L&Z vizažista savetuje: Našminkajte se kao Kendal, Džidži i Alesandra

by | april 1, 2016
Komentarisala: L&Z šminkerka Marijana Grabovica, 066/669-45-59; Facebook: Marijana Grabovica Make Up

Šminkerka: Marijana Grabovica, 066/669-45-59;                Facebook: Marijana Grabovica Make Up

Priredila: Tamara Kovačević

Priredila: Tamara Kovačević

Mnoge devojke svoje uzore pronalaze u svetu poznatih, prate trendove i pokušavaju da im se približe. U svetu mejkapa uvek su prisutne neke inovacije, a svako od nas želi da bude u koraku sa vremenom. Naša šminkerka Marijana Grabovica otkriva mejkap trikove holivudskih diva. Saznajte uz pomoću kojih trikova ove popularne dame uvek izgledaju besprekorno i seksi.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

1. Kendal Džener

Na Kendal se ugledaju brojne devojke njene generacije, pa i šire. To nije nimalo čudno jer ona pleni svojom pojavom i harizmom gde god da se pojavi. Njen izbor je uglavnom svedena šminka, uz pomoć koje ističe svoju prirodnu lepotu. Njeno lice je ovalno, te je u skladu sa oblikom iskonturisano.

Jagodice su joj u ovom slučaju naglašene hajlajterom, dok je bronzer nanet na predelu od uha ka vrhu usana, u svrhu vizuelnog sužavanja lica. Stranice nosa su blago zatamnjene, kako bi joj nos izgledao za nijansu uži.

Ovom prilikom Kendal je odlučila da oči istakne prirodnim nijansama senke, koje su malo tamnije od boje njene kože i prate oblik oka. Obrve izgledaju prirodno i lepo su popunjene, bez drastičnog menjana oblika i debljine. Akcenat je stavila na trepavice, što je njenom pogledu dalo dubinu. Kendal ima prirodno duge i guste trepavice, čega je svesna i želi dodatno to da istakne. Boja ruža je dala posebnu svežinu njenom licu.

Kako da se našminkate kao Džidži Hadid i Alesandra Ambrosio pogledajte na sledećim stranama… 

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

2. Džidži Hadid

Džidži osvaja čitav svet svojom neverovatnom harizmom i pojavom. Njeno lice je kao stvoreno za mejkap trikove i razne transformacije jer su joj gornji kapci dovoljno veliki za razne umetničke akrobacije.

U ovom slučaju ona se odlučila za braon nijanse senke za oči, a na drugu zonu donjeg kapka (zonu koja obuhvata predeo iznad zenica i šire) nanela je sedefastu senku zlatne boje, kako bi jos više istakla pogled. Svetlo braon senku nanela je i ispod oka, čime je vizuelno oči učinila krupnijim.

Takođe, lice je iskonturisano u skladu sa njegovim oblikom. Devojke sa blago naglašenim obrazima nalaze spas u konturisanju lica koje je inače uvek u modi jer licu daje određenu dozu mladolikosti. Naravno, sve u granici normale.

Džidži je ispratila trend u potpunosti i odlučila se za „nude lips“, što je u skladu sa njenim celokupnim mejkap look-om. Obrve su joj prirodne, što je čini još više neodoljivom.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

3. Alesandra Ambrosio

Alesandra ima oči kafene boje, te je odlučila da ih istakne hladnim nijansama senki, kako bi postigla odgovarajući kontrast i time postigla prodoran pogled.

Senke se prelivaju iz tamnije u svetliju nijansu od spoljnog ugla oka ka unutrašnjem. Na prvu zonu oka nanela je svetliju nijansu plave i belu senku, što je dodatno „otvorilo“ njen pogled. Ona ima sitne oči, pa je uspela senkom da ih učini vizuelno krupnijim, tako što je nanela senku i ispod oka.

Alesandrino lice je četvrtasto, pa nema potrebe da se još više to ističe konturisanjem vilične kosti. Karmin je svetlije boje, jer bi bilo previše naglasiti i usne u ovom slučaju. Ona poseduje takav oblik obrva, koji još više doprinosi njenom dramatičnom mejkap look-u.

Tagovi: