Da li ste spremni? 3 koraka za detox od društvenih mreža

by | januar 3, 2019

Možda je najbolja odluka koju možete doneti početkom ove godine da se malo odmorite od društvenih mreža i telefona. Društvene mreže postale su toliko prisutne u našim životima, da danas jednostavno čim otvorimo oči uzimamo telefon u ruke, na pauzi proveravamo društvene mreže i čini se da uopšte, svaki slobodni trenutak provodimo online.

Zato je početak ove godine, idealno vreme za detox od društvenih mreža, kako biste odmor i praznike proveli sa prijateljima i porodicom.

Ipak. telefon nam je postao toliko neophodan da je teško i zamisliti da se upustimo u ovakav izazov. Mi imamo neke korisne savete za vas, koji će vam olakšati detox od društvenih mreža.

Članak se nastavlja posle reklama

1. Pronađite zabavu izvan virtuelnog sveta

Pročitajte knjigu, koju već dugo planirate da pročitate ili jednostavno provedite kvalitetno vreme sa prijateljima, bez telefona. Posvetite pažnju jedni drugima i shvatićete koliko vam je to zapravo nedostajalo.

2. Naučite da cenite svoje slobodno vreme

Članak se nastavlja posle reklama

Slobodno vreme možete iskoristiti da unapredite svoje znanje, ili da se posvetite dugo zapostavljenom hobiju. Rad na sebi je prvi korak ka uspehu, zato zaboravite besciljno skrolovanje na društvenim mrežama i kvalitetno iskoristite slobodno vreme.

3. Okupirajte misli nečim drugim

Članak se nastavlja posle reklama

Naučite da se fokusirate na bitne stvari u životu. Dok pravite planove i osmišljate kako da svoju budućnost unapredite na što bolji način, telefon vam jednostavno neće ni pasti na pamet.

Foto: GettyImages

Članak se nastavlja posle reklama

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Tagovi:

top