4 koraka do savršenih trbušnjaka

by | avgust 8, 2015
Trener: Milan Zarić MSc

Trener: Milan Zarić MSc

Autor teksta: Milan Zarić MSc
Master profesor sporta i fizičkog vaspitanja
www.licnitrener.com

„Imam 70 kg, visoka sam 160 cm, volela bih da imam savršene trbušnjake i da bih to postigla svaki dan radim hiljade i hiljade trbušnjaka, da li ću ih imati i za koliko vremena“? Iz ugla prosečnog rekreativca vrlo logično razmišljanje, a ako pitate bilo kog fitness stručnjaka da li je ovo način da dođete do gore pomenutog cilja odgovor će biti „Naravno da nije, pravite grešku“.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Ako želite da imate savršene trbušnjake morate ispuniti sledeće uslove, idemo redom:
1. Da bi se trbušnjaci makar i nazirali procenat telesne masti mora biti izuzetno nizak, da biste to postigli morate najpre smršati.
2. Debljina kožnog nabora u predelu stomaka mora biti vrlo mala, ako ste i smršali to nekada neće biti dovoljno za savršene trbušnjake, masti koje su smeštene u regiji stomaka morate svesti na minimum, to možete jednostavno proveravati redovnim merenjem kožnih nabora pomenute regije.
3. Tek na trećem mestu dolazimo do trbušnjaka, nije potrebno da radite 1.000 trbušnjaka po treningu, 200-300 će biti sasvim ok, neka vežbe za stomak budu što raznovrsnije, kombinujte rotacije, podizanja nogu, izdržaje, svi ovi tipovi vežbi doprineće bržem dolasku do željenog rezultata.
4. Istezanje trbušnjaka, možda vam to zvuči suludo, ali je kao i kod svake mišićne grupe dobro istezanje vrlo bitan faktor uspeha treninga, mišić će dobiti lep oblik, mogućnost povređivanja je svedena na minimum a telo se brže oporavlja.

Nadam se da sam vas makar malo motivisao, put do savršenih trbušnjaka nije lak ali sada bar znate koje uslove morate da ispunite, vidimo se na treningu.

Tagovi: