, dobre za vas. Prođite kroz svoje strahove i pre svega osetite se dobro ovde i sada, u situaciji kakva god da jeste… ništa nije toliko ozbiljno da je ne biste mogli preokrenuti u svoju korist. Jeste, okrenite na igru!

„I ko je pobedio u novogodišnjoj noći?“, pita moja prijateljica a pitate se sigurno i vi. Hm, pazite šta želite, možda se i ostvari! Videćemo u februaru. Mjau.

Budite u toku: www.zanapoliakov.com.

Tagovi: