Visoka rezolucija

by | januar 2, 2014

Jer svetu je teško ugoditi…

dobar_likSrećan je onaj ko prvi dan nove godine provodi za tastaturom. Naravno, samo kad se uporedi sa onim ko je pomenuti dan proveo radeći u rudniku. No, kakav bih to čovek bio kad bih vas 2. januara ostavio bez nedeljne doze umotvorina. Ipak, imao sam sreće! Ne dešava se često da autor svoju temu pronađe na dočeku Nove godine, na koji se jedva nakanio da ode.

Svi znaju da je na žurkama najbolji provod u kuhinji. Niko ne zna zašto, ali istina je. Tamo je zbližavanje i to sve… Možda je do blizine hrane i baze gde stoji cuga.

Ako je u kuhinji zezanje onda je u redu za WC pravi raj za ovakve kao što sam ja, što ne mogu a da ne čuju tuđ razgovor. Možda to spada i u red perverzija, ali ja prosto ne mogu da odolim da ne odvojim uvo kad dve žene nešto analiziraju i naglas mudruju.

„Ne znam u čemu je fazon? Ne znam što mu se ne sviđam? Ne mogu da provalim šta on voli. Kad bih bar to znala, onda bih…“ To sam čuo a onda je došao moj red za WC. I bolje, jer sam osetio potrebu da joj odgovorim. Ovako sam obavio šta sam imao i otišao sa materijalom za blogić.

Dakle, pitanje je „šta on voli?“. E, nije! To nije pitanje.

Ako misliš da je to pitanje, odgovor je 98.6% da voli dobre ribe, namunjene, sa što većim… Ali, kažem ti, to nije pitanje.
Pitanje je šta ti voliš? Zašto si nezadovoljna sobom? Zašto bi da se dopadaš nekom zbog koga moraš da se menjaš?

Kad na to odgovoriš i počneš iskreno da se dopadaš samoj sebi, dopadaćeš se više i drugima. Pa i Njemu. Ako ne Njemu, onda nekom drugom, boljem. Ako i treba da se menjaš, radi to zbog sebe i jer ti osećaš potrebu za tim.

Eto ujedno i predloga za novogodišnju rezoluciju. „U novoj godini biću više sebi po ukusu“. Ako ništa drugo, lakše je od „skinuću 10 kila i redovno vežbati, jesti više voća i povrća“.

Tagovi: