Petardiranost

by | decembar 26, 2013

I Dobar Lik je ipak samo dečak…

dobar_likA gde ćete za Novu godinu? Ponosan sam na činjenicu da sam vremenom izdresirao ljude u svojoj okolini da mi ovo idiotsko pitanje ne postavljaju. Nova godina je jedan od glupljih praznika. Istek starog kalendara i početak novog može biti povod za radovanje, ali da to bude toliko na silu, stvarno nije u redu.

„Najluđa noć“ je baš onako tužnjikava sintagma. Mada, priznajem nešto… Ostalo mi od detinjstva da se palim na petarde i pirotehniku pa onda ipak i ja obeležim Novu godinu. Ipak, to je samo zato što su prodavnice materijala za šenlučenje otvorene samo u decembru. Ja bih rado dizao u vazduh neki lepši i topliji praznik. Prvi maj, recimo – moj omiljeni praznik.

Nisam još sreo žensku osobu koja iskreno uživa u eksplozijama. Do sad sam, u najboljem slučaju, imao posla sa curama koje donekle tolerišu moju piromaniju. Poneku ubedih da zajedno sa mnom pokuša čuveno „da nam pukne petarda u vazduhu“ i to je to. Uglavnom sve misle da sam zaostao kad kažem koliko sam love spucao na svetlosno-zvučne naprave barutnog punjenja.

Pa, eto… Srećna vam Nova godina i ako slučajno ima među vama neka koja razume potrebu da se ima najglasnija petarda u kvartu, neka se javi da razmenimo iskustva…

Tagovi: